PRÁCE 🧰

Jak vypadá levné ubytování v Itálii

14. 7. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cesta do Itálie Příprava na cestu do Itálie

Zajímalo nás, jak vypadá ubytko v Itálii, pokud je naším hlavním parametrem cena. Pakliže nechcete luxusní dovolenou a jde vám spíše o zážitky, není nutné požadovat vysokou kvalitu služeb.

Levné ubytování v Itálii

Hostely v Itálii

Tou úplně nejnižší kategorií ubytovacích služeb jsou obvykle hostely. Není nutné se na ně dívat nikterak negativně, zkrátka spíte v jedné místnosti obvykle s několika dalšími lidmi. Za cenu ztráty soukromí to nese ale i pozitiva. Předně se seznámíte s lidmi z celého světa a když se sejde dobrá parta, můžete společně i něco podniknout. Většina hostelů se nesnaží nijak skrývat, že se snaží stlačit cenu co nejvíce dolů, ale jak si ukážeme, jsou i takové, které jsou zařízené velmi stylově.

Volturno Guest House

Za 910 korun nám Booking nabídl v Římě toto velmi levné ubytování ve čtyřlůžkovém pokoji. V nabídce je i samostatná postel v pokoji čistě pro ženy, a to za 1120 korun. Příplatek za snídani je lidových 71 korun. Interiér nevypadá samozřejmě nijak luxusně, odpovídá tomu i hodnocení. Absolutní výhodu však představuje poloha v centru města.

Volturno Guest House

Generator Venice

V Benátkách nás zaujal tento hostel, ve kterém se vyspíte už od 1523 korun. Pokoje mají od pěti do 12 lůžek, k dispozici je i pokoj čistě ženský, nebo dokonce rodinný. Hodnocení 7,9 je docela vysoké a podle hostů v ničem Generator Venice nezaostává za konkurencí. Z fotografií je patrné, že místo má i svoji atmosféru a večer se můžete s ostatními hosty seznamovat v baru.

Generator Venice

Tip redakce: Cestu na zahraniční dovolenou mohou často doprovázet různé komplikace, které vám znepříjemní dovolenou. Proto se každému řidiči vyplatí sjednat cestovní pojištění. Nabídky pojišťoven za vás porovná kalkulačka cestovního pojištění.

  Nejlepší cestovní pojištění do Itálie

Soukromé apartmány

Tento druh ubytování hledáme nejraději přes Airbnb, kde je nabídka dle našich zkušeností nejlepší. Podívali jsme se, jak to vypadá s oblíbených letoviscích na italském pobřeží. Počítáme s ubytováním pro čtyřčlennou rodinu a chceme samozřejmě nějaké zázemí. V podstatě hledáme vybavený byt, kde je možné si něco uvařit, eventuálně si i vyprat prádlo.

Apartmán u moře v Miramare di Rimini

V Rimini na nás vykoukla tato nabídka apartmánu se dvěma ložnicemi. V jedné je manželská postel, v druhé postel patrová. Jinak je to průměrně vybavené ubytování s pračkou, kuchyní a vcelku pěknou koupelnou. Výhodou je balkon s výhledem na pláž, respektive na moře. Za noc si majitel řekne 3 326 korun.

Apartmán u moře v Miramare di Rimini

Residenza Alma Trilocale Luna

Až pět hostů může přespat v tomto vybaveném apartmánu se dvěma ložnicemi. Majitel deklaruje, že se místo nachází daleko od míst, kam se chodí bavit mládež, tedy mělo by se jednat o relativně klidnou lokalitu. Místo má Wi-Fi, klimatizaci a vlastní parkovací stání. Nejedná se o ubytování poblíž pláže, respektive bude lepší k ní vždy dojet, ideálně třeba vlastním autem. Cena? 3563 korun za noc.

Residenza Alma Trilocale Luna

Rada na závěr: Ušetřit za ubytování je určitě fajn cíl, na čem ale opravdu šetřit nedoporučujeme je připojištění, které vás i vaše vozidlo dokáže ochránit před nepříjemnými situacemi (např. porucha, vandalismus, krádež apod.). Připojistit se můžete v rámci cestovka, případně se vyplatí sjednat alespoň krátkodobé havarijní pojištění.

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Zdroj info: booking, airbnb, tripadvisor.
Zdroj médií: Tripadvisor, Airbnb.

Podobné články