PRÁCE 🧰

Pneuservis Zlín - rádce výběru

14. 2. 2021 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Sháníte, kde přezout své auto ve Zlíně a okolí? Potřebujete opravit, vyměnit nebo uskladnit pneu? Jaká je odhadovaná cena jednotlivých pneu služeb ve Zlíně? Čím se pneuservisy ve Zlíně liší a jaký vybrat? Sepsali jsme pro vás užitečné informace, které vám odpoví na zmíněné otázky a pomohou tak s výběrem pneuservisu ve Zlíně a okolí.

Pneuservisy Zlín

Postup výběru pneuservisu

Objednat se do spolehlivého pneuservis není zrovna snadné a existuje mnoho kritérií, podle čeho vybrat pneuservis. Pneuservisů je v nabídce více než hodně, od malých místních až po velké obchodní sítě servisů. Doporučujeme si nejdříve zvolit, jaký produkt nebo službu hledáte. Ať už budete poptávat přezutí pneu, huštění pneumatik, vyvážení kol nebo jejich uskladnění.

Nejoblíbenější služba, kterou motoristi využívají je přezutí pneumatik automobilu. Podle zákona jste povinni přezout své auto od 1. listopadu do 31. března, jestliže je na silnici souvislá vrstva sněhu, námraza a nebo led. Víte, ale kdy je vhodné přezout na letní pneumatiky? Pokud jste manuálně zruční a máte v garáži hever, tak můžete svůj vůz přezout i v domácích podmínkách. Zdali sázíte radši na jistotu, tak lze přenechat automobil prověřeným zaměstnancům v pneuservisu. Ceny přezutí pneumatik jsou vcelku odlišné, většinou za tuhle službu ale zaplatíte 600 - 800 Kč.

Pneuservisy Zlín - seznam firem

Píchlá nebo poškozená pneumatika

Nemusí se vám to nikdy stát, ale vždy je dobré vědět, co dělat když se vám pneumatika propíchne nebo jakkoliv poškodí. Na trhu auto-moto příslušenství existují spreje na opravu pneumatik, které můžete využít a pneu zalepit. Pokud si nejste jistí jak moc velké je poškození nebo se do toho radši nechcete pouštět, oslovte pneuservisy v okolí. Cena za opravu jedné píchlé pneumatiky se pohybuje v rozmezí 150-500 Kč v závislosti na rozsahu poškození. Montáž nebo demontáž všech čtyř pneumatik se pohybuje okolo tří set korun.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické zázemí a výbava pneuservisu. Pro inovativní pneuservis je charakterické kvalitní nářadí, zvedáky a hevery, popřípadě také plně automatická zouvačka a vyvažovačka. Pokud tímto vybavením pneuservis disponuje, můžete si být jisti, že to se svými službami myslí opravdu vážně.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Počet let na trhu a tradice. Pneuservisy, které své služby nabízí zákazníkům již několik let, jsou zpravidla kvalitní. Pracovníci jsou ověřený profesionálové a nemusíte mít tak obavu, že vyberete špatně.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Rychlí a dovedný zaměstnanci. Kvalitní pneuservis by měl vždy zaměstnávat odborníky, kteří jsou vzdělaní, vědí co dělají a nedělá jim problém jakákoliv pneu služba. Pozorováním úkonů pracovníku si lze všimnout, jak moc zruční jsou. Navíc, pokud čekáte na přezutí kol více jak 30-40 minut vězte, že je něco špatně.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Rozsáhlá nabídka doplňkových služeb. Když už přenecháte své vozidlo v rukou pneuservisu, budou se vám hodit také ostatní návazné služby, které rádi využijete. Vyvážení kol, oprava ALU disků, protektorování pneu a další služby značí spolehlivost a kvalitu pneuservisu.

Jak poznat kvalitní pneuservis

I malý lokální pneuservis může překvapit svou kvalitou a cenou. Místní pneuservisy si zpravidla dávají záležet na kvalitě odvedené práce a odfláknout si nedovolí ani nejmenší detail. Cena služeb je obecně příznivá a provozní doba může být i dle domluvy.

Pneuservisy ve Zlíně a okolí

Ve Zlíně a okolí se nachází cca 120 pneuservisů, které nabízí následující služby:

Minimální hloubka dezénu podle zákona

Kromě nízkého tlaku v pneumatikách, který většina Čechů neřeší se řidiči málokdy zaobírají také dezénem pneumatik. Dejte ale pozor na to, že hloubka dezénu výrazně ovlivňuje brzdou dráhu vozidla, tím pádem i vaši bezpečnost. Víte, že zákonem daná minimální hloubka dezénu je u letních pneu 1,6 mm a u zimních pneumatik alespoň 4 mm? Veliký nešvar a zlozvyk je dojíždění zimních pneumatik v létě za účelem úspory. Místo toho doporučujeme vybrat nové pneumatiky z  pneuservisu nebo objednat online.

Chcete se dozvědět základní informace o pneumatikách? Znáte všechny typy pneumatik? Nebo se chcete dozvědět jak dopadly vaše oblíbené pneu v nezávislých testech? Tématické články o pneumatikách naleznete přehledně na jednom místě v rádci Portálu řidiče.

Při výběru pneu služeb, které by se vám mohli hodit, nezapomeňte také na uskladnění pneumatik. Jestliže pneumatiky odložíte do sklepa nebo skladu v práci a tím to pro vás končí, tak děláte velkou chybu. Nesprávné uskladnění způsobuje snížení životnosti a bezpečnosti plášťů. Naučte se tak správně uskladnit pneumatiky nebo je nechte uskladnit v ověřeném pneuservisu. Průměrná cena za uskladnění pneumatik v pneuservisech se pohybuje okolo 400 Kč.

Autorizované pneuservisy ve Zlíně

Pneu služby v okolních okresech

  • Pneuservisy Kroměříž - Malebné městečko, nazývané Hanácké Athény, nabízí vyjma úchvatné Podzámecké zahrady také ověřené pneuservisy, kde vašemu autu nahustí, vymění a přezují pneumatiky. Pneu služeb nabízí ale o mnoho více.
  • Pneuservisy Uherské Hradiště - Ve městě založeném roku 1257 a ležícím na levém břehu řeky Moravy nalezneme přes 50 pneuservisů nabízející přezutí pneu, uskladnění pneumatik a geometrii kol. Katalog firem v Uherském Hradišti je k vidění zde.
  • Pneuservisy Vsetín - Pokud hledáte pneuservis ve Vsetíně, poohlédnout se můžete po nejčastěji hledaných službách - výměna pneumatik, huštění pneumatik a přezutí pneu. Rádi vám s výběrem pneuservisu ve Vsetíně poradíme.
  • Pneuservisy Zlín - Pneuservisy ve statutárním městě na východě Moravy a centru Zlínského kraje poskytují také služby jako protektorování pneu, opravu ALU disků, plnění pneu dusíkem a další.

Pneuservisy pro nákladní vozidla ve Zlíně

Mohlo by vás také zajímat - psali jsme na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články