PRÁCE 🧰

Pneuservis Vyškov - rádce výběru

3. 1. 2021 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Sháníte spolehlivý a hlavně kvalitní pneuservis ve Vyškově a blízkém okolí, kde vám zajistí přezutí pneumatik, opraví kolo a nebo uskladní pneu do další sezóny? Chcete vědět, kolik jednotlivé pneu služby stojí? Nevíte, jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými firmami? Právě pro vás jsme vytvořili tento článek, který vám pomůže s výběrem kvalitního pneuservisu ve Vyškově a okolí.

Pneuservisy Vyškov

Jak vybrat kvalitní a spolehlivý pneuservis

Výběr toho správného pneuservisu nemusí být chvilkovou záležitostí - obzvlášť pokud jste náročný zákazník a rádi si vybíráte servis podle kvality, ceny, místa, kde se nachází a dalších podrobných kritérií. Prvně byste si měli však určit, jakou službu nebo produkt po pneuservisu požadujete. Ne každý pneuservis totiž nabízí veškeré pneu služby.

Bezpochyby tou nejčastěji hledanou a nejčastěji poptávanou službou je přezutí pneumatik. Je to dané také zákonem, protože od 1. listopadu do 31. března byste měli mít zimní pneu v případě, je-li na silnici námraza, led a nebo souvislý sníh. Pokud jste manuálně zruční a nevadí vám se trochu ušpinit, tak si zvládnete přezout pneu doma. Pokud to chcete nechat na pneuservisu, připravte si něco mezi 400-800 Kč.

Výpis pneuservisů v okolí Vyškova

Poškození pneumatiky aneb co dělat s píchlou pneu

Potkalo vás někdy píchlé kolo u auta? Nebo jste si jinak poškodili pneumatiku? Asi vám to zkazilo den. Pro ty, kterým se to ještě nestalo tu mám dvě krátkodobá řešení - existují spreje na opravu pneu a nebo také lepící sady. Chcete-li si však být jisti kvalitou opravy, doporučíme vám, abyste se obrátili na pneuservis. Oprava jedné píchlé pneu vás vyjde na 150-500 Kč (podle rozsahu poškození) a montáž/demontáž všech čtyř pneumatik se pohybuje okolo 300 Kč.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široká nabídka doplňkových služeb. Když už vážíte cestu se svým vozidlem do pneuservisu, nejspíš rádi využijete i další návazné služby. Kontrola geometrie, hustění pneu dusíkem, nebo uskladnění pneu do další sezóny značí, že to pneuservis se svými činnostmi myslí vážně. Vám tyto další služby ve výsledku ušetří starosti a čas. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení. Plně automatické zouvačky a vyvažovačky, kvalitní ruční nářadí, dostatečný počet zvedáků a pracovních míst značí, že to pneuservis myslí se svými službami opravdu vážně. Moderní stroje svědčí také o profesionalitě a ekonomické stabilitě podniku. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

Proškolený a šikovný personál. Na první pohled nejspíš nepoznáte, jak často se pracovníci pneuservisu vzdělávají. Ale pozorováním jejich úkonů si dokážete všimnout, jak zruční pracovníci jsou. Jestli jim nástroje a disky s pneu padají od ruky, jestli mají čisto na place apod. To vše svědčí o kvalitě služeb. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

I malý lokální pneuservis může svou kvalitou a cenou předčit velké hráče na trhu. Aby živnostník uspěl na náročném trhu s pneu službami, musí se prosadit vyšší kvalitou a lepšími cenami. Dává si víc záležet na odvedené práci, je vstřícnější ke svým klientům, pracuje i přes oficiální provozní dobu.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Tradice a počet let na trhu. Pokud pneuservis nabízí své služby desítky let, je nejspíš vyhlášený, kvalitní a zákazníci se k němu rádi sami vrací. 

Pneuservisy ve Vyškově a okolí

Ve Vyškově a blízkém okolí se nachází asi 37 pneuservisů, které nabízí nejrůznější pneu služby:

Co požaduje zákon ke hloubce dezénu pneumatiky

Dejte si také pozor na to, abyste neměli zcela sjeté pláště pneu. Zákon říká, že minimální hloubka dezénu u letních pneumatik je 1,6 mm a u zimních 4 mm. Pokud budete potřebovat nové gumy, v dnešní době máte takřka dvě možnosti - zajet do pneuservisu a nechat si poradit a nebo si na internetu pneu vybrat podle výrobce a značky, rozměrů, typu a dalších parametrů.

Pokud se vám líbí články o pneumatikách a chcete si přečíst také další informace ze světa pneu, podívejte se na naši sérii článků, kterou jsme pro vás přehledně seskupili v rádci Portálu řidiče.

Tou poslední, avšak neméně důležitou, věcí, nad kterou byste měli rozmýšlet je uskladnění kol do další sezóny. Může vás napadnout, proč si neuskladnit pneumatiky doma, dejte si ale pozor na to, že při špatném, resp. chybném uskladnění se může životnost a tudíž také bezpečnost pneu nenávratně vytrácet. Pokud nejste schopni zajistit pro gumy optimální podmínky, obraťte se na pneuservis - ten si za uskladnění sady kol do další sezóny účtuje většinou +- 400 Kč.

Ověřené pneuservisy ve Vyškově a okolí

Pneu služby v okolních okresech

  • Pneuservisy Břeclav - Na hranicích s Rakouskem - konkrétně v okresu Břeclav je možné poptávat přezutí a výměnu pneu, huštění pneumatik a další pneu služby.
  • Pneuservisy Brno - Pro více než 380 tisíc obyvatel v okresu Brno zajišťuje pneu služby více než 180 pneuservisů.
  • Pneuservisy Hodonín - Přezutí a výměnu pneumatik, huštění pneu, prodej nových pneumatik a nebo také protektorování pneu můžete poptávat od 58 pneuservisů v okrese Hodonín.
  • Pneuservisy Znojmo - Kdo by neznal nakládané znojemské okurky. V především okurkami známém okrese funguje skoro 50 pneuservisů, které nabízí různé pneu služby.

Pneuservisy ve Vyškově pro nákladní vozy

Mohlo by vás také zajímat - psali jsme na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články