PRÁCE 🧰

Polský Gdaňsk nabízí mnohem víc než jen pláže. Co se vyplatí navštívit?

9. 7. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cestování do zahraničí Cesta do Polska Příprava na cestu do Polska Trojměstí Cestování autem po Polsku

Když jsme navštívili Polsko, nekoukali jsme se jenom na ceny ubytování a v obchodech, zjišťovali jsme i to, co s časem, když se člověku nechce na pláž nebo je třeba zrovna škaredě.

Co vidět v Gdaňsku? Přinášíme tři tipy na výlet

Kromě krásných pláží nabízí Polsko i spoustu dalšího vyžití. Jenže otázkou samozřejmě je, na kolik to vyjde a o kolik to případnou rodinnou dovolenou prodraží. Proto jsme našli několik aktivit, které vás nezruinují, ale zabaví třeba na celý den.

Zoo Gdaňsk

Město Gdaňsk se může pyšnit největší zoologickou zahradou v Polsku, která se rozkládá na ploše 152 hektarů. Přímo u zoo se dá bez problémů zaparkovat, jezdí tam i autobusy a dá se tam strávit celý den. Uvidíte velbloudy, tučňáky, slony, tygry a spoustu další fauny. Celkem je v areálu 794 druhů zvířat a pokud se vám nechce v letních teplech moc chodit, projíždí zahradou vláček, který nabízí buď půlhodinovou nebo hodinovou trasu. Ceny jízdenek jsou 20-23 zlotých, tedy 107-187 korun.

Zoo Gdaňsk - ceny vstupenek (1.7.2023 - 31.8.2023)

  • Běžné vstupné: 40 PLN (214 CZK)
  • Snížené vstupné (děti od 3 let, studenti): 35 PLN (187 CZK)
  • Děti do 3 let věku: 0 PLN

Aquapark Sopot

Kdyby vás začalo moře nudit, můžete vyrazit třeba do aquaparku. Na tom nás hned jako první zaujala teplota vody, kterou uvádí 30 °C. Uvnitř najdete samozřejmě řadu bazénů, od dětských přes plavecké, až po bazén z umělým proudem a masážními tryskami. S jak se na správný aquapark patří, jsou tu i tobogány. Od 110 metrů dlouhé „trubky“, po krátkou skluzavku pro děti. Krom toho je v Aquaparku Sopot i sektor se všemi možnými saunami.

Aquapark Sopot

Portál řidiče doporučuje: Neponechávejte při své cestě do zahraničí věci náhodě a před odjezdem si sjednejte cestovní pojištění, které vás uchrání před nenadálými výdaji. Jednotlivé nabídky pojišťoven za vás porovná online kalkulačka cestovního pojištění.

  Nabídky cestovního pojištění do Polska

Aquapark Sopot - ceny celodenních vstupenek (26.6. - 3.9.2023)

Bazény + tobogány

  • Běžné vstupné: 159 PLN (849 CZK)
  • Snížené vstupné: 129 PLN (689 CZK)

Bazény a sauny

  • Běžné vstupné: 219 PLN (1169 CZK)

Sauny a SPA

  • Běžné vstupné: 139 PLN (742 CZK)

Muzeum II. světové války

Jedno z nejzajímavějších muzeí v Polsku se nachází v Gdaňsku. Celá země si za let druhé světové války prošla svým a sehrála zejména na jejím začátku dost zásadní roli. Hlavní expozice je rozdělena na tři části: Cesta k válce, Válečný teror a Dlouhý stín války. V muzeu je i část určená speciálně pro děti do 12 let věku, která ukazuje, jak to vypadalo v typickém polském bytě za války, a to hned ve třech obdobích – těsně před napadením Německem, za německé okupace a 8. května 1945, tedy v den, kdy se Německo oficiálně vzdalo. Asi nemusíme upozorňovat, že žádná řachanda to není, nicméně je dobré si tuto část historie připomínat.

Muzeum II. světové války v Gdaňsku - ceny vstupenek

  • Běžné vstupné: 29 PLN (155 CZK)
  • Snížené vstupné: 22 PLN (117 CZK)
  • Rodinné vstupné: 65 PLN (347 CZK)
Radíme řidičům: Pokud plánujete vyrazit za východními sousedy autem, sjednejte si i připojištění, které bude krýt rizika, jež vás mohou na cestách potkat (např. porucha, vandalismus, řádění živlů apod.). Zmíněná rizika můžete buď připojistit buď v rámci cestovního pojištění, nebo zakoupit krátkodobé havarijní pojištění.

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Zdroj info: tripadvisor, muzeum1939.
Zdroj médií: Jakub Mokříš, Aquapark Sopot.

Podobné články