PRÁCE 🧰

Pneuservis Orlová - rádce výběru

1. 11. 2020 6 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Potřebujete zajistit výměnu či přezutí pneumatik, nechat si nahustit pneu a nebo zkontrolovat a seřídit geometrii kol v okolí obce Orlová? Chcete vědět, kolik jednotlivé pneu služby stojí? V tom článku vám odpovíme na to, jak si vybrat kvalitní a spolehlivý pneuservis v Orlové a blízkém okolí.

Pneuservisy Orlová

Co rozhoduje při výběru pneuservisu

I když vám výběr ideálního pneuservisu může zabrat několik minut a nebo i hodin, tak čas, který hledáním strávíte, se vám však vyplatí. Prvně si rozmyslete, jakou pneu službu nebo produkt hledáte. Od toho se bude odvíjet základní výběr ze všech pneuservisů. Ne každý pneuservis totiž nabízí všechny možné pneu služby. Záleží-li vám na opravdové kvalitě, vybírejte z autorizovaných pneuservisů. Dále se můžete orientovat dle ceny, recenzí a nebo také místa, kde se pneuservis nachází.

Katalog pneuservisů v Orlové a blízkém okolí

Díky službě přezutí pneumatik mají všechny pneuservisy v České republice největší tržby v roce. Je to logické i s ohledem na zákon. Ten v Česku říká, že od 1. listopadu do 31. března musíte mít zimní pneumatiky, je-li na silnici námraza, led a nebo souvislý sníh. Nastává otázky, kdy přezout na letní pneu? Pokud jste manuálně zruční, máte po ruce hever a nevadí vám se trochu ušpinit, zvládnete přezutí pneumatik v pohodlí domova. Nejspíš vám to však zabere víc času než odborníkům v servisech. Chcete-li si ušetřit čas a starosti, nechte přezutí gum na pneuservisu. Ten si za přezutí všech čtyř pneumatik účtuje něco mezi 600-800 Kč.

Poškozený plášť pneu u auta

Naštěstí existují spreje na opravu pneu, které vám pomůžou - ale pouze krátkodobě. Zalepíte jimi malé poškození, na větší se hodí spíše lepící sada pneumatik. Každý ji ale s sebou nevozí a její cena je 2 000 Kč. Navíc, pokud je poškození velké, oprava zabere hodně času, budete se s tím trápit a nebude to perfektní. V pneuservisu vaši gumu opraví za 150 - 500 Kč a budete mít jistotu, že bude pneu znova k použití.

Velkým strašákem každého řidiče je, že píchne nebo jinak poškodí pneumatiku a jeho vůz se stane nepojízdným. Ačkoliv existují různé spreje na opravu pneumatik, jedná se pouze o krátkodobé řešení. Na větší poškození se spíše hodí lepící sada na poškozené pneu. Ne každý je však jejím fanouškem a cena za jednu lepící sadu se pohybuje okolo 2 tisíc korun. Z toho vyplývá, že nejlepším řešením je obrátit se na kvalitní pneuservis, který vám poškozenou pneumatiku opraví a nebo případně vymění. Cena za opravu jedné píchlé pneu v servisu je od 150 do 500 Kč v závislosti na rozsahu poškození.

