PRÁCE 🧰

Jídlo na cestu k moři do Chorvatska si raději připravte předem, ušetříte

24. 7. 2023 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cesta do Chorvatska Příprava na cestu

Cestou do Chorvatska jsme se mimo jiné zajímali i o to, jak draho to vyjde, když se budete chtít občerstvovat na čerpacích stanicích. Jestli si svačinu nepřipravíte předem, budete si muset připlatit.

Ceny občerstvení na čerpacích stanicích cestou do Chorvatska

Čerpačky za poslední dekádu udělaly velký pokrok v tom, co nabízejí. Dřív se člověk musel spokojit se studenou bagetou, klidně několik dní starou, plněnou levnou šunkou a napodobeninou sýra. V současné době není problém si vybrat z velmi solidní nabídky nejrůznějšího pečiva, párků v rohlíku a podobně, včetně i docela zdravých variant, jak do sebe něco dostat.

Cestou do Chorvatska jsem tedy párkrát zastavil na čerpacích stanicích, abych se podíval, jak to vypadá s cenami a popravdě jsem mnohdy neodolal a něco si dal. Níže jsou mé postřehy doprovázené fotografiemi.

Kalkulačka nákladů na cestu ČR Chorvatsko  🇭🇷

l/100km
litrů
Prosím vyberte trasu a další parametry pro kalkulaci cestovních nákladů.

Ceny na benzinkách Rakousko

Shell ve Freistadtu

Síť čerpacích stanic Shell má obecně docela vysoko nastavené standardy stran občerstvení, a to mezinárodně. Zaujala mě cenová politika u kávy – vše za 1,99 eur (47 korun), což popravdě není nikterak drahé. Navíc Shell má většinou kávu vcelku akceptovatelné kvality a chuti. Hot Box za 4,99 eur (119 korun) také nezní špatně, pokud bych nechtěl platit tolik, pak za 2,99 eur (71 korun) bych si dal čistě opečené brambory. Co potěšilo, byla lednice s jogurty, šunkou, sýry, ba dokonce mlékem.

Občerstvení Shell ve Freistadtu

Shell ve Freistadtu

Agip ‎⁨Kammern im Liesingtal⁩

Čerpací stanice Agip zaujala na první dobou především předraženými nápoji. Coca-Cola v plechovce za 2,49 eur (59 korun), v půllitrové PET lahvi za 3,19 eur (76 korun), to je docela zvěrstvo. Kdybyste chtěli vodu, tak za 1,5 litru dáte 2,99 eur (71 korun). Calzone, tedy plněná pizza, vychází na 3,99 eur (95 korun), což není zase tak neakceptovatelné.

Věděli jste že: Pokud se chystáte na dovolenou do zahraničí, vyplatí se sjednat cestovní pojištění online? To vás totiž dokáže ochránit před nečekanými událostmi, které vás mohou vyjít pěkně draho. Zdlouhavé vyhledávání jednotlivých nabídek může být nuda, proto využijte kalkulačku cestovního pojištění, která provede srovnání za vás.

  Nejvýhodnější cestovní pojištění do Chorvatska

Ceny na benzinkách Slovinsko

Petrol ‎⁨Šentilj v Slovenskih Goricah⁩

Voda levnější než v Rakousku! 1,45 eur (35 korun) za 1,5 litru není na poměry čerpaček špatná cena. Široká zde byla nabídka baget a sendvičů, ačkoliv tedy 4,79 eur (114 korun) za jedno balení je trochu dost. Podobná cenová politika panuje i u pultu s teplými sendviči, kde „schnitzel deluxe“ vychází na 5,49 eur (131 korun). Vcelku běžnou cenu jsem zaznamenal u mého obvyklého dopingu jménem Red Bull, který tu vyšel na 2,69 eur (64 korun).

Bagety na Petrol ‎⁨Šentilj v Slovenskih Goricah⁩

Petrol ‎⁨Šentilj v Slovenskih Goricah⁩

Ceny na benzinkách Chorvatsko

INA ‎⁨Mogorić⁩

Zde bylo největší lákadlo pult s nabídkou hot dogů, který deklaruje více jak 90 % masa v párcích. Vzhledem k malému rozdílu cen bych neváhal a šel rovnou do XL porce za 2,3 eur (55 korun). Za mě rozhodně jedna z nejlepších nabídek, na které jsem cestou narazil. Cena kávy od 1,9 do 2,5 eur (45-59 korun) je také naprosto v pořádku. V případě chuti na sladké je tu můj oblíbený pletenec s pekanovými ořechy za 1,8 eura (43 korun), což už považuji za lehce ustřelené.

Kalkulačka cesty do Chorvatska

Jídlo na INA ‎⁨Mogorić⁩

Pečivo na INA ‎⁨Mogorić⁩

Shell Zadar Tromilja

Vcelku široká nabídka, ze které mě zaujalo pečivo a přiznávám, že jsem neodolal a dva croissanty s čokoládou si koupil. Jeden sice vyšel na 1,33 eura (32 korun), ale hlad je hlad. Bagety a sendviče za cenu zhruba 4-4,5 eur (95 - 107 korun) nejsou něco, co bych si chtěl dopřávat každý den, ale rozhodně minimálně vizuálně působily čerstvě. Potěšila i voda v ceně 0,93 eur (22 korun) za litr a půl, což je takřka supermarketová nabídka.

Jak se stravujete na cestách vy? Berete si jídlo z domova, nebo si ho kupujete cestou? Dejte nám vědět v komentářích pod článkem!

Tip na závěr: Pakliže chcete vyrazit v létě na zahraniční dovolenou autem, radíme pořídit si připojištění. Je totiž schopné pokrýt rizika, jež vás mohou na cestě zaskočit (např. porucha, vandalismus, krádež apod.) a zaručí vám tak poklidnou dovolenou. Rizika můžete připojistit v rámci cestovka, případně se nebojte zainvestovat do krátkodobého havarijního pojištění.

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Zdroj info: Shell, Ina, Petrol, Agip.
Zdroj médií: Jakub Mokříš.

Podobné články