PRÁCE 🧰

Srovnání cen: Hilton Praha a Hilton Gdaňsk

18. 11. 2023 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Kam na výlet Rádce motoristy Cesta do Polska Tipy na výlety Trojměstí

Na našich výletech autem často využíváme ubytování v hotelech. Nedávno nás zlákal Gdaňsk, kde jsme byli v Hiltonu, napadlo nás tedy, srovnat jeho cenu s tím pražským.

Srovnání cen Hilton Praha a Hilton Gdaňsk

Hilton je v podstatě standardem kvality co se týče ubytování hotelového typu. Jsou i hotely lepší, luxusnější, ale když se vám nechce hledat žádnou alternativu a chcete jistotu nějaké úrovně, sáhnete po Hiltonu a kdekoliv na světě dostanete stejný standard. Ano, bývají to velké, neosobní hotely, ale nikdy nebudete zklamaní. Co se však napříč světem liší, jsou ceny. Nás zajímal pražský Hilton a pak ten v Gdaňsku. Rozhodli jsme se porovnat ceny ubytování. Jako datum jsme si určili noc z 2. na 3. prosince.

Hotel Hilton Praha – Cena za noc

Lokalita prakticky v centru města, hned u řeky a s dobře dostupnou MHD, navíc se skvělým barem Cloud 9, ze kterého je výhled na celou Prahu a má i prostornou terasu. Z toho Hilton dost těží, ostatně všimněte si, že dokonalá poloha a typicky velmi dobrý výhled na město jsou pro tuto hotelovou síť typické.

Nejlevnější pokoj

Pokud ubytování zaplatíme hned a počítáme s tím, že v případě zrušení nedostaneme nazpět ani korunu, strávíme ve dvou noc v Hiltonu za 4708 korun. Se snídaní je to 5589 korun. Za to máme dvoulůžák s klimatizací, minibarem a televizí.

Nejlevnější pokoj pro čtyři osoby

Pojedeme-li jako rodina, tedy dva dospělí a dvě děti, budeme muset akceptovat vyšší cenovku. „Rodinný pokoj King s gaučem“ disponuje tedy pohovkou, křeslem a kávovarem. Noc je bez možnosti zrušení za 7730 korun, se snídaní to bude 8610 korun.

Hotel Hilton Gdaňsk – Cena za noc

Opět centrum města, subjektivně o kousek hezčí lokalita než v Praze, perfektní výhled na řeku a historické budovy, super dostupnost autem. Je to jeden z těch menších Hiltonů, kde se dočkáte malinko komornější atmosféry, ale pořád velmi vysokého standardu služeb.

Nejlevnější pokoj

Ve dvou dostanete „King guest room“ s televizí, žehličkou a minibarem. Bez možnosti zrušení to máte za 714 zlotých, tedy 3927 korun, což popravdě není vůbec špatná cena za pětihvězdičkový hotel. Se snídaní vyjde pokoj na 854 zlotých, tedy 4697 korun.

Nejlevnější pokoj pro čtyři osoby

V tomto případě nám vyhledávač nabízel jenom pokoj „King family room“ pro až pět osob. Proč? Ostatní byly vyprodané. Cena začíná na 1110 zlotých bez možnosti zrušení, což je pořád velmi přijatelných 6104 korun za dva oddělené pokoje a koupelnu s vanou. Pakliže se bude chtít rodinka nasnídat, zaplatíte 1250 zlotých, tedy 6874 korun.

Zdroj info: Hilton.
Zdroj médií: Depositphotos, Hilton.

Podobné články