PRÁCE 🧰

Pneuservis Praha - rádce výběru

1. 12. 2020 6 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Potřebujete najít pneuservis v okolí Prahy, kde si budete moci nechat opravit kolopřezout pneumatiky a nebo uskladnit pneu na zimu nebo na léto? Chcete vědět, kolik stojí služby pneuservisů v Praze a okolí? A nebo vás zajímají rozdíly jednotlivých pneuservisů? Přečtěte si tento článek a hned budete mít jasno. Díky tomu vám pomůžeme s výběrem pneuservisu v okolí Prahy.

Pneuservisy Praha

Jak postupovat při výběru pneuservisu

Pokud jste už někdy v minulosti hledali a vybírali ten správný pneuservis, tak víte, že to není jen tak a každý z nás dokáže vybírat dle různých kritérií a faktorů. Otázka tedy zní, jaký pneuservis si vybrat. Základní výběr by se měl odvíjet od toho, jakou službu po daném pneuservisu budete chtít zajistit - ať už se jedná o běžné přezutí pneumatik či huštění, uskladnění pneu na zimu nebo léto a nebo třeba o opravu kola. 

Nejčastěji lidé hledají a poptávají přezutí pneumatik. Máte jasno v tom, kdy je potřeba přezout na letní nebo naopak na zimní pneumatiky? Zákon říká od 1. listopadu do 31. března v případě, že je na vozovce souvislá vrstva sněhu, námraza a nebo led. Pokud jste manuálně zruční, zvládnete přezutí pneu doma. Pokud na to nemáte čas a nebo to chcete nechat na odborníky, využijete ověřený pneuservis. Cena za přezutí pneumatik se odvíjí od každého pneuservisu, nicméně očekávat můžete částku mezi 600-800 Kč.

Nejčastěji budete hledat pneuservis, který vám zajistí přezutí pneumatik. To většinou řešíte dvakrát do roka. Víte, kdy byste měli přezout na letní nebo zimní pneumatiky? V zákoně stojí, že od 1. listopadu do 31. března byste měli mít zimní pneumatiky v případě, že je na vozovce námraza nebo led, popř. také souvislá vrstva sněhu. Na přezutí pneumatik můžete využít ověřený pneuservis a nechat tuto práci na zkušených a proškolených zaměstnancích. Pokud jste manuálně zruční a máte na to čas, zvládnete přezutí pneu doma. Pokud si na to netroufnete, v pneuservisu za přezutí vašeho vozu zaplatíte částku mezi 600-800 Kč.

Pneuservisy Praha - seznam firem

Propíchnutá nebo jinak poškozená pneumatika - noční můra všech řidičů. Pokud si na opravu sami netroufnete, můžete využít služeb pneuservisů. Ty si za opravu jedné píchlé pneumatiky účtují něco mezi 150-500 Kč v závislosti na rozsahu poškození. Montáž nebo demontáž pneumatik u vašeho vozidla se pohybuje okolo 300 Kč. V opačném případě můžete opravit pneumatiku doma, a to pomocí sprejů určených právě na opravy pneu.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Odborně proškolení zaměstnanci. Na první pohled asi nebude zřejmé, jak často se pracovníci pneuservisu školí nebo vzdělávají, ale pozorováním činností, které pro vás vykonávají si určitě všimnete, jak moc jsou šikovní a zruční. Jestli jim nářadí nebo třeba pneumatiky „padají od ruky“, jestli mají čisto na place apod. To vše podtrhuje kvalitu nabízených služeb.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Malý lokální pneuservis může kvalitou a cenovkou předčit i celorepublikové servisy. Aby se také menšímu pneuservisu dařilo na náročném trhu s pneu, musí mít laťku kvality nastavenou opravdu vysoko a neobejde se ani bez nižších cen než má konkurence. Dává si ještě víc záležet na práci pro zákazníka, je vstřícnější a nebo například pracuje i mimo otevírací dobu.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široká škála nabízených služeb. Když vážíte cestu se svým vozem do pneuservisu, zřejmě rádi využijete i dalších služeb. Geometrie, huštění pneu a v neposlední řadě také uskladnění pneu do další sezóny značí, že to pneuservis se svými činnostmi myslí opravdu vážně. Vám tyto další služby tak ve výsledku ušetří čas a starosti.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení a zázemí. Zcela automatické zouvačky a vyvažovačky, kvalitní nářadí, dostatečný počet zvedáků a pracovních míst značí, že to pneuservis myslí se svými službami naprosto vážně. Moderní výbava svědčí také o profesionalitě a ekonomické stabilitě podniku.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Počet let na trhu a tradice. Pokud pneuservis nabízí své služby a produkty již desítky let, dá se předpokládat, že si drží kvalitu, je vyhlášený a zákazníci se k němu rádi vrací.

Pneuservisy v Praze a okolí

V hlavním městě Praha a v okolí Prahy se nachází zhruba 540 pneuservisů, které nabízí různé služby:

Hloubka dezénu aneb zákonné požadavky na pneumatiky

Víte, kolik je minimální hloubka dezénu u letních a zimních pneumatik? Může se stát, že vám pneu nebudou na další sezonu stačit, protože mají příliš „sjetý“ vzorek a bude potřeba obstarat nové. Minimální hloubka dezénu u letních pneumatik je 1,6 mm a u zimních pneu jsou to 4 mm. Doporučujeme tedy pečlivě sledovat vaše pneu a nepodcenit tak sjeté pláště pneu. Dnes již můžete vybírat pneumatiky online na internetu dle výrobce, rozměrů a jiných klíčových faktorů a nebo jednoduše zajdete do nejbližšího nebo oblíbeného pneuservisu, kde vám poradí a pomůžou s výběrem.

Nemine vás investice do nového „obutí“ vašeho vozidla? Plánujete pořídit nové pneumatiky? Máme pro vás sérii článků o pneumatikách, které jsme seskupili v rádci Portálu řidiče pro vaši přehlednost.

Může vás zajímat také uskladnění pneumatik. Nejednoho by napadlo uskladnit si pneumatiky doma. Nesmíte však zapomenout na to, že při chybném uskladnění může dojít ke snížení životnosti a tudíž v důsledku také bezpečnosti pneumatik. Běžná cena za uskladnění pneumatik mimo sjízdnou sezonu se v pneuservisech pohybuje okolo 400 Kč.

Autorizované pneuservisy v Praze

Pneu služby v okolních okresech

  • Pneuservisy Praha-východ - V nejlidnatějším okresu Středočeského kraje naleznete hned několik desítek až stovek pneuservisů, které pro vás zajistí např. přezutí pneu, huštění a pneumatik a nebo také prodej nových pneu. Kompletní výpis pneuservisů v okresu Praha-východ najdete zde.
  • Pneuservisy Praha-západ - Okres s nejmenší rozlohou Středočeského kraje nabízí téměř 100 pneuservisů, které pro vás zajistí služby jako např. uskladnění pneumatik, vyvážení kol, přezutí a prodej pneu a v neposlední řadě také huštění pneumatik.

Pneuservisy pro nákladní vozidla v Praze

Mohlo by vás také zajímat - psali jsme na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články