PRÁCE 🧰

Na kolik vás vyjde nejlevnější a nejdražší cestovní pojištění na Slovensko?

19. 5. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat cestovní pojištění Výběr cestovního pojištění Cestovní pojištění na cesty Cesta na Slovensko Cestovní pojištění na Slovensko

Bezproblémová dopravní dostupnost, prakticky nulová jazyková bariéra, přijatelné ceny, historické paralely a rok co rok kvalitnější turistická infrastruktura. To jsou největší lákadla Slovenska. Pokud se sem plánujete vydat, nezapomeňte si sjednat kvalitní cestovní pojištění. Na kolik vás vyjde?

Víte, kolik zaplatíte za cestovní pojištění na Slovensko?

Články na téma cestovní pojištění na Slovensko:

  1. Cestovní pojištění na Slovensko - je potřeba nebo ne?
  2. Víte, kolik zaplatíte za cestovní pojištění na Slovensko? - právě čtete
  3. Jak správně nastavit cestovní pojištění na Slovensko?
  4. Je potřeba cestovní pojištění na Slovensko? Rozhodně ano! - již brzy

Modelový příklad: Cestovní pojištění na Slovensko pro sportovně založený pár

Pro potřeby našeho modelování si jako příklad vezměme sportovně založený pár ve středním věku (42 a 40 let), který na Slovensku bude trávit týdenní dovolenou, během které se bude věnovat turistice.

Nejlevnější cestovní pojištění na Slovensko zmíněnou dvojici vyjde na 196 korun. Součástí nejlevnější pojistky je krytí léčebných výloh do výše 4 000 000 Kč, odpovědnost je zde pojištěná částkou 1 000 000 Kč a za úraz může každý z dvojice obdržet od pojišťovny až 100 000 Kč. Zavazadla zde pojištěná nejsou.

Za nejdražší pojistku by zmíněný pár zaplatil 644 korun. Pojistka obsahuje krytí léčebných výloh až do výše 15 000 000 Kč, odpovědnost je zde limitována 5 000 000 Kč, za úraz mohou obdržet až 600 000 Kč. Navíc je součástí nejdražší pojistky i pojištění zavazadel do 25 000 Kč, rozšířená asistence nebo právní služby.

Náš tip: Pokud vyrážíte na Slovensko za turistikou, a kromě méně náročných tras plánujete i ferraty, nezapomeňte si tuto aktivitu připojistit zvlášť!

Modelový příklad: Čtyřčlenná rodina a její týdenní dovolená na Slovensku

Pokud na dovolenou vyrážíte jako rodina, můžete mít cestovní pojištění na Slovensko ještě výhodnější. Řada pojišťoven vám totiž dokáže nabídnout slevu pro rodinu s dětmi, díky které může být výsledná částka pojistného mnohem nižší. Jak vypadají jednotlivé kalkulace?

U rodičů (40 a 42 let) se dvěma dětmi (12 a 14 let) bude po započtení slevy nejlevnější „cestovko“ stát 245 korun. Léčebné výlohy jsou zde pojištěny částkou 4 000 000 Kč, odpovědnost 1 000 000 Kč, úrazové pojištění 100 000 Kč. Zavazadla pojištěná nejsou. Pokud byste slevu neuplatnili, pak za nejlevnější pojistku zaplatíte 392 Kč.

Nejdražší cestovní pojištění na Slovensko pak zmíněnou rodinu vyjde na 805 Kč (před slevou by činila částka 1 288 Kč). Součástí nejdražší pojistky je krytí léčebných výloh do 15 000 000 Kč, odpovědnost do 5 000 000 Kč, úrazové pojištění do 600 000 Kč a pojištění zavazadel (25 000 Kč). Ani zde samozřejmě nechybí bohaté asistenční služby a pojištění právní ochrany.

To nejlepší cestovní pojištění na Slovensko sjednáte online

Jak se zorientovat v aktuální nabídce dostupných produktů? Skvělým rádcem a pomocníkem jsou nejrůznější kalkulačky a srovnávače, které za vás dostupné produkty najdou a vzájemně porovnají podle ceny nebo jiných parametrů. U jednotlivých nabídek navíc přehledně vidíte informace o limitech, ale i rozsahu pojistné ochrany.

Pokud vám některá z nabídek padne do oka, můžete si ji sjednat bez toho, abyste opouštěli pohodlí domova. V dalším kroku vyplníte osobní údaje o všech cestovatelích a pojistné zaplatíte třeba kartou nebo bankovním převodem online. Okamžikem připsání platby na účet pojišťovny, je cestovní pojištění platné a vy tak můžete bez obav vyrazit na cesty.

  Výhodné cestovní pojištění na Slovensko

Zdroj info: Nezávislé kalkulačky a srovnávače.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články