PRÁCE 🧰

Pneuservis Kopřivnice

1. 12. 2020 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Sháníte pneuservis v Kopřivnici a okolí, ve kterém vám přezují auto, opraví kolo, vyváží nebo uskladní pneumatiky? Jak vybrat ten, který  pro vás bude vhodný, jak poznat, jestli je kvalitní a co říká o vašich povinnostech v této oblasti zákon? Níže naleznete odpovědi na tyto otázky.

Pneuservisy Kopřivnice

Jak vybrat dobrý pneuservis

Při výběru pneuservisu berte v úvahu jak jeho technické vybavení, tradici a počet let na trhu, tak i šikovnost personálu nebo nabídku jeho služeb. Každý pneuservis totiž nabízí jiné možnosti. Nejdříve je vhodné si určit službu, kterou požadujete a podle toho pak dále vybírat.

Nejvíce poptávanou službou v pneuservisech je přezutí pneumatik. Vyhláška říká, že řidiči jsou povinni mít na svém voze obuté zimní pneumatiky v období od 1. listopadu do 31. března, pokud je na vozovce viditelný sníh, led nebo námraza. Cena přezutí pneumatik se pohybuje v rozmezí od 600 do 800 Kč.

Pneuservisy Kopřivnice - katalog firem

Jakou další službu řidiči v pneuservisech velice často poptávají? Opravu propíchnutých nebo jinak poškozených pneumatik. Pokud máte rádi jistotu, že je vše stoprocentně v pořádku, navštivte za tímto účelem raději pneuservis. Cena opravy jedné propíchnuté pneumatiky vás vyjde na 150 až 500 Kč podle velikosti defektu. Jestliže vám ale nevadí riskovat, můžete vyzkoušet i spreje na opravu pneumatiky.

Na čem závisí kvalita pneuservisu?

Jak poznat kvalitní pneuservis

Tradice a počet let na trhu. Jedním z ukazatelů kvality je tradice firmy a počet let, po které se udržela na trhu. Asi pro vás bude důvěryhodnější pneuservis, který už funguje několik desítek let než ten, který provozuje své služby pouze několik dní.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení. Moderní vyvažovačka a stahovák kol pro přezutí pneumatik nebo laserová diagnostika a vybavení? Kvalitní ruční nářadí a dostatečný počet zvedáků? To vše přispívá k vyšší kvalitě pneuservisu.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Proškolený a šikovný personál. Jak by mohla kvalifikovanost zaměstnanců ovlivnit kvalitu pneuservisu? Jednoduše. Pokud jim vše padá z ruky a na práci potřebují spoustu času, žádný zákazník už se zpět nevrátí.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široká nabídka doplňkových služeb. Téměř každý pneuservis vám nabídne přezutí nebo výměnu pneumatik. Co ale takové jejich plnění dusíkem nebo opravu ALU disků? Pokud firma nabízí i tyto služby, její kvalitu to zvyšuje.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Malý lokální pneuservis nebo velký hráč na trhu? Který z nich je vám sympatičtější? Každý má totiž své výhody i nevýhody. Nepodceňujte menší lokální firmy. Mohou vám totiž nabídnout lepší cenu nebo vstřícnější přístup.

Pneuservisy Kopřivnice a okolí

V Kopřivnici a okolí naleznete přibližně 5 desítek pneuservisů s širokou nabídkou služeb:

  • 39 z nich vám nabídne výměnu pneumatik
  • 18 jejich prodej
  • 13 z nich měření geometrie kol

Jaké jsou požadavky na hloubku dezénu dané zákonem?

Dejte si pozor na hloubku dezénu svých pneumatik. Ta je totiž stanovena zákonem u letních pneu na 1,6 milimetrů a u zimních pak 4 milimetry. Hloubka dezénu se měří pomocí takzvaného hloubkoměru, který je prodejný v autoservisech nebo lépe vybavených benzínových pumpách. Orientačně vám ale k tomuto účelu postačí i kovová mince.

Další zajímavé informace o pneumatikách, jejich druhy nebo testy různých typů pneu, si můžete prohlédnout v rádci Portálu řidiče.

Další důležitou záležitostí, nad kterou by se měl každý řidič zamyslet, je uskladnění pneumatik. Pokud se odvážíte uskladnit je doma, odborníci doporučují je uložit na tmavé místo s teplotou pohybující se pod běžnou pokojovou (ideálně 10 až 15 stupňů Celsia). Cena této služby v pneuservisu se pohybuje kolem 400 Kč.

Pneuservisy Kopřivnice a okolí, které nabízejí platbu kartou

Pneu služby v okolních okresech

  • Pneuservisy Bruntál -  V okrese Bruntál najdete asi 3 desítky pneuservisů nabízejících různé služby.
  • Pneuservisy Frýdek-Místek - V tomto okrese se nachází asi 90 pneuservisů, kde si poradí jak s uskladněním nebo přezutím pneumatik, tak i opravou ALU disků.
  • Pneuservisy Karviná - Zde naleznete kolem 60 pneuservisů nabízejících jak běžné služby, tak i ty méně časté.
  • Pneuservisy Opava - V Opavě se nachází asi 70 pneuservisů, ve kterých si můžete nechat například uskladnit pneumatiky nebo vyvážit kola.
  • Pneuservis Ostrava - Ve zdejším okrese najdete kolem 120 pneuservisů, kde nejčastěji poptávanou službou je přezutí nebo výměna pneumatik.

Pneuservisy Kopřivnice a okolí pro motocykly

Portál řidiče: Mohlo by vás také zajímat

Zdroj médií: redakce.

Podobné články