PRÁCE 🧰

Levné ubytování v Itálii nás vrátilo v čase

4. 7. 2023 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cesta do Itálie Příprava na cestu do Itálie

Když jsem hledal ubytování v italském Bibione, nechtěl jsem nic drahého. Po Chorvatsku a Polsku, kde jsem měl ubytko skvělé, ale musel jsem si za to připlatit, jsem se rozhodl zkusit i jednu z nejlevnějších variant.

Nejlevnější ubytování v Itálii

Výjimečně Booking

Obě předchozí země jsem zmákl přes Airbnb, což mám osobně jako platformu pro ubytování nejraději. S Bookingem mám z minulosti nepříliš dobré zkušenosti, ale jedním dechem dodávám, že jsou to traumata letitá, dnes může být situace jiná. Navíc Booking se soustředí na hotely, které mají své výhody oproti soukromým apartmánům. Předně vám zpravidla jednou za den uklidí, což jako bordelář dokážu ocenit.

Další věcí je stravování – minimálně snídaně v ceně je super věc, ale je potřeba hledat hotel, kde se vaří dobře. Je tu zásadní výhoda, pokud má hotel rezervovanou i svoji pláž, respektive má tam vyhrazený prostor s lehátky. No a v neposlední řadě se hodí i místo na zaparkování povozu, který mořechtivou rodinku přiveze. Abych se tedy vžil do očekávání průměrné české rodiny, hledal jsem co nejlevnější hotel vybavený těmito základními výhodami.

Hotel Bianchi

Do oka mi padl hotel Bianchi. O něm Booking tvrdí, že „se nachází v Bibione v blízkosti pobřežní promenády, jen pár kroků od soukromé pláže, kde si můžete zdarma vypůjčit slunečníky a lehátka.“ Fotografie dávají nehlédnout do interiéru, který sice už možná několik generací dovolenkářů pamatuje, ale prostředí se zdá být čisté a uklizené. Inu posuďte sami.

Náš tip: Pokud chcete na dovolené ušetřit nejen za ubytování, sjednejte si cestovní pojištění. Cestovní pojištění vás ochrání před mrzutostmi, které mohou na cestě nastat a nepotěší ani vás, ani vaši peněženku. Využijte online kalkulačku cestovního pojištění a ušetřete si čas i nemalé finance. 

  Nejlepší cestovní pojištění do Itálie

Návrat v čase

Neváhal jsem, rezervoval nejlevnější pokoj pro jednoho za 68 eur na noc (1618 korun) a těšil se. Fajn je, že v ničem popis hotelu nelže, to předesílám rovnou. Když jsem dorazil na místo, zaparkoval jsem trochu na hulváta na ulici a šel se zeptat na recepci, kam mám rodinné kombi odstavit. Byl jsem odnavigován na pozici 20, kam jsem do docela úzkého prostoru mezi sloupy zaparkoval. Na recepci jsem odevzdal klíčky od auta – prý proto, aby v případě třeba požáru byli schopni zaměstnanci hotelu auta sami rychle dostat z parkoviště. Inu dobře, nejsem proti.

Už samotná recepce působila skutečně trochu obstarožně. Fotky nelhaly a já si připadal, jak kdybych se vrátil o jeden režim nazpět (u nás, nikoliv v Itálii). Zábleskem přítomnosti byl přístup recepčního, který byl mladý a velmi ochotný. Měl přesně ten druh nenuceného a přátelského přístupu, jaký je typický pro hotely z opačného konce cenového spektra, zkrátka žádná odtažitost nebo naopak servilnost.

Pokoj v hotelu Bianchi

Na recepci jsem zaplatil ještě 5 euro za parkování a dostal klíček od pokoje 312. Ten měl být ve třetím poschodí, kam jsem se okamžitě vypravil, protože už jsem toužil po sprše. Po chvilce hledání jsem nalezl, odemknul a kdybyste někdy chtěli v Itálii natáčet film nebo seriál, odehrávající se v 80. letech, měl bych pro vás tip na skvělé kulisy. I zde bylo totiž jasně znát, že interiér pamatuje pravděpodobně ještě starého pana Ferrariho (ten zemřel v roce 1988). Pokojík byl zároveň i dost malý a rozměry připomínal spíše spižírnu.

