PRÁCE 🧰

Pneuservis Břeclav

8. 8. 2020 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Potřebujete přezout, nahustit, uskladnit pneumatiky nebo seřídit geometrii kol či vyvážit kola v Břeclavi a okolí? Víte, jak postupovat při výběru vhodného pneuservisu? Níže naleznete užitečné informace, které vám při hledání pomůžou.

Pneuservisy Břeclav

Jak vybrat pneuservis?

Nejpodstatnější pro vás pravděpodobně bude, zda nabízí vámi požadovanou službu. Začněte tedy jejím určením a vyhledáním pneuservisů, které ji poskytují. Dále určitě vezmete v úvahu i vzdálenost od vašeho bydliště, cenu služeb nebo kvalitu dané firmy.

Nejpoptávanější službou řidiči je přezutí pneumatik. Zákon totiž v této oblasti stanovuje určitá pravidla. Zimní pneumatiky musíte mít na všech čtyř kolech obuté v období od 1. listopadu do 31. března, pokud je na vozovce sníh, led nebo námraza či lze očekávat, že se tam objeví. Cena přezutí v pneuservisu vás vyjde zhruba na 600 až 800 Kč.

Pneuservisy Břeclav a okolí

Jakou další službu řidiči velice často poptávají? Opravu poškozených nebo píchnutých pneumatik. Víte, jak je opravit? Pomoci vám může sprej na opravu pneumatik. Pokud si na to ale sami netroufáte, navštivte raději pneuservis, kde se o váš vůz postarají odborníci. Cena opravy jedné píchnuté pneumatiky se podle rozsahu defektu pohybuje v rozmezí od 150 do 500 Kč.

Jak poznáte kvalitní pneuservis?

Jak poznat kvalitní pneuservis

Tradice a počet let na trhu. Je pneuservis na trhu několik desítek let nebo pouze pár týdnů či dokonce dnů? Firmy s dlouholetou tradicí mají ve většině případů vyšší kvalitu. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení. Vlastní pneuservis nejmodernější technické vybavení? Plně automatické zouvačky, vyvažovačky, kvalitní ruční nářadí a 3D měření geometrie kol? Pak bude pro vás dobrou volbou.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Proškolený a šikovný personál. Jsou pracovníci šikovní, precizní a rychlí? Množství času věnovaného školení nebo i talent zaměstnanců rovněž přispívají k vyšší kvalitě firmy.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široká nabídka doplňkových služeb. Huštění, přezutí, výměna, prodej, protektorování, uskladnění pneumatik, jejich plnění dusíkem a navíc seřízení geometrie kol, jejich vyvážení, oprava ALU disků a TPMS. Pokud má pneuservis širokou nabídku služeb, zvyšuje tím svou kvalitu.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Velký hráč na trhu  nebo malý lokální pneuservis? Který z nich byste si vybrali? Každý má totiž své výhody. Menší pneuservis vám nabídne nižší ceny, vyšší kvalitu služeb, vstřícnější přístup nebo práci mimo oficiální provozní dobu.

Pneuservisy v Břeclavi a okolí

V Břeclavi a okolí najdete asi 5 desítek pneuservisů nabízejících různé služby:

  • 47 z nich vám vymění pneumatiky
  • 38 je nahustí
  • 1 naplní pneu dusíkem

Požadavky na hloubku dezénu podle legislativy

České zákony stanovují pro tuto oblast konkrétní pravidla. Minimální hloubku dezénu pro letní pneumatiky představuje 1,6 milimetrů, pro zimní 4 milimetry. Čím více jsou totiž pláště pneu sjeté, tím mají horší vlastnosti.

Více důležitých informací o pneumatikách (jejich testy, tipy, kde je koupit nebo třeba jakou značku vybrat) můžete získat v rádci Portálu řidiče.

Jedním z důležitých problémů, nad kterými se řidiči také často zamýšlejí, je uskladnění pneumatik. Jaká jsou pro něj základní pravidla? Před jejich uložením byste je měli nejprve řádně očistit a zkontrolovat stav běhounu. Je vhodné je uschovat na čistém, tmavém a teplotně stabilním místě (ideálně 10 až 15 stupňů Celsia). Za tuto službu zaplatíte v pneuservisu asi 400 Kč.

Autorizované pneuservisy v Břeclavi a okolí

Pneu služby v sousedních okresech

  • Pneuservisy Blansko - V Blansku najdete asi 40 pneuservisů, které vám nabídnou jak huštění, přezutí, výměnu a prodej pneumatik, tak i jejich protektorování nebo uskladnění či měření geometrie kol, jejich vyvážení, opravu ALU disků i TPMS.
  • Pneuservisy Brno a okolí - V Brně a okolí najdete kolem 270 pneuservisů s širokou nabídkou služeb.
  • Pneuservisy Hodonín - V tomto okrese naleznete téměř 60 pneuservisů, kde nejčastěji poptávanou službou je výměna pneumatik.
  • Pneuservisy Vyškov - Ve Vyškově se nachází kolem 40 pneuservisů, kde vám nabídnou nejrůznější služby.
  • Pneuservisy Znojmo - V okrese Znojmo můžete navštívit jeden ze zhruba 50 pneuservisů. Nejvíce poptávanou službou je zde také výměna pneumatik. Firmy ale nabízí i například protektorování pneu, vyvážení kol nebo seřízení jejich geometrie.

Pneuservisy Břeclav a okolí pro nákladní vozy

Portál řidiče - další zajímavé články

Zdroj médií: redakce.

Podobné články