PRÁCE 🧰

Úlovky zajímavého ubytování v Polsku

4. 8. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cesta do Polska Příprava na cestu do Polska

Při brouzdání internetem po nejrůznějších nabídkách ubytování, jsme narazili i na pár hodně zajímavých možností, kde na dovolené složit hlavu. Jestli máte rádi ne úplně tradiční dovolené, možná vás také zaujmou.

Zajímavé ubytování v Polsku

Hledání ubytování v Polsku i pár pokladů, zde jsou některé z nich. Nečekejte primárně opulentní luxus a úroveň pětihvězdičkových hotelů, ačkoliv i na to dojde. Šli jsme po čemkoliv, co není zcela běžné a zavání to novou zkušeností a zážitky.

Kupole s jacuzzi

Kombinace totální pohody ve vířivce plné horké vody a přírody? Jde to, jak ukazuje tato kupole, která sice nenabídne ohromující prostor, zato ale můžete spát doslova v lese, respektive na jeho kraji, přímo mezi stromy a s výhledem na vodní hladinu. Ne, není to u moře, je to kousek od Varšavy, ale vypadá to náramně dobře! Skrze prosklenou část je vidět přímo do přírody a k dispozici je samozřejmě i sprcha a WC. Provoz objektu je celoroční a uprostřed zasněžené zimy to bude mít jistě úplně jiné, ale velmi romantické kouzlo.

Hausbót

Tady se opět dostáváme trochu dál od moře, tedy do vnitrozemí. Kousek od Vratislavi je na řece Odře možnost ubytovat se doslova přímo na vodě. Umístění netradičního domku je na výběžku doprostřed řeky, takže do civilizace se dostanete buď na pramici nebo na vodním kole. Vybavení je dostačující, sprcha i toaleta fungují a hosté, kteří tento hausbót vyzkoušeli, se vesměs shodují na perfektní čistotě a velmi kvalitní nabídce rybích pokrmů v nedaleké restauraci. To vše vyjde na něco málo přes tisícovku za noc!

Hausbót

Náš tip: Cestovat autem do Polska bez cestovního pojištění hraničí s hazardem. Buďte na cestu vždy připraveni a sjednejte si cestovní pojištění online. Praktickým a osvědčeným nástrojem, který vám dokáže ušetřit nemalé finance, je online kalkulačka cestovního pojištění.

  Cestovní pojištění do Německa online

Marine Hotel

I luxus může být zvláštní zážitek. Kdo se někdy vyspal v pětihvězdičkovém hotelu, dá nám jistě za pravdu, že pro běžného člověka se jedná o skutečně dost unikátní zkušenost. Čekáte servilní personál? Jste na omylu, znakem luxusních hotelů je spíše přátelský a individuální, nikoliv však žoviální přístup k hostům. Všechny služby jsou perfektní, dotažené do detailů a vždy je poblíž někdo, kdo vám ochotně přinese ručník nebo třeba míchaný koktejl. Ale ano, oproti běžným hotelům si samozřejmě připlatíte. Marine Hotel touto optikou vlastně není až tak drahý, jednu dvě noci si může dovolit kde kdo. Dva dospělí a dvě děti přespí už za zhruba 6 tisíc korun. Samozřejmě to jde i dráž a s tím, jak moc jste nároční, stoupá i cena.

Marine Hotel

Starý mlýn – Wiatrak

Tohle je naprostá pecka pro všechny fanoušky historie! Na luxus si tu nikdo nepotrpí a spát budete patrně s dalšími lidmi na pokoji, protože, jak jsme pochopili, jde o ubytování hostelového typu. Na druhou stranu si všichni chválí skvělou atmosféru, ochotné majitele a především dokonalý výhled z historického mlýnu. Hned u mlýna je dětské hřiště a ve spodním patře je restaurace.

Máte nějaké tipy na zajímavá ubytování? Sem s nimi!

Na co nezapomenout: Abyste na cestu do Polska nemuseli vzpomínat v zlém, doporučujeme sjednat si připojištění, které pokryje případná rizika jako je porucha, vandalismus nebo krádež. Zmíněné můžete buď připojistit v rámci cestovního pojištění, anebo využijte krátkodobého havarijního pojištění.

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Zdroj info: booking, airbnb, tripadvisor.
Zdroj médií: Marine Hotel, Booking, YouTube, Airbnb.

Podobné články