PRÁCE 🧰

Kde se v Sopotech ubytovat a dobře najíst?

2. 11. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Kam na výlet Rádce motoristy Cesta do Polska Tipy na výlety Trojměstí

Strávili jsme víkend v lázeňském městě na severu Polska. Dáme vám náš tip na dobrou restauraci a ubytování v Sopotech.

Víkend v Sopotech – ubytování, restaurace

Město Sopoty jsou součástí aglomerace tří měst na severu Polska – konkrétně se jedná o Gdaňsk, Gdyni a právě Sopoty. Vedle Gdaňska další města často zanikají, ale pokud si chcete na dovolené především odpočinou a nabrat síly, jsou pro vás Sopoty tím správným místem. Směřování Sopot určil francouzský lékař Jean Georges Haffner, který se zde usadil v roce 1814 po neúspěchu Napoleona při tažení na Rusko. Byl to právě on, kdo o 9 let později vystavěl v Sopotech první lázeňský komplex. Punc lázeňského města potrhl pozdější nález léčivé solanky i všudypřítomný klid, pohoda a relax.

Mezi nejzajímavější místa v Sopotech patří bezpochyby tamější Molo. S délkou 511 metrů jde o nejdelší dřevěné molo v Evropě a jeho délka doslova svádí k dlouhým zdravotním procházkám. A nezapomínejte pořádně zhluboka dýchat – na Mole nad hladinou Baltského moře je údajně až dvojnásobná koncentrace mořského jódu. A když už vás procházení přestane bavit, můžete zamířit třeba do ulice Bohaterów Monte Cassino, která je plná restaurací a zajímavých podniků.

Sopoty

Hotel Sopot

Pokud hledáte ubytování v Sopotech a chcete se vyhnout typicky pompézním lázeňským hotelům, rozhodně doporučuji omrknout Hotel Sopot. Z vlastní zkušenosti totiž mohu potvrdit, že se jedná o jedno z nejlepších ubytování v Sopotech. Hotel Sopot na první pohled zaujme moderním vzhledem a luxusním vybavením. Mezi jeho služby pak patří i wellness nebo sauny. Příjemnou zprávu mám i pro majitele domácích mazlíčků, které v sopotském hotelu radí ubytují.

Samotný hotel stojí v úžasně klidném prostředí v parku na pobřeží Baltského moře a od centra Sopot je vzdálený asi 1,5 kilometru chůze. V okolí hotelu se pak táhne příjemná cyklostezka, takže kromě relaxu si zde můžete i lehce zasportovat. Parkování u hotelu je za poplatek, který závisí na tom, jestli stojíte přímo před hotelem, nebo v podzemní parkovišti. Možnost zdarma zaparkovat je ale i pár stovek metrů od hotelu.

Hotel Sopot

Já pro svůj pobyt dostal pokoj Comfort s výhledem do zahrady. Nutno dodat, že pokoj působil opravdu moderním a luxusním dojmem, který ještě umocňovala prosklená stěna mezi sprchovým koutem a postelí – sklo lze však v případě potřeby zakrýt závěsem. Ranní příchod ke snídani, která se podává formou bufetu, mě příjemně potěšil. Nabídka jídel totiž byla typicky polská. Příležitost k ochutnání místní kuchyně se neodmítá.

Hotel Sopot

M15 Restaurant

A když už jsem u toho jídla, dám vám ještě tip na zajímavé místo na večeři. Restaurace M15 se nachází zhruba na půli cesty mezi centrem Sopot a hotelem Sopot. Z malé, dřevěné a bohatě prosklené budovy restaurace, kterou najdete přímo na kraji písčité pláže, je pak krásný výhled na lodě plující vstříc vlnám Baltského moře. Odpovídá tomu i nabídka jídel, které tvoří svěží rybí pokrmy nebo italská kuchyně v čele s kvalitní pizzou. Pro noční ptáky je k dispozici i dobře zásobený bar.

Ceník restaurace M15

Ceník restaurace M15

Já k večeři zvolil tagliatelle s kuřecím masem a parmezánem a pochutnal jsem si. V M15 jsem ochutnal i polské pivo – otestoval jsem točené pivo Zywiec. Českého pivaře by asi nepotěšilo, ale špatné určitě nebylo. Mým tajným tipem je navštívit některý z minipivovarů, které se nachází v Sopotech, a hlavně v Gdaňsku. Pokud do Polska míříte, tak rozhodně neříkejte ne místním desertům. Mně na stole přistál čokoládový fondán, načež moje chuťové buňky zažily neopakovatelný koncert.

M15 Restaurant

Jako bonus má restaurace M15 vlastní saunu. Jedná se o samostatný objekt přímo na pláži. Část směrem k moři je navíc kompletně prosklená, a tak si saunování užíváte s výhledem na nekonečné moře. Je ale potřeba se dopředu registrovat.

  Kalkulačka cestovního pojištění do Polska

Zdroj info: Autorský text.
Zdroj médií: Radim Krejčík.

Podobné články