PRÁCE 🧰

Pneuservis Valašské Meziříčí - který vybrat

1. 12. 2020 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Kde přezout pneumatiky Kde koupit pneu Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Hledáte pneuservis ve Valašském Meziříčí? Potřebujete vyměnit, nahustit nebo přezout pneumatiky či sháníte jinou službu? Čím se jednotlivé pneuservisy v tomto městě liší a co nabízí? V tomto článku najdete hlavní informace, které vám pomohou při výběru.

Pneuservisy v Zlínském kraji:

  1. Pneuservis Kroměříž
  2. Pneuservisy Otrokovice
  3. Pneuservis Uherské Hradiště
  4. Pneuservis Uherský Brod
  5. Pneuservis Valašské Meziříčí - právě čtete
  6. Pneuservis Vsetín
  7. Pneuservis Zlín

Jak vybrat pneuservis?

Vybrat ideální pneuservis není lehké. Jaká jsou nejdůležitější kritéria, aby vaše rozhodnutí bylo správné? Nejdříve byste měli jednoznačně určit, jakou službu sháníte. Každý pneuservis se totiž zaměřuje na něco jiného.

Nejčastěji hledanou službou je přezutí pneumatik. Víte, kdy ji musíte podle zákona využít? Legislativa říká, že se jedná o období od 1. listopadu do 31. března, pokud je na silnici souvislá vrstva sněhu led nebo námraza nebo lze vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se na pozemní komunikaci může vyskytovat.

Rozhodnutí, jestli využít služby pneuservisu nebo raději zkusit pneumatiky přezout doma, je na vás. Jednoznačnou výhodu svěření se do rukou odborníka představuje zaručená kvalita a možná také rychlost. V pneuservisu trvá výměna 30 až 40 minut. Budete si za ni ale muset zaplatit asi 600 až 800 Kč. Při výměně doma nebudete platit nic. Jak dlouho vám ale výměna zabere, závisí pouze na vaší šikovnosti.

Katalog firem pneuservisů ve Valašském Meziříčí a okolí

Velmi častým důvodem návštěvy pneuservisu jsou také propíchnuté nebo jinak poškozené pneumatiky. Pokud chcete mít jistotu stoprocentní kvality, raději se objednejte k profesionálům. Oprava píchlé pneumatiky vás vyjde na 150 až 500 Kč. Cena montáže nebo demontáže všech čtyř pneumatik se pohybuje kolem 300 Kč. K tomuto účelu můžete také využít sprej na opravu pneumatik

Jak poznáte kvalitní pneuservis?

Jak poznat kvalitní pneuservis

Tradice a počet let na trhu. Jestliže pneuservis nabízí své služby na trhu několik desítek let a zákazníci se do něj rádi vrací, značí to jeho kvalitu. Taková firma pro vás bude jistě dobrou volbou!

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení. Pokud pneuservis nabízí kvalitní ruční nářadí, plně automatické vyvažovačky a zouvačky, dostatečný počet zvedáků i pracovních míst, myslí to se svými službami i zákazníky vážně. Moderní stroje svědčí i o ekonomické stabilitě podniku. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

Proškolený a šikovný personál. Pokud jsou pracovníci nešikovní a práce jim nejde od ruky, všimnete si toho na první pohled. Souvisí to i se školením. Jestliže není dostatečné, má za následek nekvalitní služby.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široká nabídka doplňkových služeb. Pokud se vydáte do pneuservisu kvůli výměně zimních nebo letních pneumatik, jistě oceníte, když budete moci zároveň využít i jiné služby - huštění nebo uskladnění pneumatik či kontrolu geometrie. Široká nabídka značí kvalitu servisu. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

Velikost neznamená kvalitu. Na trhu pneuservisů může uspět i malý podnik. Často si totiž dává více záležet na vstřícnějším přístupu k zákazníkům, vyšší kvalitě nebo reaguje na požadavky klientů i mimo otevírací dobu.

Pneuservisy ve Valašském Meziříčí a okolí

Ve Valašském Meziříčí a okolí se nachází kolem 40 pneuservisů, které nabízí různé služby:

Požadavky na hloubku dezénu dané legislativou

Minimální hloubka dezénu je pro zimní pneumatiky 4 mm a pro letní 1,6 mm. Není radno podceňovat částečně nebo úplně sjeté pneumatiky. Nové můžete podle specifického rozměru nakoupit buď online nebo přímo v pneuservisu, kde vám poradí odborníci.

Pokud máte v plánu výměnu zimních nebo letních pneumatik či přemýšlíte o nákupu nových, přečtěte si články o pneumatikách, které jsme pro vás přehledně seřadili v rádci Portálu řidiče.

Další důležitou věcí, nad kterou je třeba popřemýšlet, je uskladnění pneumatik. Pokud je uskladňujete doma, hrozí omezení jejich životnosti nebo i bezpečnosti. Cena uskladnění v servisu se pohybuje kolem 400 Kč

Uskladnění pneumatik ve Valašském Meziříčí a Okolí

Služby pneuservisů v okolních okresech

  • Pneuservisy Kroměříž - V Kroměříži se nachází kolem 40 pneuservisů, které nabízí různé služby - od geometrie kol, přes huštění pneumatik, až po jejich uskladnění.
  • Pneuservisy Uherské Hradiště - V tomto okrese naleznete kolem 50 pneuservisů. Nejčastěji nabízí huštění, přezutí nebo výměnu pneumatik.
  • Pneuservisy Zlín - Tento okres se může pochlubit asi 120 pneuservisy, které nabízí řadu služeb.

Pneuservisy pro nákladní vozidla ve Valašském Meziříčí

Další články, které by vás mohly zajímat

Zdroj médií: redakce.

Podobné články