PRÁCE 🧰

Apartmány v Chorvatsku zlevňují. Víme, jak najít ty za bezkonkurenční ceny

3. 8. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cesta do Chorvatska Cena cesty

Nedávno médii proběhla informace, že ubytování v Chorvatsku začíná konečně zlevňovat. Někde jsou ceny i o deset procent nižší než před sezónou. Pokud sem letos také míříte, cestujete ale s extrémně napjatým rozpočtem, poradíme, jak a kde najít v Chorvatsku levné apartmány za pár kaček.

Na ubytování v Chorvatsku můžete letos ušetřit. Poradíme, jak

S cestovkou se nemusíte o nic starat, ale připlatíte si

Do Chorvatska, stejně jako do kterékoliv jiné země, můžete samozřejmě vycestovat s cestovní kanceláří. To za předpokladu, že se nechcete starat o dopravu, transfery nebo vás jednoduše tlačí čas a realizovat sem cestu autem zkrátka nemůžete. Počítejte ovšem s tím, že za služby cestovky si odpovídajícím způsobem připlatíte. Ty nejlevnější apartmány v Chorvatsku letos cestovky nabízejí od zhruba osmi tisíc korun za osobu na týden (informace k 20. 7. – pozn. redakce). To není zrovna málo. Pokud do Chorvatska míří celá rodina, může se rázem dovolená proměnit v nákladný zážitek.

Cestujte do Chorvatska tzv. na blind

Jednou z možností, jak najít levné apartmány v Chorvatsku, je přijet sem tzv. na blind. Zkrátka sednete do auta, nebo se sem necháte dopravit autobusem, vlakem, či autovlakem, a ve vybrané lokalitě se poohlédnete po volných kapacitách. Počítejte ale s tím, že se pravděpodobně nedostanete pod 60 eur za apartmán a noc. Za luxusní apartmány v Chorvatsku nebo apartmány přímo u moře ale zaplatíte klidně i dvakrát, či třikrát více.

Portál řidiče doporučuje: Patříte mezi ty, kteří mají na dovolené rádi všechno pod kontrolou? V tom případě před odjezdem nezapomeňte na cestovní pojištění, abyste měli jistotu i v nepříznivých situacích. Porovnejte si snadno a rychle jednotlivé nabídky pojišťoven přes online kalkulačku cestovního pojištění.

  Sjednat cestovní pojištění do Chorvatska

Apartmány si můžete vybrat už v Česku

Ubytování v Chorvatsku ale můžete zařídit ještě před tím, než se sem vypravíte. A to přímo u majitelů vybraných apartmánů prostřednictvím oficiálních webových stránek. Jazykové bariéry se bát nemusíte. Většina Chorvatů vám bude rozumět. Pokud máte obavy komunikovat přímo s majitelem vybraného chorvatského apartmánu, můžete to zkusit přes prostředníka. A to třeba prostřednictvím Bookingu nebo Airbnb. Při výběru vhodného ubytování ale dbejte na hodnocení a recenze se nebojte ověřit i z dalších zdrojů.

Věděli jste, že: Majitelé luxusních apartmánů a vil letos museli jít s cenami dolů o deset procent? Přesto jim hosté v Chorvatsku chybí. Chorvatsko je totiž pro mnohé turisty, kteří jej navštěvovali v minulosti, letos příliš drahé.

Výzva pro odvážné

Pokud máte dobrodružnou povahu a rádi byste poznali i zvyky nebo životy místních, můžete vyzkoušet couchsurfing. Prostřednictvím této služby se ubytujete přímo u hostitele doma. Bydlet můžete v nádherném chorvatském apartmánu s bazénem nebo přímo u moře, a to doslova za pár kaček. Podobně je na tom i služba Home Exchange. Jak funguje? V době vaší dovolené jednoduše nabídnete své bydlení cestovatelům, kteří přijíždějí do Česka, a na oplátku bydlíte pár dní u někoho jiného. V tomto i výše zmíněném případě jde většinou o velmi cenově příznivé alternativy, které ale samozřejmě nejsou pro každého.

Dobrá rada na závěr: Hodláte letos vyrazit na vytouženou dovolenou do Chorvatska autem, ale bojíte se situací jako je porucha, krádež vozu nebo vandalismus? Sjednejte si pro jistotu připojištění, které rizika pokryje a zajistí vám ničím nerušený pobyt. Zmíněná rizika můžete připojistit jako součást cestovka, případně zainvestujte do krátkodobého havarijního pojištění.

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Zdroj info: Autorský text.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články