PRÁCE 🧰

Pneuservis Krnov - poradíme s výběrem

25. 10. 2020 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Potřebujete si nechat vyvážit kola, vyměnit nebo nahustit pneumatiky? Hledáte pneuservis v Krnově a okolí? Nevíte, jak poznat, jestli je firma kvalitní? Níže naleznete užitečné informace, které vám pomůžou při rozhodování.

Pneuservisy Krnov

Jak vybírat pneuservis?

Kterou službu nebo služby požadujete a hledáte? Zkuste si nejdříve na toto odpovědět a poté už možná budete moct vybírat z menšího počtu firem. Pokud poptáváte výměnu nebo přezutí pneumatik, nabídne vám ji téměř každá firma. Takovou opravu ALU disků nebo plnění pneu dusíkem už ne.

Jakou službu nejčastěji požaduje naprostá většina řidičů? Přezutí pneumatik. Je tomu tak zřejmě kvůli zákonem pevně stanoveným podmínkám, které říkají, že ty zimní musíte mít obuty na všech čtyřech kolech v období od 1. listopadu do 31. března, pokud je na vozovce viditelný sníh, led nebo námraza.

Pneuservisy v Krnově a okolí

Jakou další službu hodně řidičů často požaduje v pneuservisech? Opravu nějakým způsobem poškozené nebo píchlé pneumatiky. Jestliže si věříte, máte dost trpělivosti a šikovnosti, můžete to zkusit sami za pomoci spreje na opravu pneumatik. V pneuservisech za takovou službu zaplatíte kolem 150 až 500 Kč.

Jaké pneuservisy jsou kvalitní?

Jak poznat kvalitní pneuservis

Tradice a počet let na trhu. Jestliže má pneuservis dlouholetou historii, zřejmě mají jeho zákazníci důvod,  proč se k němu znovu a znovu vracejí. Takový bude představovat jistě kvalitu i pro vás.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení. Nejen kvalitní ruční nářadí, ale i automatické vyvažovačky a zouvačky, velký počet zvedáků a 3D měření geometrie kol. To vše kvalitní pneuservisy nabízejí.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Proškolený a šikovný personál. V kvalitních pneuservisech pracují šikovní zaměstnanci, kteří už mají nějaké to školení za sebou. Poznáte je tak, že jim jde práce od ruky.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široká nabídka doplňkových služeb. Je dalším znakem kvality pneuservisu. Ty nejlepší z nich se totiž snaží poskytnout co největší množství služeb, aby uspokojili požadavky všech svých zákazníků.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Malý lokální pneuservis je lepší než velký hráč na trhu. I když vám to může připadat na první pohled zvláštní, je to tak. Menší firmy totiž často nabízí vstřícnější přístup k zákazníkům nebo práci i mimo oficiální provozní dobu.

Pneuservisy v Krnově a okolí

V Krnově a okolí se nachází zhruba 3 desítky pneuservisů, které nabízí nejrůznější služby:

  • 1nabízí plnění pneumatik dusíkem
  • 2 vyvážení kol
  • 3 změření a seřízení jejich geometrie

Legislativou dané požadavky na hloubku dezénu

Pamatujete si, jaká je minimální hloubka dezénu pro jednotlivé druhy pneumatik? Pro zimní je to 1,6 milimetrů a pro letní 4 milimetry. Pokud si toto pravidlo nepohlídáte, můžete dostat na místě pokutu až 2 000 Kč. Sjeté pláště pneumatik se tedy nevyplácí podceňovat.

Přemýšlíte o výměně pneumatik nebo koupi nových? Zajímá vás, jakou značku vybrat? Můžete si přečíst články přehledně seřazené v rádci Portálu řidiče.

Další důležitou věcí, nad kterou si někteří řidiči lámou hlavu, je uskladnění pneumatik. Troufli byste si na něj doma? Pro ty, kteří na to nemají dost odvahy, zbývá další možnost - uskladnění v pneuservisu odborníky. Za stoprocentní kvalitu zde zaplatíte kolem 400 Kč.

Pneu služby ve vedlejších okresech

  • Pneuservisy Frýdek-Místek - Ve zdejším okrese najdete kolem 90 pneuservisů, kde vám nabídnou kompletní péči o pneu i kola.
  • Pneuservisy Karviná - V Karviné se nachází asi 60 pneuservisů, kde nejčastěji poptávanou službou je výměna pneumatik a jejich přezutí.
  • Pneuservisy Nový Jičín - V Novém Jičíně můžete navštívit jeden ze zhruba 50 pneuservisů se širokou nabídkou služeb.
  • Pneuservisy Opava - V Opavě naleznete kolem 70 pneuservisů, ve kterých vám nabídnou nejčastěji požadované služby i ty méně tradiční.
  • Pneuservisy Ostrava - V tomto okrese najdete asi 120 pneuservisů nabízejících služby od přezutí pneumatik až po TPMS.

Pneuservisy Krnov pro dodávky

Další zajímavosti - psali jsme na Portálu řidiče

Zdroj médií: redakce.

Podobné články