PRÁCE 🧰

Levné ubytování seženete v Popradu

15. 7. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cesta na Slovensko Příprava na cestu na Slovensko

Vysoké Tatry nejsou zrovna proslulé nízkou cenou ubytování. Řešení je ale nečekaně jednoduché.

Jaké sehnat levné ubytování ve Vysokých Tatrách?

Když jsem před cestou do Vysokých Tater hledal místo, kde složím hlavu, projel jsem samozřejmě Booking i Airbnb. Výsledek mého hledání byl celkem jasný – ubytovacích zařízení je v Tatrách dostatek, těch levných je ale v hlavních turistických střediscích jako šafránu. Přesto se levné ubytování ve Vysokých Tatrách sehnat dá.

Na úpatí hor

Protože jsem nepotřeboval bydlet hned pod Lomnickým Štítem, poohlédl jsem se po ubytování v širším okolí Vysokých Tater. V podstatě máte dvě možnosti – buď budete bydlet v odlehlé vesničce, kde budete odkázaní na vlastní automobil, nebo se usadíte v Popradu, kde máte vše na dosah ruky. Já zvolil druhou možnost a našel si levné ubytování na sídlišti v Popradu.

 Levné ubytování ve Vysokých Tatrách

Portál řidiče doporučuje: Plánujete v létě vyrazit objevovat krásy zahraničí a chcete se vyhnout nemilým překvapením? Sjednejte si cestovní pojištění, které je zárukou na cestách. Využijte online kalkulačku a nechte si vypočítat nejvýhodnější cestovní pojištění přesně dle vašich požadavků. 

  Kalkulačka cestovního pojištění na Slovensko

Low cost ubytování

Jet na dovolenou a bydlet někde na sídlišti v Popradu nezní úplně dobře, to přiznávám. Fakt, že jsem za jednu noc na místě zaplatil necelých 700 korun, to ale celé otáčí o 180 stupňů. Přitom jsem bydlel ve velkém, plně vybaveném bytě, kde nechyběla kompletní kuchyně, kabelová televize, silná wifi nebo třeba velká koupelna se sprchovým koutem i vanou. Prostě byt all inclusive. Celé to pak zdobil pohled z okna na zasněžené vrcholky hor. Levné ubytování ve Vysokých Tatrách jak má být.

Nejedná se přitom vůbec o malý byteček, naopak. Bezpečně se sem vejde čtyř i vícečlenná rodina. Pro pořádek si tedy uvedeme, na kolik by toto ubytování vyšlo pro čtyřčlennou rodinu na šest nocí. Dle serveru Booking, kde se dá Apartmán Family zabukovat, vychází pobyt na necelých 11 tisíc korun. V porovnání s běžnými cenami ubytování ve Vysokých Tatrách je to cca polovina až třetina ceny.

 Levné ubytování ve Vysokých Tatrách

Co doprava do hor?

Jasnou první možností je auto. Ačkoliv jsem bydlel na sídlišti, tak jsem, díky nově vybudovanému parkovacímu domu, bez obtíží zaparkoval. Ani toho se tedy v případě pobytu v Popradu bát nemusíte. Do Tatranské Lomnice je to pak autem necelých 20 kilometrů. To je krásná dojezdová vzdálenost, a pokud se vám zrovna nebude chtít do hor, tak se hezky zabavíte přímo v Popradu. Třeba v Tatranské galérii nebo v bazénu AquaCity Poprad.

 Levné ubytování ve Vysokých Tatrách

Zážitkem sám o sobě může být jízda Tatranskou elektrickou železnicí. Vlakem se v Tatrách dostanete do všech hlavních středisek – tedy do Tatranské Lomnice, Starého Smokovce i do Štrbského Plesa. Alternativou je samozřejmě i autobus.

Buďte připraveni: Pokud do Chorvatska plánujete vyrazit vlastním vozem, nezapomeňte ho připojistit v rámci výše uvedeného cestovního pojištění, případně si pro něj sjednat alespoň krátkodobé havarijní pojištění. Správně zvolené pojištění vás dokáže ochránit před nepříjemnými situacemi jako je například havárie nebo odcizení vozidla.

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Zhodnocení

Celkově musím ubytování v Popradu hodnotit pouze kladně. Byt byl připravený, čistý, a co je nejdůležitější – vyspal jsem se v něm do růžova. Jídlo hodnotit nemohu, protože součástí ubytování žádné nebylo. Každopádně příjemným bonusem od majitelky byl čaj a kávové kapsle za symbolický poplatek. I samotná majitelka byla velmi příjemná a ochotná. Zřejmě se sem ještě jednou vrátím.

Vyhledat ubytování na Slovensku

Vyhledat ubytování na Booking.com
Zdroj info: Autorský text, Booking.
Zdroj médií: Radim Krejčík, Booking.

Fotogalerie (5 fotek)

Podobné články