PRÁCE 🧰

Prozkoumejte Gdaňsk s turistickou kartou

7. 11. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Kam na výlet Rádce motoristy Cesta do Polska Tipy na výlety Trojměstí

Karta turisty v Gdaňsku vám dá zvýhodněné nebo volné vstupné na ty nejatraktivnější památky polského severu. Výhod je ale mnohem více.

Turistická karta Gdaňsk – jaké má výhody?

Gdaňská turistická karta je zajímavý způsob, jak si bezstarostně užít Gdaňsk a všechny jeho muzea, exhibice, památky a další. Díky turistické kartě totiž můžete získat volný přístup do více než dvaceti turistických atrakcí. Další slevy se pak týkají kultury a volnočasových aktivit. Karta se nemusí vztahovat striktně na samotný Gdaňsk, ale může vám zpřístupnit rovnou celé Trojměstí a jeho okolí.

Balíčky

Standardní balíčky pro město Gdaňsk jsou dva – základní Explorer a Premium Explorer. Základ v podobě balíčku Explorer vám dává volný vstup do čtrnácti turistických atrakcí napříč Gdaňskem. Z nich bychom vypíchli třeba gdaňskou zoo, Muzeum jantaru nebo věž radnice. Do několika dalších muzeí a galerií pak máte alespoň slevu. Balíček Premium Explorer navrch přihazuje ještě více volných vstupů, z nichž bychom jednoznačně upozornili na skvělé Muzeum druhé světové války, vstup na loď Soldek nebo přístup do Evropského centra Solidarity.

Oba balíčky lze pořídit na 24, 48 nebo 72 hodin. Pro studenty a seniory je dostupná i snížená cena. Ceník balíčků jsme zpracovali do tabulky.

Ceny balíčků
ExplorerExplorer (snížené)Premium ExplorerPremium Explorer (snížené)
24h60 PLN45 PLN75 PLN55 PLN
48h70 PLN55 PLN95 PLN70 PLN
72h80 PLN65 PLN115 PLN85 PLN

Nabídka pro gurmány

Speciální nabídkou pro ty, co bych chtěli v Gdaňsku potěšit své chuťové pohárky, je balíček Smaki Gdańska. Dostupný je buď pro jednotlivce, pár nebo čtveřici osob. Zahrnuje kulinářský zážitek, který vás vrátí do Gdaňska v 19. století a dá vám ochutnat jeho tehdejší kuchyni. Balíček potom můžete využít v jedné z několika partnerských restaurací po celém městě. Cena je 120 zlotých (sólo), 216 zlotých (duo) a 411 zlotých (quartet).

Prozkoumejte Trojměstí

Kdo by chtěl prozkoumat rovnou celé Trojměstí, případně i jeho okolí, může zvolit některý z balíčků Trojměstí s rodinou, Metropolia nebo Metropolia +. První zmiňovaný se zaměřuje striktně jen na to nejlepší z Trojměstí. Zbylé dva zpřístupňují ještě více památek napříč Gdaňskem, Sopoty a Gdyní. Metropolia + jde i za hranice Trojměstí a přihazuje třeba volný vstup na Hrad Malbork. Ceny a další informace zjistíte na webových stránkách poskytovatele.

Turistická karta Gdaňsk – jaké má výhody?

Karta nebo aplikace

Po zakoupení balíčku se vám buď dostane do ruky fyzická karta, nebo si vystačíte s chytrým telefonem a aplikací v něm. Kartu si můžete nechat zaslat poštou domů, nebo si ji vyzvednout na jedné z několika poboček. U mobilní aplikace si vystačíte s přihlášením ke svému účtu a karta se vám automaticky načte. V atrakcích zahrnutých ve zvoleném balíčku stačí následovně ukázat QR kód.

Hromadná doprava a další výhody

Samotná turistická karta je však multifunkční a v žádném případě neslouží jen jako volná vstupenka do muzea. Nahrát si na ni můžete třeba předplacené jízdné na městskou hromadnou dopravu celého Trojměstí. Zároveň můžete využívat spoustu cenových zvýhodnění – v restauracích nebo při mnoha volnočasových aktivitách. Dokonce je tu možnost slevy na služby na letišti Lecha Walesy nebo na autobusy FlixBus. Zkrátka pokud se chystáte užít Gdaňsk naplno, turistickou kartu určitě zvažte.

  Nejlepší cestovní pojištění do Polska

Zdroj info: Visit Gdansk.
Zdroj médií: Radim Krejčík.

Podobné články