🇦🇹 Diesel 1,69 € Natural 95 1,68 € 🇨🇿 Diesel 37,77 Kč Natural 95 39,02 Kč 🇩🇪 Diesel 1,66 € Natural 95 1,84 € 🇫🇷 Diesel 1,74 € Natural 95 1,86 € 🇭🇷 Diesel 1,45 € Natural 95 1,54 € 🇭🇺 Diesel 627,60 HUF Natural 95 613,70 HUF 🇮🇹 Diesel 1,75 € Natural 95 1,87 € 🇵🇱 Diesel 6,53 PLN Natural 95 6,56 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,56 € Natural 95 1,62 € 🇦🇹 Diesel 1,69 € Natural 95 1,68 € 🇨🇿 Diesel 37,77 Kč Natural 95 39,02 Kč 🇩🇪 Diesel 1,66 € Natural 95 1,84 € 🇫🇷 Diesel 1,74 € Natural 95 1,86 € 🇭🇷 Diesel 1,45 € Natural 95 1,54 € 🇭🇺 Diesel 627,60 HUF Natural 95 613,70 HUF 🇮🇹 Diesel 1,75 € Natural 95 1,87 € 🇵🇱 Diesel 6,53 PLN Natural 95 6,56 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,56 € Natural 95 1,62 €
PRÁCE 🧰
KALKULAČKA NÁKLADŮ 🚗

Levné ubytování v Chorvatsku můžete sehnat na místě i přes internet

26. 7. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cesta do Chorvatska Informace na cestu Ubytování v Chorvatsku

Dovolené zcela přirozeně patří k nejčastějším položkám, na kterých začínáme v případě ekonomických problémů šetřit. Pokud si letošní pobyt u moře nechcete odepřít, ale zároveň hledáte cenově dostupnou variantu, zkuste Chorvatsko. Poradíme, jak tady sehnat levné ubytování.

Jak na levné ubytování v Chorvatsku? Zkuste tyhle tipy

Levné ubytování v Chorvatsku s cestovkou

Pokud vás míří do Chorvatska více, nechcete se starat o to, jak se na místo dopravíte a ubytování shánět na poslední chvíli, je ideální variantou zájezd s cestovní kanceláří. Aktuálně nejlevnější letecké zájezdy (informace ke 12. 7. 2023 – pozn. redakce) koupíte od necelých 10 500 Kč. Počítejte ale s tím, že v ceně pravděpodobně nebude strava, kterou budete muset řešit sami a na místě. Pokud ale máte jen pár dnů volna a nechcete se starat o transfer, je tahle volba ideální možností.

Ubytování v Chorvatsku bez prostředníka

Tady bude potřeba vzít do ruky telefon a obepsat nebo obtelefonovat majitele hotelů, apartmánů nebo dalších ubytovacích kapacit, které najdete na internetu. Dívejte se na hodnocení jednotlivých ubytovacích kapacit a nenechte se nalákat na první výsledky vyhledávání (pozice tady bývají většinou placené).

Pokud hledáte ubytování v Chorvatsku bez prostředníka, vyhněte se také různým Bookingům nebo Airbnb. Ti si totiž budou za zprostředkování účtovat nemalé provize. V ideálním případě proveďte online rezervaci, kterou vám majitelé potvrdí na e-mail. Jazykové bariéry se ve většině případů nemusíte bát. Chorvati Čechům celkem obstojně rozumí.

Tip pro řidiče: Ještě než vyrazíte na dovolenou k moři do Chorvatska, sjednejte si cestovní pojištění. To můžete doplnit o rozšířené asistenční služby, případně krátkodobé pojištění domácnosti. Při online sjednání nyní získáte 20 % slevu a navíc e-knihu jako dárek.

Chcete na cestovním pojištění výrazně ušetřit? Pokud do zahraničí vyrážíte alespoň dvakrát během roku, vyplatí se přemýšlet o roční cestovní kartě.

Kalkulačka cestovního pojištění do Chorvatska

Ubytování v Chorvatsku a soukromí

Pokud netoužíte po hlučných hotelech a veřejných plážích, které bývají zvláště během hlavní sezóny dosti přeplněné, poohlédněte se po možnosti ubytování v Chorvatsku a v soukromí. Jestliže nemáte vizitku z minulého roku nebo kontakt od známého, můžete využít nejrůznějších prostředníků v podobě zmíněného Bookingu nebo právě Airbnb. Při výběru ubytování v Chorvatsku dbejte na hodnocení a recenze se nebojte ověřit i z dalších zdrojů.

Náš tip: Láká vás ubytování v Chorvatsku na pláži? Počítejte s tím, že během sezóny budou tyto ubytovací kapacity vyprodané, případně mnohonásobně dražší, než mimo sezónu. 

Ubytování v Chorvatsku tzv. na blind

Jednou z možností, jak sehnat levné ubytování v Chorvatsku, je doprava do vybrané destinace vlastním autem a následné objíždění apartmánů, studií a prázdninových domů, které mají aktuálně volné kapacity. Většinou ovšem platí, že ty nejlepší nabídky jsou pryč hned první prázdninové dny a za ubytování v Chorvatsku u moře dáte během hlavní sezóny klidně i 60 eur za noc. To už můžete považovat za vcelku dobrou cenu. Otázkou ovšem je, zda se vám to s ohledem na destinaci a počet osob vyplatí.

Máte odvahu? Zkuste couchsurfing

Pokud patříte mezi cestovatele–dobrodruhy a příliš nelpíte na místě vaší letošní chorvatské dovolené, zkuste couchsurfing. Prostřednictvím této služby můžete rezervovat bezplatné ubytování přímo u hostitele doma. Pokud dokážete vyměnit pohodlí za zajímavé interakce s místními a poznávání reálného života v dané zemi, je couchsurfing zajímavou a cenově dostupnou alternativou.

Vyměňte si bydlení

Pokud bydlíte v atraktivní lokalitě a máte duši dobrodruha, zkuste alternativu v podobě „Home Exchange“. Pamatujete si ještě na legendární komedii Slunce, seno, erotika a výměnný pobyt Italů? Tak přesně nějak takhle funguje služba Home Exchange. V době vaší nepřítomnosti jednoduše nabídnete byt cestovatelům a na oplátku bydlíte pár dní u někoho jiného.

Kalkulačka havarijního pojištění

Zdroj info: booking, airbnb.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články