PRÁCE 🧰

Sametový víkend v Trojměstí: Oslavte ducha svobody na polském pobřeží

1. 11. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Kam na výlet Rádce motoristy Cesta do Polska Tipy na výlety Trojměstí

Máme tu další měsíc a s ním i blížící se státní svátek, kterým je 17. listopad, tedy Den boje za svobodu a demokracii. Tento významný den letos vychází na pátek, což znamená jediné – perfektní příležitost si někam vyjet na podzimní prodloužený víkend. Že nevíte kam? Třeba na Sametový víkend do polského Trojměstí!

Sametový víkend v Trojměstí: Oslavte ducha svobody na polském pobřeží

Ostatně, kde jinde si vychutnat pocit svobody než v Trojměstí, které tvoří jedinečné spojení tří měst – Gdyně, Sopot a Gdaňsku. Právě Gdaňsk je totiž místem vzniku slavného hnutí Solidarita, které stálo u konce komunismu nejen na polském území.

O co se jedná?

Pomořanská turistická organizace ve spolupráci s pražskou kanceláří polské turistické organizace si symbolicky k výročí Sametové revoluce připravili speciální akci s příznačným názvem Sametový víkend v Trojměstí. Díky ní můžete během svého pobytu od 17. do 19. listopadu využít množství až 20% slev a zvýhodněných nabídek, které potěší celou rodinu. Jedinou podmínkou pro jejich získání je přihlášení na webu Pobytubaltu.cz. Slevy se týkají především:

  • ubytování ve vybraných hotelech
  • SPA a wellness služeb
  • jiných atrakcí

Je libo prohlídka s průvodcem nebo pivní stezka?

Pokud se řadíte spíš mezi příznivce zážitků a objevování, nevěste hlavu, i na takové z vás pořadatelé Sametového víkendu mysleli. Pro milovníky zlatavého nápoje můžeme doporučit gdaňskou pivní stezku, při které ochutnáte piva z lokálních pivovarů, potrápíte mozkové závity při řešení pivních hádanek a navrch se dozvíte spoustu zajímavostí o gdaňské pivní historii. Stačí si jen stáhnout aplikaci a vytisknout si pivní pas, do kterého vám barmani na vašich zastávkách budou dávat razítka. Po úspěšném dokončení stezky se nezapomeňte zastavit do Turistických informací, kde vám vyplněný pas vymění za hodnotné ceny!

Chcete poznat gdaňské historické jádro i s jeho skrytými zákoutími? Zúčastněte se prohlídky s profesionálním českým průvodcem, který vám představí známá i neznámá místa. Trasa započne u Horní brány a odtud bude pokračovat přes Královskou cestu. Součástí budou nejen nejdůležitější turistické cíle, ale i skrytá zákoutí. Těšit se můžete na plno historických faktů, příběhů i pověstí. Prohlídka se koná 18. 11. a trvá 2,5 hodiny. Můžeme vám ale slíbit, že nudit se určitě nebudete. Díky speciální akci navíc ušetříte – za dospělé zaplatíte 50 zlotých a za dítě 25 zlotých.

Získat slevy

Co dalšího navštívit v Trojměstí

Pokud by vám ani pivní stezka s komentovanou prohlídkou Gdaňsku nestačily, máme pro vás několik dalších tipů na místa, která byste určitě při návštěvě neměli vynechat. Trojměstí je totiž jedinečné tím, že každé ze tří měst nabízí odlišný zážitek. Zatímco Gdaňsk se pyšní dechberoucím historickým jádrem, Sopoty jsou spíš poklidným lázeňským městem a Gdyně je zase spojená zejména s tamním přístavem a námořnictvím.

V Gdaňsku určitě nezapomeňte navštívit Muzeum druhé světové války, které už na první pohled zaujme moderní budovou. Jedná se o jednu z nejlepších světových institucí, které se tomuto tématu věnují a vevnitř najdete kromě spousty jiného dokonce i dva tanky.

Muzeum druhé světové války v Gdaňsku

Nejpopulárnějším místem v Sopotech je zaručeně 511 metrů dlouhé molo, které vybízí k denním či večerním procházkám. Za návštěvu vám poděkuje i vaše tělo, jelikož místní ovzduší je velmi bohaté na jód. A co vidět v Gdyni? Třeba Jižní molo. Najdete zde totiž populární Gdyňské akvárium s 215 druhy mořských i sladkovodních živočichů a kotví tu také mnoho muzejních lodí.

Zlákala vás rozmanitost krás polského Trojměstí? Využijte speciální akce Sametový víkend a užijte si ducha svobody na malebném baltském pobřeží plnými doušky!

Zdroj info: polsko.travel, pobytubaltu.cz.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články