PRÁCE 🧰

Pneumatiky Continental, vše o značce a kde koupit

1. 12. 2020 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Jakou značku pneumatik Rádce motoristy

Německá akciová společnost Continental AG byla založena 8. října 1871 v Hannoveru v Německu. Continental se řadí mezi prémiové výrobce pneumatik pro osobní auta, SUV, dodávky a vozy 4x4.

Informace o značce Continental

Společnost je na automobilovém trhu leaderem v pokroku, inovacích a samotných technologií pro budoucí mobilitu. Firma nepřetržitě pracuje na digitalizaci, udržitelnost, efektivitě a snižování nákladů. Hlavní dceřiné společnosti jsou Continental Barum, ContiTech a Vitesco Technologies.

Logo Continental

Nabídka pneu podle období

Zajímavosti o značce Continental

Pro Continental pracuje více než 243 000 zaměstnanců v 60 zemích po celém světě. Téměř každé třetí auto vyrobené v Evropě je dodáváno na pneumatikách Continental. V roce 1898 začíná výroba pneumatik bez dezénu. Roku 1904 představila společnost jako první na světě automobilové pneumatiky se vzorovaným dezénem. Continental vyrábí také brzdové systémy, komponenty pro pohonné jednotky a podvozky, elektroniku do auta nebo pneu těsnění.

Pneumatiky Continental v nezávislých testech

Velkou doménou značky Continental jsou nezávislé testy, od roku 2009 do roku 2019 se společnost účastnila 912 testů. Nejvyšší doporučení zaznamenaly pneumatiky Continental 739x. Průměrné hodnocení ze všech provedených testů je 81%.

Pneumatika PremiumContant™6 zvítězila v testu letních pneumatik ADAC 2021 a je vnímána jako jedna z nejlepších na trhu. Pokud vás zajímá jak dopadla také v testu pneu 2020, můžete se podívat zde. Jestliže vás zajímají celoroční pneumatiky a umístění značky Continental, tak si můžete přečíst článek Test celoročních pneumatik 2019, ve kterém jsme pro vás sepsali výsledky všech značek. Zimní pneu Continental dosahují každoročně vysokých příček v žebříčku hodnocení a jsou více než konkurenceschopné. Přední pozice si vysloužily také v testu zimních pneumatik pro rok 2020.

Pneumatiky Continental s dopravou zdarma

Proč vybrat pneu od Continental

Společnost funguje na automobilovém trhu přes 150 let. Neměnným cílem firmy je zajistit bezpečnost na silnicích, důkazem jsou nejen nezávislé testy, ale také oblíbenost u zahraničních i českých zákazníků. Zásadní body, proč zvolit společnost Continental a pneu od nich:

  1. Automotivní odbornost - technologie a vývoj pro bezpečnější a komfortnější jízdu
  2. Německé inženýrství - neustálé inovace, viz první vzorkovaný dezén na světě
  3. Originální výbava - dlouhodobá spolupráce s předními výrobci automobilů
  4. Výsledky nezávislých testů - celosvětově známé časopisy ADAC, Auto Bild a další
  5. Mobilní aplikace - k dispozici rovnou dvě aplikace - Pneumatiky a Databook
  6. Tuning a výkon - výroba pneumatik s maximálním výkonem pro sportovní vozy

Na oficiálním webu značky Continental naleznete také rady a tipy z oblasti pneumatik, kde vám poradí a pomůžou s čímkoliv budete potřebovat.

Na Portálu řidiče jsme o obdobných tématech také psali a všechny užitečné a naučné články jsme sjednotili pro lepší přehlednost do sekce Rádce Portálu řidiče.

Sponzorství společnosti Continental

Společnost sponzorovala řadu Extreme E 2019 a 2020, jedná se o mezinárodní terénní závodní sérii. Lokality závodů jsou v nejrůznějších koutech světa, jako je například Amazonie nebo Arktida.

Continental je od roku 2018 hlavním partnerem největšího cyklistického závodu na světě - Tour de France. Výrobnu pneumatik a francouzský závod pojí maximální bezpečnost a vysoký výkon.

Tour de France - Continental

Continental spolupracuje více než 10 let se značkou Adidas a společně vytvořili ideální běžecké boty. V modelu bot adidas x Continental rubber soles zaznamenali závodníci 3 světové rekordy v maratónském běhu, 1 rekord v Guinnessově knize rekordů a 2 olympijské medaile.

Značku pneumatik lze spatřit na fotbalových utkání, konkrétně týmu Hannover 96. Oficiálním partnerem německého klubu je Continental od roku 2003 a minimálně do roku 2023 i nadále bude.

Pozitiva pneumatik Continental

  • Vysoká bezpečnost
  • Přesné řízení
  • Dobrá zpětná vazba

Negativa pneumatik Continental

  • Průměrná komfortnost

Videa o pneumatikách Continental

Zdroj médií: Continental, Internet, YouTube.

Podobné články