PRÁCE 🧰

Pneuservis Tišnov

1. 12. 2020 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Plánujete navštívit pneuservis v Tišnově a okolí, kde si chcete nechat přezout, uskladnit nebo nahustit pneumatiky či seřídit geometrii kol? Jak vybrat ten nejlepší pro vás? Níže naleznete užitečné informace, které vám pomohou při rozhodování.

Pneuservisy Tišnov

Podle čeho se při výběru pneuservisu rozhodnout?

Protože existuje velké množství kritérií, které vás při volbě pneuservisu ovlivní, není rozhodování jednoduché. Jak tedy začít? Nejdříve si uvědomte, jakou službu nebo služby hledáte. Například takové protektorování pneumatik nebo opravu ALU disků vám totiž nenabídnou v každém pneuservisu, ale spíše jen v těch nejkvalitnějších.

Nejčastěji poptávanou službou, kterou nabízí většina pneuservisů, je přezutí pneumatik. Zimní pneumatiky musí mít řidiči obuté na všech kolech v období od 1. listopadu do 31. března, pokud se na pozemní komunikaci nachází souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza nebo je možné vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se tak stane. Ceny přezutí pneumatik jsou odlišné, ale za tuto službu zaplatíte většinou 600-800 Kč.

Pneuservisy Tišnov a okolí

Druhou nejčastěji poptávanou službu je oprava propíchnutých nebo jinak poškozených pneumatik. Tato služba nepředstavuje pro kvalitní pneuservisy žádný problém. Zaplatíte za ni asi 150 až 500 Kč. Pokud chcete vyzkoušet svou trpělivost a šikovnost, můžete se o opravu pokusit sami. V takovém případě se vám bude hodit sprej na opravu pneumatik.

Jaký pneuservis je kvalitní?

Jak poznat kvalitní pneuservis

Tradice a počet let na trhu. Pneuservis, který se na trhu drží několik desítek let představuje většinou vyšší kvalitu než nedávno vzniklá firma. Má vybudovanou síť  zákazníků a ti se k němu rádi vrací.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení. Kromě ekonomické stability podniku svědčí také o profesionálním přístupu. Velký počet zvedáků, kvalitní ruční nářadí a automatické zouvačky i vyvažovačky jsou pro pneuservis jednoznačným plusem.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Proškolený a šikovný personál. Dalším znakem kvality je šikovnost a proškolenost personálu. Každý řidič raději navštíví pneuservis, kde nebude muset na splnění svého požadavku dlouho čekat, protože pracovníci jsou pomalí a málo zruční.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široká nabídka doplňkových služeb. Ta rovněž přispívá ke kvalitě pneuservisu. Když už sem vážíte cestu, určitě rádi ušetříte svůj čas a necháte si přezout pneumatiky i změřit geometrii kol na jednom místě.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Je kvalitnější malý lokální pneuservis nebo ten velký? To je otázka. Každý z nich má totiž své plusy. Menší firma vám může nabídnout kromě vyšší kvality a nižší ceny i ochotnější personál nebo plnění vašich požadavků mimo provozní dobu.

Pneuservisy Tišnov a okolí

V Tišnově a okolí se nachází přibližně 80 pneuservisů, které vám nabídnou různé služby:

  • 66 jich nabízí výměnu pneumatik
  • 10 jejich uskladnění
  • 6 změření geometrie kol

Legislativní požadavky na hloubku dezénu

Sjeté pláště pneumatik se nevyplatí podceňovat. Zákonem je stanovena minimální hloubka dezénu letních pneumatik na 1,6 milimetrů, zimních na 4 milimetry. Jak ji změřit? Nejlépe pomocí plastové měrky o velikosti kreditní karty, kterou lze často koupit na benzínkách. Pro orientační výsledek vám postačí i pětikoruna pro letní pneumatiky nebo padesátikoruna pro zimní.

Další tipy pro péči o pneumatiky nebo jejich výběr si můžete prohlédnout v rádci Portálu řidiče.

Další důležitou věcí, nad kterou byste měli přemýšlet, je uskladnění pneumatik. Pokud si na to troufnete doma, řiďte se několika základními pravidly, aby nedošlo ke snížení bezpečnosti a životnosti vašich pneu. Za stoprocentně kvalitní uskladnění v pneuservisu zaplatíte zhruba 400 Kč.

Pneu služby v Jihomoravském kraji

  • Pneuservisy Blansko - Ve zdejším okrese najdete asi 40 pneuservisů, kde vám vymění, nahustí, uskladní pneumatiky i například seřídí geometrii kol.
  • Pneuservisy Břeclav - V Břeclavi je přibližně 50 pneuservisů nabízejících nejrůznější služby.
  • Pneuservisy Brno - V okrese Brno najdete kolem 190 pneuservisů, kde vám nabídnou služby od přezutí pneumatik po jejich protektorování.
  • Pneuservisy Hodonín - V hodonínském okrese se nachází přibližně 60 pneuservisů s širokou nabídkou služeb.
  • Pneuservisy Vyškov - Zde najdete kolem 40 pneuservisů, ve kterých vám například opraví ALU disky nebo naplní pneu dusíkem.
  • Pneuservisy Znojmo - V tomto okrese se nachází asi 50 pneuservisů, ve kterých je nejčastěji poptávanou službou přezutí a výměna pneumatik.

Pneuservisy Tišnov a okolí pro dodávky

Další články z Portálu řidiče

Zdroj médií: redakce.

Podobné články