PRÁCE 🧰

Kolik zaplatíte za rodinné cestovní pojištění na hory?

14. 12. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Druhy cestovního pojištění

Chystáte se letošní sezónu na hory s celou rodinou? Pak zbytečně neriskujte a sjednejte si kvalitní cestovní pojištění. Na kolik vás vyjde při cestách po Česku a oblíbených lyžařských destinacích v zahraničí? Známe aktuální ceny!

Rodinné cestovní pojištění na hory: Na kolik vás vyjde?

Rodinné cestovní pojištění na české sjezdovky

Možná se budete ptát, proč byste si měli sjednávat cestovní pojištění po Česku, když si platíte veřejné zdravotní pojištění. To je sice pravda a případné úrazy nebo nemoci u nás zpravidla nebudou spojeny s přímou úhradou, pokud ale někomu způsobíte neopatrnou jízdou na sjezdovce úraz, případně mu poškodíte zdraví, či vybavení, budete tuto škodu muset také zaplatit.

Proto se při výběru rodinného cestovního pojištění po Česku vyplatí volit takové, které bude krýt odpovědnost za způsobené škody, případně v sobě bude kombinovat i úrazovou pojistku a ztrátu, či poškození zavazadel. Komplexní pojistku si díky rodinné slevě můžete u tuzemských pojišťoven sjednat již od 320 korun!

Kolik zaplatíte za cestovní pojištění pro rodinu na Slovensko?

Pro Slovensko i další zahraniční státy platí, že horská služba zde vystupuje jako soukromý subjekt, na který je klasická „kartička pojištěnce“ krátká. Proto je potřeba sjednat si kvalitní cestovní pojištění na hory, které bude krýt nejen riziko nemoci a úrazu, ale také zásah horské služby. Toto riziko je většinou součástí nejrůznějších připojištění a v základních balíčcích jej proto nenajdete.

Pokud bychom se podívali na cenu týdenní pojistky pro dvě dospělé osoby (37 a 35 let) a jedno dítě (7 let), která bude zahrnovat kromě rekreačních sportů i zimní sporty, pak zjistíme, že cena se velmi různí. Zatímco u jedné pojišťovny sjednáte pojistku již od 320 korun, u jiné za 1 160 korun. Cena je ovlivněna nejen krytými riziky, ale také výší pojistných limitů.

Kolik zaplatíte za cestovní pojištění na hory při cestě do Itálie?

Pamatujte, že v Itálii stále platí povinnost mít sjednané pojištění odpovědnosti. Bez něj vás totiž na italské sjezdovky nepustí, o čemž jsme se více rozepsali v jednom z dřívějších článků. Kolik za takovéto rodinné pojištění, které bude krýt nejen léčebné výdaje, ale taky zimní sporty a odpovědnost, zaplatíte?

Nejlevnější cestovní pojištění pro rodinu vyjde i se zmíněnou odpovědností na 320 korun. Tady ale počítejte jen s velmi nízkými limity pojistného plnění. Vše nad ujednaný limit bude potřeba uhradit z vlastní kapsy. Nejdražší rodinné cestovní pojištění do Itálie pak vychází na 1 829 Kč a je určeno především pro ty cestovatele, kteří míří do cílové destinace vlastním vozidlem.

Jak vychází „cestovko“ pro celou rodinu do Rakouska?

Pokud se letos chystáte brázdit rakouské svahy a sjezdovky, pak si na to nejlevnější cestovní pojištění připravte 320 korun. Počítejte ale s nízkými limity, které činí 4 000 000 Kč u léčebných výloh, 1 000 000 Kč u odpovědnosti a 100 000 Kč v případě úrazu.

Nejdražší cestovní pojištění na lyže do Rakouska pak vychází opět na 1 829 Kč a je určeno pro ty, kteří sem pojedou vozidlem. Léčebné výlohy jsou v tomto případě pojištěny až do 500 000 000 Kč, odpovědnost do 25 000 000 Kč, úraz do 1 000 000 Kč a za ztracená, či poškozená zavazadla vám v oprávněných případech pojišťovna vyplatí až 60 000 Kč. Samozřejmostí jsou rozšířené asistenční služby, které se vám mohou hodit v mnoha různých případech.

  Online kalkulačka cestovního pojištění

Zdroj info: Nezávislé srovnávače a kalkulačky.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články