PRÁCE 🧰

Pneuservis Kbely - rádce výběru

1. 10. 2020 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Jste z Prahy 9 a nebo městské části Kbely a potřebujete najít kvalitní a spolehlivý pneuservis? Máme pro vás i orientační ceny pneu služeb ve Kbelích. Zajímá vás, podle čeho vybírat a rozlišit jednotlivé pneuservisy? Tento článek vám ušetří čas při výběru kvalitního spolehlivého pneuservisu ve Kbelích na Praze 9 a blízkém okolí.

Pneuservisy Kbely

Podle čeho vybírat pneuservisy

Vybrat si ten správný pneuservis nemusí být tak těžké, jak se může zdát. A pokud si na začátku řeknete, jakou službu nebo produkt po pneuservisu požadujete, je to ještě jednodušší. Ne každý pneuservis totiž nabízí veškeré pneu služby. Pokud vám nevadí si za kvalitu zaplatit, můžete si ve svém okolí najít autorizovaný pneuservis. Pokud jste dostali pneuservis na doporučení od svého známého nebo kolegy, máte z velké části vyhráno, protože se bude nejspíše jednat o spolehlivou firmu. Můžete však také vybírat podle značky vozu v našem katalogu - ať už máte vůz značky Škoda, Volkswagen, BWM, Audi a nebo třeba Mercedes-Benz.

Pneuservisy Kbely (Praha) - katalog firem

Kdy obout váš vůz do „zimáků“

V tom, kdy byste měli mít zimní pneumatiky, je zákon poměrně jasný. V období od 1. listopadu do 31. března musíte mít zimní pneu v případě, je-li na vozovce souvislá vrstva sněhu, námraza a nebo led. Neměli byste se snažit dojíždět zimní pneumatiky v létě - zimní gumy mají totiž horší přilnavost a odlišnou směs na vozovce než ty letní. Pokud vás v nejbližší době přezutí pneumatik čeká, vybrat si můžete z více než čtyř set pneuservisů v okolí Prahy a nebo dost možná zvládnete přezout váš vůz sami doma. Pokud se rozhodnete pro první možnost - tedy pneuservis, stát vás to bude okolo 600 až 800 korun.

Autorizované pneuservisy ve Kbelích - Praze

Co dělat s píchlou nebo jinak poškozenou pneu

Poškození pneumatiky není tak úplně neobvyklou věcí a domníváme se, že každý řidič si tím alespoň jednou prošel. Důležité je, abyste věděli, jak a také čím si kolo opravit. Pokud jste píchli a jedná se pouze o malé poškození, bude vám stačit lepící sada na opravu pneu. Její cena se však pohybuje okolo dvou tisíc korun. Otázkou je, zda se nevyplatí vybrat si pneuservis, který vám pneumatiku opraví. Cena závisí na rozsahu poškození, ale obecně se opravy pohybují okolo 150-500 Kč za jednu pneu. Montáž či demontáž všech 4 kol vašeho vozu vyjde na cca 300 korun.

Podle čeho se pozná kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Počet let na trhu. Našli jste na webových stránkách pneuservisu, že funguje několik let a chlubí se svou tradicí? Tak jste na dobré cestě - svědčí to o správně nastaveném řádu firmy a celkové spokojenosti stálých zákazníků.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení. Charakteristika profesionálních pneuservisů, do kterých se zaručeně chcete objednat, je inovativní zázemí na úrovni. Vyvažovací závaží, sloupcové zvedáky, zouvačky a vyvažovačky jsou skvělým znamením.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Vzdělaný a rychlý personál. Při prohlídce pneuservisu lze zpozorovat úroveň podniku, podle zaměstnanců. Špatná vizitka pneuservisu je, když jim nářadí neustále padá z rukou, nevědí si s úkoly rady a vše jim dlouho trvá.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Nižší cena a kvalitně odvedená práce může být to pravé. Malé lokální pneuservisy to mají oproti těm velkým velmi složité. Prosadit se na trhu musí jinak - nižší cenou a kvalitní prací. Očekávat můžete také velkou ochotu a vstřícnost.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Služby nad rámec. Nezávazné doplňkové služby ocení každý motorista, který se vydal do pneuservisu pouze pro jednu službu. Měření a seřízení geometrie kol nebo uskladnění pneumatik vám ušetří mnoho starostí a času.

Pneuservisy v hlavním městě Praha a jeho okolí

V Praze a blízkém okolí se nachází téměř 550 pneuservisů, které nabízí tyto služby:

Minimální hloubka dezénu letních a zimních pneumatik

Pro vaši vlastní bezpečnost není radno podceňovat hloubku dezénu plášťů, která je pro letní pneumatiky 1,6 mm a pro zimní pneu 4 mm. Vzorek změříte buď podle pětikoruny (neprofesionální způsob, ale funguje) nebo využijete přímo určenou plastovou měrku. Kontrolou pneumatik předejte velké hrozbě - sjetým pneumatikám, ty pak můžou způsobit řadu komplikací na vozovce. Pneumatiky pak můžete mít jakékoliv značky, ale při aquaplaningu nebo smyku vám nepomůžou žádné.

Už z hlediska bezpečnosti vám nedoporučujeme podceňovat hloubku dezénu pneumatik, která je pro letní pneu 1,6 mm a pro zimní pneumatiky je minimální hloubka dezénu 4 mm. Dalším důvodem je také to, že budete-li mít sjeté pláště a zastaví vás policista, může vám udělit pokutu až do výše 2 000 korun. Pokud vás investice do nových pneumatik nemine, můžete si na internetu vybírat pneu podle výrobce, rozměrů a dalších parametrů a nebo si stačí zajet do nejbližšího pneuservisu a nechat si poradit od odborníků.

Zajímají-li vás informace o pneumatikách, budete rádi za našeho nového rádce na Portálu řidiče. Všechny publikované články ohledně pneu na jednom místě.

Co správně dělat s pneu po sezóně

Jakmile skončí sezóna, řidiči přezutí pneu, resp. svá vozidla a ty, co nepotřebují, tak nechají uskladnit. Spolehnout se můžete na pneuservis, ten si za běžné uskladnění pneumatik do další sezóny účtuje 400 Kč. Možná vás také napadne, proč využívat služeb pneuservisu, když si můžu uskladnit pneumatiky doma. Ano, můžete, ale dejte si pozor na chyby, které při uskladnění mohou vzniknout. Nesprávným uskladněním totiž pneu ztrácí životnost a také bezpečnost.

Pneuservisy Kbely u Prahy pro nákladní vozidla

Pneu služby v okolních okresech

  • Praha-východ - Okres, který obepíná hlavní město Praha z východu a severu se pyšní nabídkou více než 100 pneuservisů nabízejících pneu služby.
  • Praha-západ - V tomto okrese je možné poptávat základní pneu služby od přezutí a výměny pneu, huštění pneumatik až po opravy ALU disků a TPMS od necelé stovky pneuservisů.

O čem dalším jsme psali na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články