PRÁCE 🧰

Jaká je cesta vlakem a autovlakem do Chorvatska?

12. 7. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cesta do Chorvatska Možnosti dopravy

Do Chorvatska můžete vyrazit nejen letadlem, ale taky autobusy, vlastním autem nebo vlakem, případně autovlakem. Jak vypadají letošní trasy a aktuální ceny jízdenek?

Chystáte se (auto)vlakem do Chorvatska? Poradíme s cenami i trasou

Články na téma jak se dostat do Chorvatska:

  1. Autovlakem do Chorvatska - vyplatí se to? (2022)
  2. Karavanem do Chorvatska
  3. Chystáte se (auto)vlakem do Chorvatska? Poradíme s cenami i trasou - právě čtete
  4. Půjčujete si v Chorvatsku auto? Poradíme, na co dát pozor, aby vás to nevyšlo draho
  5. Vlakem do Chorvatska v roce 2023

Cesta vlakem do Chorvatska v roce 2023

Česko má přímé vlakové spojení s Chorvatskem od roku 2020. A to díky společnosti RegioJet, která sem během hlavní sezóny (od 1. 7. do 30. 9. 2023) vypravuje třikrát týdně vlaky z Prahy. Vlaky následně zastavují v Pardubicích, Brně a Břeclavi. Před překročením chorvatské hranice stojí už pouze v Bratislavě a slovinském městě Celje.

V letošním roce stojí vlaky v chorvatské Rijece, odkud se do dalších oblíbených letovisek dostanete navazujícími autobusy. Ze stanoviště kousek od vlakového nádraží odjíždějí přímé autobusy do Poreče, Bašky, Puly nebo na pláže v městečku Novi Vinodolski.

Vlaky vyjíždějící z Prahy zastavují také v hlavním chorvatském městě Záhřebu a v Ogulinu. Odtud se můžete navazujícími autobusy vypravit do Trogiru, Zadaru a Gradacu, které je nejjižnějším letoviskem Makarské riviéry. Vlaky letos jezdí od 16. června do konce září. Jízdenku jste mohli pořídit v předprodeji od 690 korun. U lůžkových vozů byla cena ještě o 200 Kč vyšší.

Doporučení motoristům: Máte v plánu letos vyrazit sami, s drahou polovičkou, s přáteli nebo s dětmi do Chorvatska? Přibalte si s sebou na cestu cestovní pojištění. Pro snadné a zároveň rychlé srovnání nabídek se vyplatí využít kalkulačku cestovního pojištění.

  Porovnat nabídky cestovního pojištění

Do Chorvatska vlakem v období od 1. 7. do 30. 9. 2023

Jízdní řád vlaků RegioJet během sezóny 2023
ZastávkaČas
Praha hl. n.17:12
Pardubice18:12
Brno-Židenice19:42
Brno hl. n.19:48
Břeclav20:20
Bratislava Nové Mesto21:30
Celje03:58
Zagreb Zapadni kol.05:47
Ogulin08:30
Rijeka10:40
Na co nezapomenout: Pokud se i přesto rozhodnete vyjet do Chorvatska po vlastní ose, sbalte si s sebou i připojištění, které pokryje potenciální rizika, (např. porucha, vandalismus, krádež vozu apod.) Využít můžete připojištění v rámci cestovka, nebo si sjednejte krátkodobé havarijní pojištění.

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Autovlakem do Chorvatska? Jasně, ale ne z Česka

Pokud plánujete Chorvatsko procestovat autem, ale cestu sem jako řidič nechcete absolvovat, nabízí se možnost využít autovlak, který ale posledních pár let již z Česka nevyjíždí. Nasednout na něj nicméně můžete ve Vídni nebo Bratislavě.

Spojení Bratislava-Split/Vídeň-Split bude v provozu až do 7. října. Kapacita autovlaku do Chorvatska je 60 míst k sezení, 90 v lůžkových vozech a 60 v lehátkovém voze. Vlak může přepravit 20 aut či motocyklů. Jízdenky začínají na 29,90 eurech pro sezení za jednu cestu a 69,90 eurech v lůžkovém voze. Přeprava auta se dá v roce 2023 pořídit od 129,90 euro za cestu.

Mohlo by vás zajímat: Například jednosměrná přeprava Octavie kombi se dvěma dospělými a jedním dítětem z Bratislavy do Splitu, bude stát přibližně 324 eur, tedy zhruba 8 015 korun.

Zdroj info: ÖBB, ČD, RegioJet.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články