PRÁCE 🧰

Levné ubytování v Chorvatsku můžete sehnat na místě i přes internet

26. 7. 2023 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cesta do Chorvatska Příprava na cestu

Dovolené zcela přirozeně patří k nejčastějším položkám, na kterých začínáme v případě ekonomických problémů šetřit. Pokud si letošní pobyt u moře nechcete odepřít, ale zároveň hledáte cenově dostupnou variantu, zkuste Chorvatsko. Poradíme, jak tady sehnat levné ubytování.

Jak na levné ubytování v Chorvatsku? Zkuste tyhle tipy

Levné ubytování v Chorvatsku s cestovkou

Pokud vás míří do Chorvatska více, nechcete se starat o to, jak se na místo dopravíte a ubytování shánět na poslední chvíli, je ideální variantou zájezd s cestovní kanceláří. Aktuálně nejlevnější letecké zájezdy (informace ke 12. 7. 2023 – pozn. redakce) koupíte od necelých 10 500 Kč. Počítejte ale s tím, že v ceně pravděpodobně nebude strava, kterou budete muset řešit sami a na místě. Pokud ale máte jen pár dnů volna a nechcete se starat o transfer, je tahle volba ideální možností.

Ubytování v Chorvatsku bez prostředníka

Tady bude potřeba vzít do ruky telefon a obepsat nebo obtelefonovat majitele hotelů, apartmánů nebo dalších ubytovacích kapacit, které najdete na internetu. Dívejte se na hodnocení jednotlivých ubytovacích kapacit a nenechte se nalákat na první výsledky vyhledávání (pozice tady bývají většinou placené).

Pokud hledáte ubytování v Chorvatsku bez prostředníka, vyhněte se také různým Bookingům nebo Airbnb. Ti si totiž budou za zprostředkování účtovat nemalé provize. V ideálním případě proveďte online rezervaci, kterou vám majitelé potvrdí na e-mail. Jazykové bariéry se ve většině případů nemusíte bát. Chorvati Čechům celkem obstojně rozumí.

Doporučení motoristům: Máte v plánu letos vyrazit sami, s drahou polovičkou, s přáteli nebo s dětmi do Chorvatska? Přibalte si s sebou na cestu cestovní pojištění s dostatečnými limity. Pro snadné a zároveň rychlé srovnání nabídek se vyplatí využít kalkulačku cestovního pojištění.

  Porovnat nabídky cestovního pojištění

Ubytování v Chorvatsku a soukromí

Pokud netoužíte po hlučných hotelech a veřejných plážích, které bývají zvláště během hlavní sezóny dosti přeplněné, poohlédněte se po možnosti ubytování v Chorvatsku a v soukromí. Jestliže nemáte vizitku z minulého roku nebo kontakt od známého, můžete využít nejrůznějších prostředníků v podobě zmíněného Bookingu nebo právě Airbnb. Při výběru ubytování v Chorvatsku dbejte na hodnocení a recenze se nebojte ověřit i z dalších zdrojů.

Náš tip: Láká vás ubytování v Chorvatsku na pláži? Počítejte s tím, že během sezóny budou tyto ubytovací kapacity vyprodané, případně mnohonásobně dražší, než mimo sezónu. 

Ubytování v Chorvatsku tzv. na blind

Jednou z možností, jak sehnat levné ubytování v Chorvatsku, je doprava do vybrané destinace vlastním autem a následné objíždění apartmánů, studií a prázdninových domů, které mají aktuálně volné kapacity. Většinou ovšem platí, že ty nejlepší nabídky jsou pryč hned první prázdninové dny a za ubytování v Chorvatsku u moře dáte během hlavní sezóny klidně i 60 eur za noc. To už můžete považovat za vcelku dobrou cenu. Otázkou ovšem je, zda se vám to s ohledem na destinaci a počet osob vyplatí.

Máte odvahu? Zkuste couchsurfing

Pokud patříte mezi cestovatele–dobrodruhy a příliš nelpíte na místě vaší letošní chorvatské dovolené, zkuste couchsurfing. Prostřednictvím této služby můžete rezervovat bezplatné ubytování přímo u hostitele doma. Pokud dokážete vyměnit pohodlí za zajímavé interakce s místními a poznávání reálného života v dané zemi, je couchsurfing zajímavou a cenově dostupnou alternativou.

Vyměňte si bydlení

Pokud bydlíte v atraktivní lokalitě a máte duši dobrodruha, zkuste alternativu v podobě „Home Exchange“. Pamatujete si ještě na legendární komedii Slunce, seno, erotika a výměnný pobyt Italů? Tak přesně nějak takhle funguje služba Home Exchange. V době vaší nepřítomnosti jednoduše nabídnete byt cestovatelům a na oplátku bydlíte pár dní u někoho jiného.

Věděli jste že: Mnoho řidičů při cestě do zahraničí podceňuje nepříjemné události, které se mohou přihodit? Buďte připraveni a sjednejte si připojištění, které bude tato rizika (např. porucha, krádež, řádění živlů apod.) pokrývat. Zmíněné můžete připojistit jako součást cestovka, případně využijte krátkodobé havarijní pojištění.

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Zdroj info: booking, airbnb.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články