PRÁCE 🧰

Pneuservis Kroměříž - katalog firem

30. 8. 2020 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Sháníte pneuservis, kde vám přezují, nahustí a vymění pneumatiky v Kroměříži? Jaké jsou ceny těchto služeb a čím se firmy v Kroměříži liší? Měli byste využít doplňkových služeb? Poradíme vám v článku níže, který vám usnadní výběr pneuservisu na Kroměřížsku.

Pneuservisy Kroměříž

Podle čeho srovnat pneuservisy

Než se vrhnete do hledání pneuservisu, promyslete si jakou pneu službu vlastně potřebujete. Přezutí pneumatik, huštění, výměna nebo snad uskladnění pneu? Vše pro vás pneuservisy obstarají, dejte ale pozor na cenu - srovnejte si 2/3 pneuservisy a jejich ceníky, pro lepší představu. Nic nedáte také za to, když se poptáte svého okolí - mohli by vám poradit, jestli je lepší spíše větší ověřený nebo menší lokální pneuservis. Vybírat můžete také z pneuservisů určených pouze pro dodávky.

Pneuservisy Kroměříž - seznam firem

Kdy je čas na obutí letňáků/zimáků?

Pokaždé když se blíží letní nebo zimní sezóna, je na čase přezout svůj automobil. Doma svépomocí to zvládnete, zajistěte si k tomu ale hodně věcí. Obutí nových plášťů je zákonně povinné na zimní pneumatiky od 1. listopadu do 31. března, za podmínky, že se na vozovce nachází viditelný sníh, led nebo námraza. Pokud nejste tak šikovní nebo se vám do přezutí nechce, můžete to nechat na profesionálech v pneuservisech. Ti vaše auto přezují za cca 500 - 700 Kč.

Autorizované pneuservisy v Kroměříži

Defekt pneumatiky - co si počít?

Proražená pneumatika může potkat kohokoliv na silnicích. Co v takovém případě dělat a jak pneu opravit? Pro zalepení malé díry můžete použít spreje na opravu pneu, které fungují účinně, ale krátkodobě. Druhou možností je sada na opravu pneu, která vám s problémem pomůže o něco lépe. Pokud je ale poškození plášťů velké, kontaktujte pneuservis. V pneuservisu vám opraví jednu gumu za 150 až 500 Kč, podle rozsahu poškození. Demontáž/montáž všech pneumatik stojí cca 300 Kč.

Podle čeho se pozná kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technika. Pokud si v pneuservisu všimnete vyvažovacího závaží, zouvaček, vyvažovaček a sloupových zvedáků znamená to, že to pneuservis se svými službami myslí opravdu vážně. Bude se jednat o ekonomický stálou společnost.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Dlouholeté fungování. Tradice a počet let pneuservisu svědčí o jeho fungování a spolehlivosti. Pro vyhlášené podniky je typické, že se k nim zákazníci opětovně vrací a jsou se službami spokojení.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Nabídka doplňkových - návazných služeb. Motorista, který přijede do pneuservisu za účelem přezutí pneumatik by možná rád využil možnosti nahuštění pneumatik, geometrie kol nebo vyvážení pneu. Pneuservisy nabízející více služeb doporučujeme všemi deseti.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Vzdělaný a rychlý personál. Při prohlídce pneuservisu lze zpozorovat úroveň podniku, podle zaměstnanců. Špatná vizitka pneuservisu je, když jim nářadí neustále padá z rukou, nevědí si s úkoly rady a vše jim dlouho trvá.

Jak poznat kvalitní pneuservis

I malé lokální pneuservisy dokáží předčit velké pneuservisy. Malé pneuservisy si, oproti velkým firmám, musí získat zákazníka o dost složitěji. Sázejí tak na nižší cenu a precizně odvedenou práci. Ochota a vstřícnost je samozřejmostí a někde je bonusem také otevírací doba mimo oficiálně určenou.

Pneuservisy v Kroměříži a okolí

V Kroměříži se nachází přes 40 pneuservisů, které nabízí odlišné služby:

Minimální hodnota dezénu letní a zimní pneu

Postupem času se jakkoliv kvalitní pneumatika opotřebovává. Průběžnou kontrolou plášťů byste ale měli odhalit, jestli je ještě pneu v pořádku nebo je již sjetá a nepoužitelná. Vzorek dezénu by měl být pro letní pneumatiky 1,6 mm a pro zimní pneu 4 mm. Pokud je vzorek pneumatik nižší, než uvedené hodnoty, pláště ztrácí přilnavost na silnici a je více pravděpodobné, že se vám přihodí nechtěný smyk nebo dojde k aquaplaningu.

Chtěli byste se dozvědět více o letních, zimních nebo celoročních pneumatikách? Máte oblíbenou značku pneumatik a zajímá vás jak dopadla v testech pneu? Podívejte se na rádce Portálu řidiče, kde zjistíte vše co o pneumatikách potřebujete vědět.

Jak na správné uskladnění pneumatik

Potřebujete odložit nevyužité pneumatiky na další období? Správné uskladnění pneumatik je pro vaše pláště velmi důležité. Základem by mělo být čisté prostředí, ve kterém je optimálně max 15 °C a malá vlhkost. Pokud své pneu skladujete špatně, můžou být následky i trvalého rozsahu. Životnost se nenávratně zkracujezhoršuje se i celková přilnavost. Svěřit své pneu můžete k profesionálům do pneuservisu. Ti si uskladnění všech čtyřech pneumatik naúčtují cca 400 Kč za sezónu.

Pneuservisy pro nákladní vozy v Kroměříži

Pneu služby v okolních okresech

  • Pneuservisy v Kroměříži - Ve městě ležícím na řece Moravě a nazývané Hanácké Athény je nejžádanější přezutí pneu, nahuštění pneumatik a jejich výměna. Více služeb pneuservisů v Kroměříži naleznete zde.
  • Pneuservisy v Uherském Hradišti - 23 km jihozápadně od Zlína se nachází Uherské Hradiště a mnoho kvalitních pneuservisů. Ty vám zařídí geometrii kol, prodej pneu nebo vyvážení kol.
  • Pneuservisy ve Vsetíně - Ve městě na Valašsku na řece Vsetínská Bečva je k poptání výměna pneumatik, TPMS, vyvážení kol a spousta dalších pneu služeb.
  • Pneuservisy ve Zlíně - Jestliže pocházíte ze Zlína nebo jeho okolí vybírat můžete u pneuservisů z přezutí pneumatik, uskladnení nebo plnění pneu dusíkem.

Mohlo by vás také zajímat - psali jsme na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články