PRÁCE 🧰

Pneuservis Praha 5 - který vybrat?

1. 12. 2020 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Neodkladně potřebujete přezout, nahustit nebo vyměnit pneumatiky? Jaký pneuservis v Praze 5 a okolí vybrat? Podle čeho se liší a jaké jsou ceny jednotlivých pneu služeb na Praze 5? Na otázky vám odpovíme a níže jsme pro vás sepsali rady, jak vybrat správný pneuservis.

Pneuservisy Praha 5

Víte, jak vybrat spolehlivý pneuservis?

Kvalitních a spolehlivých pneuservisů je mnoho, hledání a výběr toho správného pneuservisu může být ale celkem složité. Určením konkrétně požadované pneu služby pro váš automobil si vyfiltrujete ty které jsou pro vás důležité a naopak. Jestliže sázíte na jistotu, můžete se podívat na autorizované pneuservisy. Kolikrát lze ale najít kvalitní malý lokální pneuservis, který splní všechny vaše požadavky. Kritérií je mnoho a postupovat můžete podle ceny, otevírací doby nebo vašeho okolí.

Pneuservisy v městské části Praha 5

Přezutí pneumatik aneb Na co si dát pozor

Nejžádanější službou všech pneuservisů je přezutí pneumatik. Není se čemu divit, přece jen každý (pokud nepoužíváte celoroční pneu) přezouvá 2x do roka. Kdy je ale vhodný čas na přezutí? Pro zimní pneumatiky platí podle zákona období od 1. listopadu do 31. března, pokud je na vozovce viditelný sníh, led nebo námraza. Přezutí doma se časově může vyrovnat pneuservisům, jestli ale nejste natolik zruční, objednejte se k odborníkům. Cena přezutí pneumatik je okolo 600 - 800 Kč.

Přezutí pneumatik vozidel na Praze 5

Co dělat při poškození/defektu pneumatiky

Poškozená pneumatika - smůla, která může na silnici potkat každého. Víte, jak se s defektem u pneumatiky vypořádat? Rozhodovat byste se v dané situaci měli vždy podle rozsahu poškození. K malému zalepení poslouží spreje na opravu pneumatik. Pokud je trhlina větší a chcete si být jisti, že bude pneumatika znovu v pořádku, můžete využít služeb pneuservisů. Za opravu jednoho pláště zaplatíte okolo 150 až 500 Kč. Demontáž/montáž všech čtyř pneumatik stojí cca 300 Kč.

Podle čeho se pozná kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení. Všimli jste si v pneuservisu přípravků na montáž a demontáž čidel pneumatik, sloupcových zvedáků nebo zouvaček a vyvažovaček? Jestli ano, můžete si být jisti, že to pneuservis s nabízenými službami myslí opravdu vážně.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Zruční a proškolení zaměstnanci. První dojem dokáže zmást, těžko tak ihned soudit, jak moc vzdělaný personál pneuservisu doopravdy je. Pozorováním jejich úkonů (jak jim to jde s nářadím, kolik času jim to zabere) ale dokážete odhadnout, jak moc šikovní pracovníci jsou.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Dlouhodobé fungování na trhu. Pokud pneuservis funguje několik let na stejném místě, znamená to, že jsou jeho služby kvalitní, že funguje tak jak má a navíc bude pravděpodobně vyhlášený. Zákazníci tak mají vždy důvod, proč se vrátit a zaplatit za ověřené pneu služby.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Malé pneuservisy dokáží překvapit cenou a kvalitou. Místní pneuservisy to mají oproti velkým hráčům obtížné, předčit je ale můžou nižší cenou a precizní prací. Malé lokální pneuservisy vám vyjdou vstříc, budou se chovat příkladně a možná i pracovat nad rámec otevírací doby.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Rozsáhlá nabídka návazných služeb. Ostatní služby navíc vždy ušetří čas a starosti. Pneuservisy, které pro své zákazníky nabízí doplňkové služby mají velkou výhodu. Každému řidiči se občas hodí využít vyvážení a geometrii kol nebo výměnu a přezutí pneumatik.

Pneuservisy v městské části Praha 5 a okolí

V Praze 5 a okolí se nachází 549 pneuservisů, které nabízí rozdílné služby:

Hloubka dezénu letních a zimních pneumatik

I když se na to někdy zapomíná, tak je dobré občas zkontrolovat hloubku dezénu pneumatik, které každodenně používáte. Hloubka dezénu je pro letní pneumatiky 1,6 mm a pro zimní pneu 4 mm. Vždy je nutné změřit všechny čtyři pneu a měřit byste měli na třech místech - na středu a hranách. Tím, že nebudete své gumy pravidelně kontrolovat by mohlo dojít k tomu, že budou sjeté a nebudete o tom ani vědět. Sjeté pneumatiky pak na vozovce nejsou dvakrát bezpečné.

Podle čeho vybírat nové pneumatiky - cena, značka, využití nebo nezávislé testy? Poradíme vám které pneu jsou nejlepší a přitom se dozvíte zajímavé informace navíc. Podívejte se na pneu rádce Portálu řidiče.

Nepodceňujte uskladnění pneumatik

V žebříčku podceňovaných činností každého motoristy by se skladování pneumatik umístilo na předních pozicích. Přitom je velmi důležité, jak pro vaše pneumatiky, tak pro vaše finance. Jestliže necháváte své pneu venku nebo v kufru auta, zaděláváte si na slušný problém. Správné řešení je garáž nebo sklep, ale i tak byste se měli držet pár bodů - čistota, správná teplota a malá vlhkost. Odlišné je také uskladnění pneumatik na discích. V pneuservisu se vám o vše postarají a můžete si být jisti, že se vlastnosti pneu nijak nezhorší. Tuto službu si naúčtují na čtyři stovky za sezónu.

Pneuservisy v Praze 5 skladující pneumatiky

Pneu služby v okolí Prahy 5

  • Pneuservisy v Praha-západ - V okrese ve Středočeském kraji Praha-západ je v nabídce téměř 100 pneuservisů. Nejoblíbenější pneu služby jsou přezutí, výměna a huštění pneumatik.
  • Pneuservisy v Kladně - Ve třináctém největším městě České republiky si motoristi můžou vybírat z prodeje pneumatik, geometrie kol, opravy ALU disků nebo jiných pneu služeb.
  • Pneuservisy v Berouně - Profesionálních a ověřených pneuservisů je v Berouně víc než dost. Zákazníkům nabízí huštění, uskladnění nebo přezutí pneumatik. Více služeb naleznete zde.
  • Pneuservisy v Rakovníku - 40 km západně od Prahy a 45 km severovýchodně od Plzně se nachází město Rakovník, ve kterém řidiči poptávají nejčastěji geometrii kol, výměnu pneumatik nebo jejich uskladnění.

Mohlo by vás také zajímat - psali jsme na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články