PRÁCE 🧰

Pneuservis Praha 3 - rádce výběru

1. 12. 2020 6 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Čeká vás termín na přezutí pneumatik, měření a seřízení geometrie kol nebo uskladnění pneu? Jak vybrat spolehlivý pneuservis v Praze 3 a okolí? Na co si dát pozor a podle čeho postupovat? Níže jsme pro vás sepsali užitečné rady a tipy pro výběr pneuservisu na Praze 3.

Pneuservisy Praha 3

Najít kvalitní pneuservis nemusí být obtížné

Ze všeho nejdříve si promyslete, jakou službu od pneuservisu vyžadujete a potřebujete. Přišel čas na výměnu, nahuštění nebo koupi nových pneumatik? Pokud ano, bude se vám hodit pneuservis, ve kterém si budete jisti, že zadanou práci odvedou na 100%. Vybrat si tak můžete pouze autorizované pneuservisy. Zkuste se poptat také rodiny, přátel nebo kolegů z práce - možná vám poradí, že je lepší vybrat malý lokální pneuservis v okolí. Některé menší pneuservisy totiž nabízí nonstop otevírací dobu nebo umožňují platbu kartou, což by se vám mohlo hodit.

Pneuservisy v městské části Praha 3

Která nabízená služba pneuservisů je nejžádanější

Pomalu ale jistě se pouští více a více řidičů do celoročních pneumatik, kterými své vozy obouvají. Nicméně je stále nejoblíbenější pneu služba přezutí pneumatik. Kdy ale přijde na letňáky nebo zimáky příležitost? Období, kdy je povinné přezout na zimní gumy je od 1. listopadu do 31. března, za podmínky, že je na vozovce viditelný sníh, led nebo námraza. Jak je to ale s letním obdobím a blížícím se jarem? Rozhodující je vždy teplota, která by měla být 7-8 °C. Nechat to můžete na pneuservisech, které si za tuto službu naúčtují zhruba 500 až 700 korun českých.

Přezutí pneumatik vozidel na Praze 3

Jak opravit defekt pneumatiky - co funguje?

Proražený plášť je hrozbou pro nejednoho řidiče. Pokud se vám toto neštěstí stane na rušné silnici, myslete především na svoji bezpečnost a umožněte ostatním účastníkům provozu volný průjezd. Poté nezbývá nic jiného než se pustit do opravy. K zalepení malého defektu využijete speciální spreje, které vám krátkodobě pomohou. Lepší alternativou jsou sady na opravu pneu, které lze použít namísto náhradní/rezervní pneumatiky. Jestli jsou ale gumy poškozené hodně a nevíte si rady, objednejte se do pneuservisu. Cena za opravu jedné pneu je přibližně 150 - 500 Kč.

Podle čeho se pozná kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní zázemí na úrovni. Dorazili jste do pneuservisu a vidíte profesionální nářadí, přípravky na montáž a demontáž čidel pneumatik, zouvačky, vyvažovačky nebo sloupcové zvedáky? Máte vyhráno, bude se na 99.9% jednat o kvalitní a spolehlivý pneuservis, který si drží svůj vysoký standard.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Zkušenosti a stálí zákazníci. Najít vyhlášený pneuservis je někdy obtížné, ale existuje jich mnoho. Pročtěte si recenze na internetu nebo kdy byl pneuservis založen. Vysoký počet let na trhu dokazuje, že má firma zažité návyky, které fungují a přivádí nové spokojené zákazníky, kteří se rádi opětovně vracejí.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Profesionalita a rychlost zaměstnanců. Nekvalitní a nespolehlivý pneuservis poznáte také podle personálu. Nedávejte hned na první dojem, proškolenost personálu stejně horko těžko poznáte. Soustřeďte se naopak jak jim to jde s nářadím, jak jsou zruční a kolik času jim jednotlivé úkoly zaberou.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Nabídka návazných služeb. Na trhu se pneuservisy můžou odlišit doplňkovými službami, které každý motorista rád využije. Jedná se například o huštění pneumatik, geometrii, vyvážení kol nebo opravu ALU disků. Návazné služby vám v celkovém důsledku ušetří čas a starosti navíc.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Rovněž malé lokální pneuservisy dokáží předčit velké pneuservisy. Malé pneuservisy si, oproti velkým firmám, musí získat zákazníka o dost složitěji. Sázejí tak na nižší cenu a precizně odvedenou práci. Ochota a vstřícnost je samozřejmostí a někde je bonusem také otevírací doba mimo oficiálně určenou.

Pneuservisy v městské části Praha 3 a okolí

V Praze 3 a okolí se nachází 549 pneuservisů, které nabízí různé služby:

Proč je dobré kontrolovat dezén pneumatik

Každodenním ježděním se pneumatiky postupně opotřebovávají. Minimální vzorek je pro letní pneu 1,6 mm a pro zimní pneumatiky 4 mm. Koukněte se tak pro jistotu, jestli už nemáte pláště sjeté a není potřeba objednat nové pneu. Kontrolou a huštěním pneumatik předejte nepříjemnostem. Dejte ale pozor, že podhuštěné pneumatiky při jízdě vytváří nadměrné teplo a tím se zvyšuje spotřeba paliva a auto se hůře ovládá. Zabránit tomu můžete správným nahuštěním pneumatik.

Jaká značka pneumatik je nejlepší? Kde vybrat ideální pneuservis? Jaké jsou zákonné povinnosti spojené s pneu? Poradíme vám a snadno naleznete odpovědi na zmíněné otázky v pneu rádci Portálu řidiče.

Skladování nepoužitelných pneumatik

Odložit letní nebo zimní pneumatiky se zdá jako lehký úkol - opak je pravdou a je dobré znát, jak a proč neudělat zbytečnou chybu. Špatné uskladnění pneumatik může mít velký vliv na stav pneumatik a to, jak na jejich životnost, tak na jejich celkové vlastnosti. Správným uskladněním ušetříte finance i starosti. Pokud se nechcete zabývat prostředím uskladnění nebo rovnáním pneumatik, můžete využít pneuservisy. Za uskladnění pneumatik si u nich připlatíte 400 Kč/období.

Pneuservisy na Praze 3 uskladňující pneumatiky

Pneu služby v okolí Prahy 3

  • Praha-východ - v Okresu, který se dělí na Brandýs nad Labem-Stará Boleslav a Říčany, je nejžádanější přezutí pneumatik, jejich nahuštění a výměna. Více pneu služeb naleznete zde.
  • Kutná Hora - Jedno z nejvýznamnějších českých královských měst představuje 29 kvalitních pneuservisů, kde vám prodají pneu, vyváží kola a uskladnění pneumatiky na další sezónu.
  • Kolín - Pokud pocházíte z města na východě Středočeského kraje vybírat můžete z geometrie kol, plnění pneu dusíkem, opravy ALU disků nebo jiných služeb v katalogu firem v Kolíně.
  • Nymburk - Máte namířeno s autem do Nymburku a sháníte kvalitní pneuservis? Prohlédněte si, co je v nabídce pneu služeb - objednat se můžete na výměnu, huštění nebo přezutí pneu.
  • Mladá Boleslav - V regionu Mladoboleslavska lze poptat rozdílné služby, pro příklad vyvážení kol, prodej pneu, kontrola tlaku v pneumatikách a další.

Mohlo by vás také zajímat - psali jsme na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články