PRÁCE 🧰

Pneuservis Praha 10 - rádce výběru

1. 12. 2020 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Jestliže hledáte pneuservis v Praze 10 a jejím okolí, mohli by vám pomoct níže uvedené rady a tipy. Zjistíte, na co myslet při objednání pneu služeb, čím se pneuservisy liší, jaké služby nabízí a jaké jsou jejich ceníky. Rádi vám pomůžeme ve výběru pražského pneuservisu.

Pneuservisy Praha 10

Selekce pneuservisů - který je kvalitní

Při filtrování pneuservisů a hledání toho správného si nejdříve určete, jakou službu pro své auto potřebujete. Tím vyřadíte pneuservisy, které danou službu nenabízí a jsou vám tak k ničemu. Pokud vyžadujete preciznost a jistotu, dát můžete na autorizované pneuservisy, berte ale v potaz, že bude cena služeb pravděpodobně vyšší než u menších pneuservisů. Jestli nevíte kam skočit dříve a máte každý den nabitý program, možná se vám budou hodit nonstop pneuservisy, které mají otevřeno 365 dní v roce. Využijte a berte také ohled na recenze ostatních uživatelů a vašeho blízkého okolí.

Pneuservisy v městské části Praha 10

Obutí pneumatik automobilu

Přezutí pneumatik je u řidičů již zažitá činnost, kterou provádějí vždy před letním nebo zimním období. Lze to zvládnout i doma, potřebujete k tomu ale dost věcí. Podle zákona je povinné přezout na zimní pneumatiky od 1. listopadu do 31. března, pokud se na vozovce nachází viditelný sníh, led nebo námraza. Jestliže se vám do přezouvání auta nechce nebo nejste tak zruční, nechte to na profesionálech. Pneuservisy vám přezují pneumatiky za přibližných pět až šest set korun českých.

Přezutí pneumatik v Praze 10 a okolí

Co dělat, když je pneu poškozená?

V dnešní době je k vidění rezervní pneumatika u osobního vozu pouze zřídka. Při defektu pneumatiky tak nastává otázka, co dělat a jak pneu opravit? Využít lze sadu na opravu pneu, se kterou zvládne manipulaci každý. Nedokáže ale zalepit každou díru a pokud je plášť více poškozený, není od věci objednání do pneuservisu. Pro opravu pneumatik si připravte 150 až 500 Kč.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Rozsáhlá nabídka služeb navíc. Když už přijedete a objednáte se do pneuservisu, rádi byste možná uvítali doplňkové služby. Geometrie kol, TPMS nebo uskladnění pneumatik jsou služby, které vám ušetří starosti i čas.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Dlouholeté fungování. Tradice a počet let pneuservisu svědčí o jeho fungování a spolehlivosti. Pro vyhlášené podniky je typické, že se k nim zákazníci opětovně vrací a jsou se službami spokojení.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technika a vybavení. Profesionální nářadí, sloupové zvedáky, zouvačky a vyvažovačky je vybavení, které by již mělo být v každém inovativním a moderním pneuservisu. Dle zázemí lze usoudit, jak si firma ekonomicky vede.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Rychlý a zručný personál. Zkuste si při návštěvě pneuservisu povšimnout, jak to jde zaměstnancům od ruky. Pokud jim padá nářadí, úkony jim zaberou hodně času nebo mají nepořádek na pracovních stolech, nebude se jednat o dobrý pneuservis.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Také malý pneuservis dokáže svou kvalitou a cenou přeskočit velké hráče na trhu. Pneuservisy, které se nachází v menších městečkách nebo vesnicích, provozují povětšinou živnostníci. Ti se chtějí od konkurentů odlišit nižší cenou, dobře odvedenou prací nebo otevíračkou mimo oficiálně uvedené hodiny.

Pneuservisy v městské části Praha 10

V Praze 10 a okolí se nachází 549 pneuservisů, které nabízí odlišné služby:

Změření hloubky dezénu pláště

Ideálně by měl každý motorista měřit hloubku dezénu pneumatiky každý měsíc. Upřímně, kdo to ale dělá tak často? Většina řidičů své pneu zkontrolují pouze jednou za čas. Kontrolu plášťů a měření vzorku pneu doporučujeme provádět alespoň jednou za čtvrt roku. Předepsaná minimální hloubka dezénu u letních pneumatik je minimálně 1,6 mm a u zimních pneu 4 mm. Při zkontrolování, jak moc jsou/nejsou vaše pneu sjeté, nezapomínejte také na správné huštění pneumatik.

Co znamenají čísla na pneumatice? Jaké jsou typy pneumatik? Kde přezout a kde koupit pneu? Na zmíněné otázky vám odpovíme a poradíme vám vše ohledně pneumatik v rádci Portálu řidiče.

Proč dát pozor na uskladnění pneumatik?

Při uskladnění pneumatik si musíte pohlídat důležité věci, jako prostředí ve kterém pneu skladujete, sluneční světlo a nízkou teplotu mezi 8 až 15 stupni. Rozdíly jsou také v uskladnění pneumatik na discích a skladování pneu bez disků. Pokud se dopustíte i sebemenší chyby, může to v důsledku znamenat nižší životnost pneumatik a horší vlastnosti na vozovce. V pneuservisu se o vaše pneu špičkově postarají, cena uskladnění jedné sady je cca 400 Kč.

Pneuservisy na Praze 10 skladující pneumatiky

Pneu služby v okolí Prahy 10

  • Praha-východ - V okrese ve Středočeském kraji, který se skládá ze dvou správních obvodů obcí, je nejžádanější přezutí, výměna a huštění pneumatik. Více služeb naleznete zde.
  • Benešov - Jihovýchodně od Prahy dorazíte do města Benešov, který se chlubí 67 kvalitními pneuservisy. Oblíbené pneu služby jsou prodej pneu, uskladnění pneumatik a geometrie kol.
  • Kolín - Dorazili jste do Kolína a zajímá vás jaké služby místní pneuservisy nabízí? Vybírat můžete z vyvážení kol, huštění pneumatik, plnění pneu dusíkem a mnoho dalších.
  • Kutná Hora - Významná památková rezervace, zapsaná do UNESCO, má co nabídnout. Pokud hledáte pneuservisy a jejich služby, poptávat lze z prodeje, přezutí nebo výměny pneumatik.
  • Nymburk - V malebném městečku jsou k vidění nejen gotické hradby a romantické uličky, ale také pneuservisy, které pro vás zajistí geometrii kol, kontrolu tlaku v pneumatikách, uskladnění pneumatik a jiné služby.

Mohlo by vás také zajímat - psali jsme na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články