PRÁCE 🧰

Pneuservis Kuřim - rádce výběru

29. 11. 2020 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Jste z Kuřimi a okolí a sháníte v blízkém okolí kvalitní a spolehlivý pneuservis? Sepsali jsme pro vás tento článek, který vás provede nabízenými pneu službami, nastíní ceny jednotlivých služeb a navíc vám ještě poradí podle čeho pneuservis v Kuřimi a blízkém okolí vybrat.

Pneuservisy Kuřim

Jak vybrat vhodný pneuservis přesně pro vás

Prvním a tím nejzásadnějším krokem by mělo být určení, jakou službu nebo produkt od pneuservisu požadujete. Tím si značně „vyčistíte“ nabídku firem, protože ne každý pneuservis nabízí veškeré pneu služby. Máte-li rádi kvalitu za kterou si rádi navíc zaplatíte, můžete vybírat z autorizovaných pneuservisů. Určitě nic nepokazíte tím, když se zeptáte na zkušenosti a recenze vašich známých, kamarádů nebo kolegů. Dále můžete vybírat pneuservisy podle ceny, místa, kde se nachází a dalších parametrů.

Kdy mít přezuté pneumatiky na vašem vozidle?

Během období přezouvání pneumatik mají pneuservisy rekordní tržby - o tom není pochyb. Kdy ale toto období nastává? Podle zákona byste měli mít zimní pneumatiky v případě, že je na vozovce námraza, led a nebo souvislá vrstva sněhu, a to konkrétně v období od 1. listopadu do 31. března. Týká se vás to v případě, že nejste fanouškem celoročních pneu a nebo se pro vás zkrátka nehodí. Pokud tedy váš vůz přezouváte, máte po ruce hever a nevadí vám trocha špíny, zvládnete přezutí pneumatik v pohodlí domova. Počítejte ale s tím, že vám to nějaký čas zabere. V opačném případě se můžete obrátit na pneuservis, který pro vás přezutí pneu zajistí. Stát vás to bude něco mezi 600-800 korunami.

Seznam pneuservisů v Kuřimi a okolí

Poškozenou pneumatikou si nenechte zkazit den

Každého z nás v životě občas potkala stresující a nepříjemná situace - jednou takovou je poškození (defekt) pneumatiky. Nemusíte ale zoufat. V českém trhu existují dvě krátkodobé varianty oprav. První z nich je sprej na opravu pneu. Tou druhou je tzv. lepící sada, kterou taktéž zajistíte „rychloopravu“ pneumatiky. Obě dvě varianty si však poradí pouze s menšími trhlinami (např. po hřebíku). Pokud vás nemine samotná výměna pneu a její následná oprava, určitě rádi využijete služeb pneuservisů. Oprava jednoho pláště v pneuservisu vás vyjde na 150 až 500 Kč podle rozsahu poškození.

Podle čeho se pozná kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Dejte šanci také malému lokálnímu pneuservisu. Samozřejmě, že jsou velkou jistotou stále autorizované pneuservisy. Nemusíte se ale bát ani těch menších, naopak se vám odvděčí nižší cenou, větší ochotou a vstřícností.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Rozsáhlá nabídka služeb navíc. Návazné služby vám ušetří starosti a čas. Každý motorista jednou za čas využije opravu ALU disků, uskladnění pneumatik nebo vyvážení kol. Pokud na takový podnik narazíte, máte jistotu, že se nespálíte.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní profesionální stroje. Pneuservis, který investuje do svého zázemí je vždy o krok napřed oproti svým konkurentům. Dobrou vizitkou jsou přípravky na montáž a demontáž čidel pneumatik, vyvažovačky a zouvačky pneumatik.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Tradice a počet let na trhu. Jestli působí pneuservis na stejné adrese již několik let, bude se jednat o spolehlivou a vyhlášenou firmu. Fungování pneuservisu je systematické a efektivní. Zákazníci tak vědí co očekávat a rádi si i připlatí navíc.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Profesionalita a rychlost zaměstnanců. Neberte moc v potaz vzdělanost personálu, stejně ji pravděpodobně nepoznáte. Více se zaměřte na to, jak to zaměstnancům jde od ruky, jak moc zruční jsou a jak dané problematice rozumí.

Pneuservisy nedaleko Kuřimi a blízké okolí

V Kuřimi (okres Brno-venkov) funguje přes 80 pneuservisů, které nabízí nejrůznější pneu služby jako např.:

Pneuservisy pro nákladní auta Kuřim

Jaká je minimální hloubka dezénu (vzorku) pneumatik?

Prvně musíme říct, že byste si měli dát pozor na to, abyste neměli pneumatiky příliš sjeté. Nejen, že vám hrozí pokuta až do výše 2 tisíc korun, ale dopouštíte se tím také velkého nešvaru a riskujete tím i své zdraví. Dále také zvyšujete možnost výskytu aquaplaninguMinimální hloubka dezénu (vzorku) pneumatiky je pro letní pneu 1,6 mm a pro zimní pneu 4 mm.

Chcete si přečíst také další informace a články o pneumatikách? Zajímají vás testy pneumatik? Připravili jsme si pro vás série tématických článků o pneumatikách, které jsme přehledně seskupili v rádci Portálu řidiče.

Proč věnovat pozornost i uskladnění pneu?

I přes to, že uskladnění pneumatik není obtížná záležitost, spousta z nás - motoristů - se dopouští hrubých chyb, které můžou mít za následek snížení životnosti a tudíž také bezpečnosti pneumatik. Důležitými faktory je to, zda jsou pneu uskladněny v chladném, suchém a tmavém prostředí bez světla. Nejste-li schopni zajistit tyto podmínky, doporučili bychom vám abyste se obrátili na pneuservis, který vám gumy na zimu nebo léto uskladní za částku okolo 400 Kč za sezónu.

Pneu služby v okolních okresech

  • Pneuservisy Břeclav - V pohraničním okrese s Rakouskem lze poptávat výměnu a přezutí pneumatik, huštění pneu a další služby.
  • Pneuservisy Brno - Pro okres, ve kterém žije více než 380 tisíc obyvatel, zajišťuje pneu služby více než 180 pneuservisů.
  • Pneuservisy Hodonín - Výměnu a přezutí pneu, huštění pneumatik, prodej nových gum a nebo také protektorování pneu můžete poptávat od 58 pneuservisů v okrese Hodonín.
  • Pneuservisy Znojmo - V okrese známém především pro nakládané okurky, funguje téměř 50 pneuservisů, které nabízí různé pneu služby - od výměny a přezutí pneumatik přes huštění pneu až po prodej nových gum pro váš vůz.

O čem dalším jsme psali na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články