PRÁCE 🧰

Pneuservis Zbraslav - rádce výběru

18. 12. 2020 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Hledáte pneuservis v okolí Zbraslavi a potřebujete pomoct, který si vybrat? Zajímá vás výměna a přezutí pneu nebo je po sezóně a musíte vyřešit uskladnění pneumatik? Chcete vědět, kolik si pneuservisy za svoje služby účtují a nebo chcete poznat rozdíly mezi jednotlivými pneuservisy? Přečtěte si tento článek a najděte si profesionální pneuservis ve Zbraslavi a blízkém okolí.

Pneuservisy Zbraslav

Vybíráme pro vás ten nejvhodnější pneuservis

Při vybíraní pneuservisu byste měli dodržet pevné zásady a postupy. Ne každý pneuservis totiž nabízí veškeré pneu služby a proto by prvotní rozhodnutí mělo být zcela na vás. A ptáte se jaké rozhodnutí? Musíte si určit, jaké služby nebo produkty po pneuservisu chcete. Pneu služby se mohou lišit a každý pneuservis nemusí splňovat určité kvality. Podle toho, jakou službu po pneuservisu chceme zajistit, bychom se měli řídit a hledat ty pneuservisy, které poskytují danou službu.

V České republice je zákonem dané, že od 1.11. do 31.3. byste měli mít zimní pneumatiky v případě, že je na vozovce sníh, led a nebo námraza. A možná i proto je přezutí pneumatik nejčastěji poptávanou službou u pneuservisů. Lidé, co jsou manuálně zruční zvládnou přezout pneu na svém autě sami doma. Ti, co si chtějí být jistí kvalitou přezutí, obrátí se na ověřený pneuservis. Ceny se mohou mírně lišit, obecně se však pohybujeme mezi 600 a 800 korunami.

Katalog pneuservisů ve Zbraslavi (Praze) a okolí

Co s píchlou a nebo jinak poškozenou pneumatikou?

Při poškození pneumatiky a nebo pokud jste píchli, lze využít sadu na opravu pneu. Existují také různé spreje, které vám mohou taky posloužit. Pokud opravu poškozeného kola chcete nechat na odbornících, obraťte se na ověřený pneuservis. Cena za tento úkon se liší v závislosti na rozsahu poškození od 150-500 Kč.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní zázemí a výbava. Zcela automatické zouvačky a vyvažovačky, kvalitní nářadí a dostatečný počet zvedáků naleznete v kvalitních a ekonomicky stabilních pneuservisech. Také to značí, že mají možnosti provádět moderní a složitější služby.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Rozmanitý výběr nabízených služeb. Základní služby vám poskytnou skoro v každém pneuservisu, ale pokud pneuservis nabízí i složitější služby, určitě se vám to bude hodit. Protektorování pneu, kalibrace TPMS nebo uskladnění pneumatik značí, že to pneuservis myslí se svými činnostmi opravdu vážně.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Proškolený a zručný personál. Důležitý faktorem je proškolený personál. Na první pohled to nepoznáte, ale pokud uvidíte, že jim při vykonávaných činnostech padají věci od ruky a celkově nejsou moc zruční, tak to známka dobré kvality nebude. Na druhou stranu pokud uvidíte šikovné pracovníky, kteří mají čisto na place, nepadají jim věci, apod. Tak to vše podtrhne kvalitu pneuservisu.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Tradice a počet let na trhu. U vyhlášeného pneuservisu je pravděpodobné, že nabízí své služby desítky let a zákazníci se k němu rádi sami vrací, to značí kvalitu pneuservisu

Jak poznat kvalitní pneuservis

Menší místně vyhlášený pneuservis je mnohdy kvalitnější než známé firmy na trhu. Pro úspěch v rozsáhlém trhu pneuservisů se menší podniky musí prosadit svojí kvalitou i nižšími cenami. Často si na práci dávají více záležet a zákazník je pro ně na prvním místě, mnohdy také pracují přes otevírací dobu.

Pneuservisy Praha-Zbraslav a blízké okolí

V celé Praze se nachází téměř 550 pneuservisů nabízejících různé služby:

Autorizované pneuservisy ve Zbraslavi v Praze

Co říká zákon na minimální hloubku vzorku pneumatiky

Při silniční kontrole vám může být při jistých pochybách hloubka dezénu kontrolována a v případě nedodržení minimální hloubky dezénu vám hrozí pokuta až do výše 2 000 Kč na místě. Víte, jak hluboký vzorek musíte  u letních a zimních pneumatik mít? Je to 1,6 milimetry u letních pneumatik a u zimních 4 milimetry. Máte-li sjeté pneumatiky a potřebujete nové, můžete je koupit online a nebo si nechat poradit od vašeho pneuservisu.

Připravili jsme pro vás obsáhlou sérii článků o pneumatikách, abychom vám usnadnili výběr nových pneumatik. Vše naleznete v našem rádci Portálu řidiče.

Zajímáte se-li o uskladnění pneumatik, máte dvě možnosti. První z nich je uskladnění pneu doma, které vám však spíše nedoporučíme. Při nesprávném uskladnění může dojít k nenávratné ztrátě bezpečnosti a životnosti pneu. Druhou možností je uskladnit si pneumatiky v pneuservisu. Stát vás to bude něco okolo čtyř set korun.

Pneuservisy pro motorky v okolí Prahy

Mohlo by vás také zajímat - psali jsme na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články