PRÁCE 🧰

Radar od značky Continental má zachránit život cyklistům

26. 8. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Technologie

Continental, to nejsou jen pneumatiky. Firma se neomezuje jen na tento segment, ale zaměřuje se i na bezpečnost. S tím souvisí její nový radar, který má chránit především cyklisty.

Nový radar od značky Continental má zachránit život cyklistům

Auto vs. cyklista

Řidič, který na světelné křižovatce odbočuje vpravo si někdy ani nemusí všimnout, že mezitím, co čekal na zelenou, se vedle něj zařadil cyklista. Může se tak nic netuše rozjet a pokud chce cyklista jet rovně, snadno dojde ke kolizi s nepěknými, možná dokonce fatálními následky. Toto se týká především nákladních automobilů, kde se lze do slepého úhlu dostat až překvapivě snadno.

Nebudeme řešit, čí je to vina, o tom článek není. Jde spíše o to, jak podobným situacím zabránit. A právě na to se zaměřila firma Continental, která vyvíjí nový radar, který by měl umět upozornit a případně zareagovat na osoby právě ve slepém úhlu.

Nákres situace nového radaru od značky Continental, který má zachránit život cyklistům ve slepém úhlu

Namísto 24 GHz Continental používá u novinky frekvenci 77 GHz, se kterou jsou výsledky mnohem přesnější a rychlejší je i odezva, tudíž se i zvyšuje šance na zabránění kolize pomocí nouzové brzdění.

Firma tím sleduje vyšší ochranu cyklistů a chodců, což jsou požadavky Euro NCAP pro rok 2022. Od příštího roku bude navíc tento systém povinný pro všechny nákladní automobily.

Zdroj médií: continental.

Podobné články