PRÁCE 🧰

Levné ubytování v Gdaňsku, jak jej najít?

17. 6. 2023 3 min. čtení diskuze (2) Tipy a rady Rádce motoristy Cesta do Polska Příprava na cestu do Polska Trojměstí

Z čeho jsme měli trochu obavy před výpravou do Gdaňsku, bylo ubytování, tedy především jeho kvalita a cena. Nicméně naše předsudky se ukázaly jako mylné.

Levné ubytování v Polsku – Gdaňsk

Když jsem hledal příhodné místo, kde bych na jednu noc složil hlavu, projel jsem všechny hlavní weby, tedy především Booking a Airbnb. První jmenovaný nabídl buď ultralevné hostely, nebo o něco dražší hotely. Hostel v ceně do pětistovky je sice moc fajn nabídka, ale ne pokud jste zvyklí spát sami. Hotely vypadaly taky fajn, 1500 korun za noc není zlá nabídka, samozřejmě nic luxusního, nicméně pro mé potřeby by to stačilo.

Booking ubytování v Polsku

Náš tip: Pokud se letos chystáte na dovolenou do Polska a nechcete zbytečně riskovat, sjednejte si cestovní pojištění. Cestovní pojištění vás ochrání před neočekávanými událostmi, které mohou na cestě nastat. Využijte online kalkulačku cestovního pojištění a ušetřete si čas i nemalé finance. 

  Nejlepší cestovní pojištění do Polska

Chtějte pračku a sušák

Airbnb mě jako obvykle nezklamalo a vyrukovalo se skvělou nabídkou hned na první dobrou. Za 1222 korun ubytování s podzemní garáží, výtahem, recepcí a vlastně tedy vším, co bych potřeboval? To je nabídka, která se neodmítá! Když jsem na místo dorazil, přečetl jsem si instrukce, jak se ubytovat. Recepční s vizáží a tělesnou konstitucí statného vikinga mi ochotně otevřel podzemní garáž, navedl mě na parkovací místo a popřál příjemný pobyt.

Pokoj ve čtvrtém patře sice nenabídl oslňující výhledy, za to ale měl kuchyň, solidní koupelnu a taky pračku. To je veledůležitá součást výbavy, pokud se vydáte na dovolenou třeba na deset dní nebo i déle – pračka leccos řeší a není nutné tahat z domova tolik oblečení. Dovolím si zde jeden „cestovatelský tip“ – ujistěte se, že krom pračky je součástí inventáře i sušák na prádlo. Není nad to, hezky si vše vyprat a pak zjistit, že jaksi nemáte kde to usušit.

Airbnb ubytování v Polsku

Na pobřeží zaparkujete i zdarma

Když se podíváme na nabídky na webu Airbnb a zadáme si, že jsme dva dospělí se dvěma dětmi. Pokud chceme mít v nemovitosti internet, kuchyň a pračku, budeme se pohybovat s cenou od dvou a půl tisíce korun za noc. Pokud se vydáme do Gdaňsku autem, rozhodně by to chtělo i parkování, protože je parkování placené. I z tohoto důvodu bychom hledali raději něco na pobřeží, kde se parkovat dá i zdarma, tedy minimálně koncem května to tak bylo. Cena se tím samozřejmě o něco navýší, ale pořád se dá udržet kolem tří tisíc korun.

Vyhledat ubytování v Gdaňsku

Vyhledat ubytování na Booking.com

I u řeky se dá ubytovat levně

Pokud máte rádi romantičtěji laděné ubytko, zkuste hotel Radisson, nebo některý z dalších, které jsou přímo u řeky v centru města. Obecně je tato část Graňsku skvělá a vizuálně velmi atraktivní. O zmíněném hotelu jsem bohužel nevěděl předem, jinak bych se možná ubytoval klidně i tam. Noc vyjde na necelých 1600 korun, což popravdě za tak atraktivní lokalitu není nijak přehnaná částka.

Jak hledáte ubytování vy? Dejte nám vědět v komentářích pod článkem!

Rada závěrem: Chtěli byste vyrazit na dovolenou k vytouženému pobřeží, ale váháte kvůli možným rizikům spojeným s cestou? Pokud si sjednáte připojištění, případná rizika (např. porucha, vandalismus, krádež apod.) vám pokryje a vás na cestě nic nepřekvapí. Zmíněná rizika můžete připojistit v rámci cestovka, nebo si sjednat krátkodobé havarijní pojištění.

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Zdroj info: airbnb, booking.
Zdroj médií: Jakub Mokříš.
Renata Bali-Jenčíková, 7. 7. 2023 8:34
Bydleli jsme v Gdaňsku v apartmánu na ulici Rajska - na dohled vlakovému nádraží, pěšky kousek na nábřeží, všude obchody s potravinami, podzemní garáž v ceně ubytování. Chyběl snad jen ten sušák na vyprané prádlo. Jinak velká spokojenost.
Renata, 17. 6. 2023 23:41
Hotel Radisson je opravdu skvělý, dokonalý výhled na starou část města. Skvělé služby. Jen poplatek za parkování bez ohledu má počet nocí (pozor bez výjezdu, pokud vyjedete platí se znovu) je 100 EUR.
Podobné ceny jsme našli ve Varšavě a nedávno v Krakowě.

Podobné články