Půdorysně skromné

O něco lépe na tom byla koupelna, na které bylo znát, že pravděpodobně nějakou rekonstrukcí v tomto tisíciletí už prošla, stejně jako balkón. Pro potřeby osobní hygieny mi úklidová služba ponechala na místě i šampon a mýdlo, obojí samozřejmě v mikroobjemech. Popravdě jsem ale v tomto směru ani nic jiného nečekal. Cenu je holt potřeba nějak stlačit co nejníž a kdo přijede na týden nebo déle, ten si pravděpodobně doveze mýdlo své, na které je zvyklý.

Mýdlo a šampón z hotelového pokoje

Zastarale působící vybavení je sice jedna věc, ale pravdou je, že uklizeno bylo vzorně. Ani na obvyklém místě, tedy pod postelí úplně vzadu u zdi, se mi nepovedlo najít nečistoty. Zde musím tedy opět přičíst kladné body!

Koupelna v hotelu Bianchi

Nevyspíte se

Trochu trable jsem měl se spánkem. V malém prostoru se totiž velmi rychle vydýchá vzduch, takže mít zcela zatažené rolety vyžaduje nucenou výměnu pomocí klimatizace. Ta nešla nijak nastavit, prostě hučela a klimatizovala, bohužel se u toho moc spát nedalo. Když jsem ji vypnul a trochu předokení rolety otevřel, doléhal ke mně zase kravál z ulice. Nepřidala tomu ani rozvrzaná postel, jejíž matrace už byla těžce za hranou své životnosti. Kdybych měl poskytnout majiteli hotelu jeden jediný tip, kterým by zásadně dojem vylepšil, byla by to právě výměna těchto starých postelí. Je mi jedno, jak staré jsou skříně a noční stolek, důležité pro mě je, jak se vyspím. Kombinace hluku a nepohodlí zapříčinila, že jsem ráno nebyl úplně svěží, ale o to víc jsem se těšil na snídani.

Tip redakce: Pokud do Itálie vyrážíte po vlastní ose a chcete se vyhnout výdajům spojeným s možnými riziky, jako je havárie, vandalismus nebo krádež, nezapomeňte vůz připojistit v rámci výše uvedeného cestovního pojištění, případně si pro něj sjednat alespoň krátkodobé havarijní pojištění s rozšířenou asistencí.

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Z malého balkonu je dokonce mezírkou mezi domy vidět na moře

Snídaně na jedničku

Po sprše jsem seběhl dolů k recepci, kde už stála skupinka hladových ubytovaných, čekajících před dveřmi jídelny. Když se otevřely, dostalo se nám kvalitní nabídky uzenin, sýrů, vajíček na vícero způsobů, sladkého pečiva a zkrátka všeho, co se tak na hotelech běžně ke snídani podává. Včetně čerstvých džusů, výborné kávy a čaje. Popravdě jsem neočekával takto kvalitní začátek dne, trochu překvapeně jsem slupnul dvě vejce na tvrdo s topinkami a croissant.

Zhodnocení a závěr

Přišel čas na check-out a cestu domů, takže jsem si na pokoji všechno sbalil, na recepci vyměnil klíč od pokoje a klíček od auta a frčel. Nastává tedy okamžik zhodnocení! Hotel Bianchi je sice vizuálně zastaralý, ale má výbornou polohu – na pláž je to opravdu kousek. Personál je velmi ochotný a profesionální, odvádí skvělé služby jak na recepci, tak i stran úklidu. Snídaně byla super, klidně bych se takto mohl stravovat denně. Co mi vadilo, byla postel, jejíž příspěvek ke kvalitě spánku je spíše záporný. Kolem a kolem to není zase tak špatná nabídka, kdo chce ušetřit, bude tu spokojen.

Jak se u moře ubytováváte vy? A kde ubytování hledáte? Zajímají nás vaše tipy!

Vyhledat ubytování v Itálii

Vyhledat ubytování na Booking.com
Zdroj info: Hotel Bianchi, Booking.
Zdroj médií: Jakub Mokříš.

Podobné články