Autorizované pneuservisy v okolí Orlové

Jak poznat kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Rovněž malé lokální pneuservisy dokáží předčit velké pneuservisy. Velké autorizované pneuservisy to mají na trhu o dost lehčí a nemusí své zákazníky tolik přesvědčovat. Malé firmy sázejí na nižší cenu, precizní práci, ochotu a vstřícnost.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Rozsáhlá nabídka doplňkových služeb. Pneuservisy, které se nechlubí pouze obyčejnou nabídkou, ale také návaznými službami pro motoristy, jsou o krok napřed. Každý řidič jednou za čas využije změření a seřízení geometrie kol, kontrolu tlaku v pneumatikách a další jiné služby nad rámec.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní profesionální stroje. Disponuje pneuservis moderním zázemím na úrovni? Pokud vidíte přípravky na montáž a demontáž čidel pneumatik, sloupcové zvedáky nebo vyvažovačky a zouvačky, můžete si být jisti, že ano. Vybavení pneuservisu také svědčí o jeho ekonomické stabilitě a profesionalitě.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Počet let na trhu. Dlouholeté působení na trhu svědčí o dobře nastaveném fungování firmy. Pneuservisy, které mají tradici jsou kvalitní, spolehlivé a vyhlášené. Zákazníci se k nim rádi vracejí a jsou ochotni připlácet i za více služeb.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Rychlý a zručný personál. Zaměstnanci reprezentují daný pneuservis. Proto by jim nemělo dělat problém rozeznat příčinu problému, vyznat se technických záležitostí a perfektně ovládat veškeré nářadí a stroje. Důležitá je také rychlost, např. přezutí pneumatik by mělo být se vším všudy okolo 30-40 minut.

Pneuservisy v Orlové a blízkém okolí okresu Karviná

V Orlové a blízkém okolí okresu Karviná se nachází 56 pneuservisů, které nabízí nejrůznější pneu služby:

Pneuservisy u Orlové a okolí pro motorky

Co říká zákon na minimální hloubku dezénu

Kontrolovat vzorek pneumatiky byste si měli pravidelně proto, abyste předešli sjetým gumám, za které můžete dostat pokutu od policisty až do výše 2 000 Kč. Víte, jaká je minimální hloubka dezénu, kterou udává zákon? Pro letní pneumatiky je minimálně 1,6 mm, pro zimní pneu minimálně 4 mm. Dalším velmi důležitým faktorem u pneumatik je správné nahuštění. Nesprávně nahuštěné pneu mají horší jízdní vlastnosti.

Chcete si přečíst další články o pneumatikách? Zajímají vás testy pneumatik? Podívejte se na naši sérii článků o pneumatikách, které jsme pro vás přehledně seřadili v rádci výběru pneu na Portálu řidiče.

Uskladnění pneu doma nemusí být vždy vhodné

To, že odhodíte nevyužité pneumatiky do další sezóny do garáže nebo do sklepa, neznamená, že jste je správně uskladnili. Pozor byste měli dát na prostředí, ve kterých pláště uskladníte, teplotu a vlhkost prostředí a spousta dalších faktorů. Důsledkem nesprávného uskladnění pneu může být ztráta životnosti a tudíž také bezpečnosti pneumatik. Rozhodnete-li se nechat uskladnění do další sezóny na pneuservisu, zaplatíte za tuto službu 400 Kč za všechny čtyři pneumatiky.

Pneu služby v okolních okresech

  • Pneuservisy Bruntál - V okrese Bruntál, který se rozkládá ve Slezsku a na severní Moravě, můžete poptávat pneu služby od 33 pneuservisů. Všechny servisy naleznete v našem katalogu.
  • Pneuservisy Frýdek-Místek - Okres ležící na rozhraní Moravy a Slezska nabízí celkem 85 pneuservisů, které nabízí výměnu a přezutí pneu, huštění pneumatik a nebo vám prodají nové pneumatiky
  • Pneuservisy Nový Jičín - Od výměny a přezutí pneumatik, přes huštění pneuprodej nových kol až po uskladnění pneumatik nabízí celkem 53 pneuservisů v Novém Jičíně a blízkém okolí.
  • Pneuservisy Opava - V okrese Opava funguje přes 71 pneuservisů nabízející tyto služby: výměna a přezutí pneu, huštění a uskladnění pneumatik a nebo třeba také protektorování kol.
  • Pneuservisy Ostrava - Největší okres Moravskoslezského kraje se pyšní nabídkou 117 pneuservisů.

Články na Portálu řidiče - mohlo by vás zajímat

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články