PRÁCE 🧰

Pneuservis Kyjov - jaký vybrat?

30. 11. 2020 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Chtěli byste své auto nechat obout na nové pneu v Kyjově a okolí? Podle čeho vybrat pneuservis, ve kterým budete spokojeni? Na kolik vás přijdou jednotlivé pneu služby? Poradíme vám na co si dát pozor a ulehčíme vám volbu kyjovského pneuservisu.

Pneuservisy Kyjov

Selekce toho pravého pneuservisu

Nejdůležitější krok při výběru pneuservisu je ihned na začátku - určete si pneu službu, kterou po pneuservisu vyžadujete. Poté lze filtrovat dle cenové relace a vašich finančních možností. Zaručenou kvalitu představují autorizované pneuservisy, jejich ceníky jsou ale vyšší než u malých lokálních pneuservisů. Ty vám nabídnou naopak větší ochotu, vstřícnost a možná také nonstop otevírací dobu. Za radu od vašeho okolí nic nedáte, podívejte se rovněž na recenze zákazníků a srovnejte si 2-3 ceníky různých pneuservisů, abyste měli přehled o cenách jednotlivých pneu služeb.

Pneuservisy Kyjov a okolí - katalog firem

Obutí pneumatik na další období

Jestli vás nebaví každoroční přezouvání plášťů, můžete využít celoroční pneumatiky. V případě že jezdíte po silnicích se svým autem pravidelně, vyplatí se vám letní/zimní pneu. Motoristi jsou povinni přezout od 1. listopadu do 31. března, pokud se nachází na silnici viditelný sníh, led nebo námraza. Zákonem není dané, kdy přezout na letní pneumatiky, koukat byste měli především na teploměr a ustálenou teplotu 7 °C. V pneuservisu vám auto obují za 600 - 800 Kč.

Autorizované pneuservisy v Kyjově a okolí

Poškození pneumatiky a její oprava

Málokdo si ví rady při defektu pneu, přitom se nemusí jednat o ojedinělou situaci. Většina aut dávno nemá rezervní pneu, kterou by mohli využít. Zakoupit ale můžete v automobilovém příslušenství sprej na opravu pneumatik, dokáže opravit ale pouze malé defekty. Více účinná je lepící sada, která stojí ale přibližně 2 000 Kč, nejedná se tedy o levnou záležitost. Za uvážení tak stojí, jestli není lepší obrátit se na profíky v pneuservisu. Oprava jedné pneu vás bude stát 150 až 500 Kč.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Profesionalita a rychlost zaměstnanců. Proškolenost personálu poznáte velmi stěží, nedávejte tak ihned na první dojem, který může lehce zmást. Naopak si při návštěvě všímejte dlouhodobé práce zaměstnanců - jak jsou zruční, jak jim to jde s nářadím a kolik času jim úkony zaberou.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Nabídka pneu služeb navíc. Pokud dáváte svůj automobil do rukou pneuservisu, mohli by se vám hodit také doplňkové služby. Huštění pneumatik, vyvážení kol. geometrie kol nebo uskladnění pneumatik v ušetří mnoho starostí a času.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Zázemí na vysoké úrovni. Moderní vybavení pneuservisu značí, že to se svými službami myslí seriózně. Profesionální a ekonomicky stabilní firma obsahuje prvotřídní nářadí, sloupové zvedáky, vyvažovací závaží, zouvačky a vyvažovačky.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Dlouhodobé fungování na trhu. Jestliže podnik funguje desítky let na stejné adrese, bude to o něm vypovídat, že funguje tak jak má a je velmi kvalitní a spolehlivý. Zákazníci se do pneuservisu rádi vrací a jsou s pneu služby spokojeni.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Také malý pneuservis dokáže svou kvalitou a cenou překvapit velké hráče na trhu. Pneuservisy, které se nachází v menších městečkách nebo vesnicích, můžou být pro vás ideální volbou. Zpravidla mají nižší ceny a jsou více ochotní a vstřícní.

Pneuservisy v Kyjově a okolí

V Kyjově (okres Hodonín) se nachází celkem 58 pneuservisů, které nabízí následující služby:

Jaká je minimální hloubka dezénu?

Zákon hovoří jasně a to tak, že by měla být minimální hloubka dezénu u letních pneumatik 1,6 mm a u zimních pneu alespoň 4 mm. Pravidelnou kontrolou (alespoň 1x za tři měsíce) zjistíte, jestli jsou vaše pneumatiky sjeté nebo ještě použitelné. Nezapomeňte také na správné huštění, určitě nedoporučujeme jezdit s podhuštěnými pneu. Vzorek a tlak pneumatiky ovlivňuje vlastnosti pneumatik, při nepozornosti by tak mohlo lehce dojít k aquaplaningu nebo smyku.

Nezávislé testy pneumatik, zákonné požadavky ohledně pneu, péče o pneumatiky, druhy a typy plášťů a mnohem více z oblasti pneumatik naleznete v rádci Portálu řidiče.

Předejděte chybám při skladování kol

Každého řidiče čeká dvakrát za rok uskladnění pneumatik. Zdá se to jako jednoduchý úkol, ale chyb můžete udělat spoustu. Co je důležité je prostředí - to by mělo být ideálně chladné, suché a nemělo by do něj pronikat žádné světlo. Dbejte také na rovnání pneumatik, protože se jinak skladují pneumatiky s ráfky a jinak pneumatiky bez ráfku. Přešlapy můžou způsobit nižší životnost a horší vlastnosti pneu. V pneuservisu se vám o vše postarají za 400 Kč / období.

Pneuservisy pro nákladní vozy v Kyjově

Pneu služby v okolních okresech

  • Břeclav - Ve městě nacházejícím se na hranici s Rakouskem a poblíž Slovenska lze poptat výměnu, huštění nebo přezutí pneumatik. Více pneu služeb naleznete zde.
  • Brno - Druhé největší město v České republice se chlubí více než 180 pneuservisy. Při výběru tak můžete volit z prodeje pneu, uskladnění pneumatik nebo geometrie kol.
  • Vyškov - Nejžádanější služby řidičů z Vyškova jsou přezutí pneu, vyvážení kol a huštění pneumatik. Katalog firem ve Vyškově je k vidění zde.
  • Znojmo - Pro více než 33 000 obyvatel jsou v nabídce služby jako geometrie kol, plnění pneu dusíkem, uskladnění pneumatik a mnoho dalších.

Mohlo by vás také zajímat - psali jsme na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články