PRÁCE 🧰

Ubytování na Slovensku ve Vysokých Tatrách

22. 8. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cesta na Slovensko Příprava na cestu na Slovensko

Pakliže jedete prozkoumávat slovenské Vysoké Tatry, budete se muset poohlédnout po místě, kde po horských túrách složíte hlavu. My už jsme se podívali a zde jsou naše tipy.

Kde se ubytovat ve Vysokých Tatrách

Ubytování ve Vysokých Tatrách

Málokdo to ví, ale Vysoké Tatry jsou jedno velké město. Vážně, Vysoké Tatry jsou svou rozlohou 398 kilometrů čtverečných dokonce největším městem na Slovensku. Ona známá turistická střediska, jako je Tatranská Lomnica, Starý Smokovec nebo Štrbské Pleso, jsou ve skutečnosti pouze jakési městské části. Právě v těchto částech jsme vybírali naše tipy na ubytování ve Vysokých Tatrách.

Ubytování jsme hledali pro čtyřčlennou rodinu (2 dospělí, 2 děti 9 a 12 let). Termín jsme kvůli uvedení cen zvolili na poslední srpnový týden. Ceny ale i tak berte spíše orientačně, mohou se totiž běhen sezóny měnit.

Booking

Ubytování ve Vysokých Tatrách se docela změnilo. Dříve to byl hotel vedle hotelu, dnes je to spíše apartmán vedle apartmánu a jen sem tam se objeví nějaký penzion nebo hotel.

Hotel Kempinski High Tatras

Nejdražší

Aktuálně nejdražší ubytování ve Vysokých Tatrách nabízí Grand Hotel Kempinski High Tatras, který se nachází hned u hladiny Štrbského plesa. Za týdenní pobyt tu rodina nechá klidně přes 180 000 korun. Na noc je to pak neskutečných 26 tisíc korun. Kdo na to má, ale dostane skutečný luxus jednoho z nejlepších ubytování na Slovensku a výhled na vrcholky Vysokých Tater. Samozřejmě pak nechybí ani wellness a další doplňkové služby.

Nejlevnější

Nejlevnější ubytování nám Booking nabídl také ve Štrbském Plese. Jedná se o malý apartmán s kuchyní, ložnicí a koupelnou. Žádné wellness nečekejte, ale na první pohled je byt hezky zařízený. Zá týdenní pobyt by zde rodina zaplatila necelých 14 000 korun. Cena dva tisíce na noc pro čtyřčlennou rodinu nám vzhledem k lokalitě připadá sympatická.

Naše volba

Z pohledu cena výkon na nás zapůsobil Penzion Tatra ve Starém Smokovci. Už za 18 500 korun nabídne prostorné pokoje a ideální lokaci na výlety po Tatrách. Za příplatek 240 korun k tomu dostanete i snídani. Hodnocení na serveru Booking.com je navíc vynikající.

Penzion Tatra ve Starém Smokovci

Airbnb

Situace u Airbnb je trochu odlišná – zpravidla zde narazíte na soukromé byty a apartmány. Žádné služby navíc zde očekávat nemůžete, zato většinou hezky ušetříte. Za nějakých 5 000 korun na noc si tak třeba můžete pronajmout celou chatu. Pro naši čtyřčlennou rodinu je to tedy trochu moc, ale jakmile by vás jelo vícero, cena by byla atraktivní. Ve stejné lokalitě si pak můžete vybrat i malý, ale plně zařízený byt, kde vás noc vyjde na 750 korun za noc. Jednoduše na výběr toho je opravdu hodně.

Nejlevnější nabídka Airbnb

Obejděte to

Dobrým trikem, jak se dá hezky ušetřit, je obejít prostředníka – v tomto případě tedy Booking nebo Airbnb. Stačí si třeba skrz tyto platformy zjistit kontakt na provozovatele ubytovacího zařízení a jednat s ním napřímo. Často se tak dočkáte lepší ceny, než kterou byste získali přes zmíněné servery. Prostředníci si totiž z ubytování berou provizi, což může jeho cenu navýšit. Ubytování na Slovensku má navíc výhodu v ve své podstatě neexistující jazykové bariéře. Tak neváhejte.

Zdroj info: Booking, Airbnb.
Zdroj médií: Radim Krejčík, Booking, Airbnb.

Podobné články