PRÁCE 🧰

Pneuservis Opava - rádce výběru

30. 10. 2020 6 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Potřebujete najít nejlepší nebo nejbližší volbu pneuservisu v Opavě a okolí? Píchli jste pneumatiku a potřebujete ji vyměnit nebo opravit? Zdá se vám vaše kolo nevyvážené a je nutné kolo vyvážit? Hledáte servis s možností plnění pneu dusíkem? Pokud ano, určitě si neváhejte přečíst tento článek, který vám pomůže najít tu nejlepší volbu právě pro vás. 

Pneuservisy Opava

Výběr nejlepšího pneuservisu

Pneuservisů je poměrně mnoho a někdy může být obtížné si vybrat ten nejvhodnější pro vaše potřeby. Zásadní je si uvědomit, jakou službu potřebuju a jaké mám představy. Ve většině pneuservisů vám základní služby poskytnou, ale pokud potřebujete složitější úkony, musíte už trochu hledat.

Pneuservisy provozující službu protektorování pneu v Opavě a okolí

Nejvíce vyhledávaná služba v pneuservisech je přezouvaní nebo výměna pneumatik. Většina řidičů ví, že dle zákona musí mít v od od 1. listopadu do 31. března v případě viditelného sněhu, ledu nebo námrazy zimní pneumatiky. Do pneuservisu tedy nejčastěji zajedeme minimálně dvakrát ročně na výměnu letních nebo zimních pneumatik, avšak pokud se nerozhodneme provést výměnu doma. Pneumatiky vám přezují skoro v každém pneuservisu a ceny se běžně pohybují kolem 500-800 Kč.

Přezutí pneu v Opavě a okolí

Oprava pneumatik

Pokud jste již zažili píchnutí pneumatiky, tak moc dobře víte, jak to dokáže zkazit den. Zdrží vás to o několik minut na vaši cestě a mnoho řidičů někdy ani neví, jak správně pneumatiku nouzově vyměnit nebo opravit. I v případě dojezdových pneumatik neboli RunFlat pneumatik se po píchnutí nebo nějakém jiném poškození servisu nevyhnete. Opravit pneumatiku nebo vyměnit je běžná věc v pneuservisech a měli by vám to umět zařídit skoro ve všech. Záleží na druhu opravy nebo výměny, ale běžně zaplatíte od 150 - 600 Kč.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení. Plně automatické zouvačky a vyvažovačky, kvalitní ruční nářadí, dostatečný počet zvedáků a pracovních míst značí, že to pneuservis myslí se svými službami opravdu vážně. Moderní stroje svědčí také o profesionalitě a ekonomické stabilitě podniku. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

Tradice a počet let na trhu. Pokud pneuservis nabízí své služby desítky let, je nejspíš vyhlášený, kvalitní a zákazníci se k němu rádi sami vrací. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

Proškolený a šikovný personál. Na první pohled nejspíš nepoznáte, jak často se pracovníci pneuservisu vzdělávají. Ale pozorováním jejich úkonů si dokážete všimnout, jak zruční pracovníci jsou. Jestli jim nástroje a disky s pneu padají od ruky, jestli mají čisto na place apod. To vše svědčí o kvalitě služeb. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

I malý lokální pneuservis může svou kvalitou a cenou předčit velké hráče na trhu. Aby živnostník uspěl na náročném trhu s pneu službami, musí se prosadit vyšší kvalitou a lepšími cenami. Dává si víc záležet na odvedené práci, je vstřícnější ke svým klientům, pracuje i přes oficiální provozní dobu.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široká nabídka doplňkových služeb. Když už vážíte cestu se svým vozidlem do pneuservisu, nejspíš rádi využijete i další návazné služby. Kontrola geometrie, hustění pneu dusíkem, nebo uskladnění pneu do další sezóny značí, že to pneuservis se svými činnostmi myslí vážně. Vám tyto další služby ve výsledku ušetří starosti a čas. 

Pneuservisy v Opavě a okolí

V Opavě máte na výběr přibližně mezi 71 servisy s mnoha nabízenými službami:

Koupě nových pneumatik

Zákonem není stanoveno přesný čas nebo najeté kilometry po kterých by bylo nutné pneumatiky vyměnit. Maximálně se udává šest let, ale ne vždy to musí platit. Záleží na mnoha faktorech, které tuto dobu ovlivňují - jak často a jakým způsobem jezdím, v jakých podmínkách jezdím, zdali pravidelně kontroluji tlak a nebo zda správně pneumatiky skladuji a mnoho dalšího. Jediná věc kterou zákon udává je hloubka dezénu a zákon zní jasně pro letní pneumatiky je minimální hloubka dezénu 1,6 mm, pro zimní pneumatiky 4 mm. Pokud to nedodržíme jsou pneumatiky sjeté a porušujeme zákon.

Zjistili jste, že potřebujete nové pneumatiky? Nevíte jaké jsou nejlepší a podle čeho vybírat? Chcete si být jistí, že vše děláte správně? Všechny odpovědi na otázky naleznete v našich článkách o pneumatikách přehledně seřazené v rádci Portálu řidiče.

Koupit pneumatiky můžete online nebo si nechat poradit od techniků v pneuservisech.

Autorizované pneuservisy v Opavě a okolí

Pneu služby v okolních okresech

  • Pneuservisy Frýdek-Místek - V statutárním městě na soutoku Ostravice a Morávky nacházejícího se 16 kilometrů od Ostravy máte na výběr mezi několika pneuservisy poskytujících běžné služby jako přezutí nebo výměnu pneu, huštění pneumatik či kontrolu tlaku, ale i mezi servisy s možností protektorování pneu. Kompletní nabídku autoservisů naleznete v našem katalogu pneuservisů ve Frýdku Místku a okolí.
  • Pneuservisy Ostrava - V třetím největším městě České republiky, které leží v Moravskoslezském kraji v blízkosti hranice s Polskem je rozmanitý výběr služeb a pneuservisů. Od oprav ALU disků nebo huštění pneumatik dusíkem, až po základní výměny a přezutí pneu, vyvážení a geometrii kol. S nejlepším výběrem pomůže nezávislý seznam pneuservisů v Ostravě a okolí zde
  • Pneuservisy Karviná - Rozmanitou nabídkou služeb a servisů se může chlubit lázeňské město východně od Ostravy u hranic s Polskem. Pro výběr ideálního servisu pro vaši poptávku po prodeji pneu nebo přezutí a výměnu eventuálně pro geometrii a vyvážení kol nebo uskladnění pneumatik vám zajisté přijde vhod přehledný výpis pneuservisů v Karviné a okolí zde.
  • Pneuservisy Nový Jičín - Kromě Žerotínského zámku v historickém městě jihozápadně od Ostravy rozkládajícího se na řece Jičínce zde naleznete i několik pneuservisů. Většina z nich poskytuje obvyklé služby, ale pro náročnější je tu i pár pneuservisů nabízejících vyvážení nebo geometrii kol. Všechny pneuservisy můžete procházet v katalogu pneuservisů v Novém Jičíně a okolí.
  • Pneuservisy Bruntál - V menším městečku v Nízkém Jeseníku v blízkosti desítek kilometrů od Olomouce lze navštívit pneuservisy kvůli výměny, přezutí nebo huštění pneumatik, ale dokonce si zde máte možnost zvýšit životnost pneumatik protektorováním. Nabídka pneuservisů přehledně v Bruntálu a okolí naleznete zde.

Mohlo by vás také zajímat - psali jsme na Portálu řidiče

Zdroj médií: redakce.

Podobné články