PRÁCE 🧰

Pneuservis Třinec - přehled firem

2. 12. 2020 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Hledáte kvalitní a spolehlivý pneuservis v Třinci? Jaký zvolit a jaké jsou ceny pneu služeb? Čím se liší pneuservisy v Třinci, Frýdku-Místku a okolí? Na zmíněné otázky vám odpovíme a poradíme, jak vybrat pneuservis se kterým budete maximálně spokojeni.

Pneuservisy Třinec

Užitečné rady při výběru pneuservisu

Při volbě pneuservisu se vyplatí řídit podle pár pravidel, abyste se nenechali nachytat. Určit si konkrétní službu, kterou váš automobil potřebuje je prvním krokem k úspěchu. Vybírat můžete z přezutí, huštění, uskladnění a dalších pneu služeb. Poté se můžete rozhodovat dle ceny - velké autorizované pneuservisy budou dražší, máte ale zaručenou kvalitu odvedené práce. Výhody menších lokálních pneuservisů jsou zase v nižší ceně a některé jsou otevřené i nonstop. Určitě se dívejte na recenze uživatelů na internetu a zeptejte se také svých přátel, rodiny nebo kolegů v práci.

Pneuservisy Třinec, Frýdek-Místek a okolí

Co potřebujete vědět o přezutí pneu

Každého motoristu čeká dvakrát do roka přezutí pneumatik, pokud nevyužívá celoroční pneumatiky. Kdy ale obout svůj automobil? Pro zimní pláště platí dle zákona období od 1. listopadu do 31. března, pokud je na vozovce viditelný sníh, led nebo námraza. Pro letní přezutí je rozhodujících 7 °C. Ikdyž by vás to mohlo z finančních důvodů napadnout, tak se nesnažte dojíždět zimní pneu v létě. Nese to s sebou velká rizika - směs pneumatik je odlišná, přilnavost horší a to samé se dá říct s odvodem vody a brzdnou dráhou. V pneuservisu vám pneumatiky přezují za 600 až 800 Kč.

Autorizované pneuservisy v Třinci a okolí

Poškozené pláště a jejich oprava

Nečekaný defekt pneumatiky může nastat kdykoliv a kdekoliv, proto je důležité být připraveni a vědět, co dělat. V nesnázích vám pomůže lepící sada na opravu pneu, která se dá použít namísto rezervní pneumatiky. Pokud je ale poškození velké (více než 5 mm) a víte, že to jednoduše zalepit nepůjde, obraťte se na pneuservis. Zaměstnanci pneuservisu vám plášť perfektně opraví a bude znovu k použití. Cena opravy pneu je přívětivá, pohybuje se okolo 150-500 Kč.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Profesionálové na správném místě. Pravděpodobně neodhadnete, jak moc jsou pracovníci pneuservisu vzdělaní a proškolení. Pokud ale pozorujete, že jim pneu s disky padají od rukou, nemají čisto na pracovišti a vyčkáváte na přezutí auta déle než 40 min, je to špatná vizitka firmy.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široká nabídka návazných služeb. Pneuservisy, které nabízí doplňkové služby jsou vždy ve výhodě. Každému řidiči přijde jednou za čas vhod nahuštění pneumatik, kontrola tlaku v pneu nebo uskladnění na nadcházející období. Vám tyto služby navíc uspoří starosti a čas.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení. Disponuje pneuservis sloupcovými zvedáky, přípravkami na montáž a demontáž čidel pneumatik nebo zouvačkami a vyvažovačkami? Jestliže ano, ujišťujeme vás, že se bude jednat o seriózní a kvalitní pneuservis.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Počet let na trhu. Dlouholeté působení na trhu a tradice pneuservisu přesvědčí nejednoho zájemce. Máte jistotu, že se jedná o ověřenou firmu, do které se zákazníci rádi vracejí a jsou se vším spokojení.

Jak poznat kvalitní pneuservis

I malý lokální pneuservis dokáže svou kvalitou a cenou předčit velké hráče na trhu. Živnostník to na trhu pneuservisů nemá lehké a musí tak vyniknout nižší cenou a precizností práce. Pokud zvolíte malý pneuservis bude se k vám chovat velmi ochotně, vyjde vám vstříc a může mít také pružnou otevírací dobu.

Pneuservisy v Třinci, Frýdku-Místku a okolí

Ve Třinci, Frýdku-Místku a okolí se nachází 85 pneuservisů, které nabízí odlišné služby:

Proč je důležitá hloubka dezénu pneumatik

Každý řidič by měl znát jaká je zákonem určená minimální hloubka vzorku pneumatiky. Pokud si zrovna nevzpomínáte, tak je to pro letní pneumatiky 1,6 mm a pro zimní pneu 4 mm. Doporučujeme tak alespoň jednou za měsíc kontrolovat pneumatiky a hustit na správnou hodnotu. Předejte tím nepříjemnostem a neriskujete, že budou pneumatiky příliš sjeté. Myslíte tím také na svou bezpečnost, podhuštěné pneumatiky se umístily jako druhá nejčastější příčina dopravní nehody.

Základní informace k pneumatikám, zákonné požadavky, typy a druhy pneu, nezávislé testy pneumatik, kde přezout pneumatiky a mnohem více užitečných informací naleznete v rádci Portálu řidiče.

Skladování pneumatik pro další sezónu

I když se to nezdá jako náročná činnost, tak nemusí být skladování pneumatik zrovna nejlehčím úkolem. Teda, za podmínky, že nechcete udělat chybu. Abyste se žádné nedopustily, sepsali jsme pro vás článek, ve kterém vám poradíme co dělat a na co si dát při uskladnění pozor. Špatnou technikou uskladnění snižujete přilnavost pneumatik a zkracujete jejich životnost. Pozor dejte také při skladování pneumatik s disky a bez disků. V pneuservisu se o vše postarají za cca 400 Kč.

Pneuservisy pro dodávky v Třinci a okolí

Pneu služby v okolí Třince, Frýdku Místku a okolí

  • Bruntál - Více než 30 kvalitních a spolehlivých pneuservisů je k nalezení v Bruntále. Objednat si pro váš vůz můžete výměnu, huštění nebo přezutí pneumatik.
  • Frýdek-Místek - Ve městě ležícím na soutoku řek Ostravice a Morávky je nejžádanější prodej pneu, geometrie kol a huštění pneu. Vybírat ale můžete i z dalších pneu služeb.
  • Karviná - Služby pneuservisů, které si zákazníci v Karviné oblíbili jsou přezutí pneu, uskladnění pneumatik a vyvážení kol. Katalog rozsáhlejších činností naleznete zde.
  • Nový Jičín - V malebném městečku s pravidelným čtvercovým náměstím si motoristi chválí především geometrii kol, výměnu pneumatik a jejich huštění. Nový Jičín toho ale nabízí více.
  • Opava - Pro přibližně 56 tisíc obyvatel je k dispozici přes 70 pneuservisů, které pro vás zajistí protektorování pneu, prodej pneu nebo uskladnění pneumatik.
  • Ostrava - Krajské město na severovýchodě Česka se chlubí rozsáhlou nabídkou pneu služeb, jako například TPMS, výměna pneumatik nebo přezutí pneu. Všechny služby jsou k vidění zde.

Mohlo by vás také zajímat - psali jsme na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články