PRÁCE 🧰

Pneuservis Vsetín

1. 12. 2020 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Hledáte pneuservis ve Vsetíně a okolí kvůli přezutí pneumatik, kontrole tlaku v nich, jejich plnění dusíkem nebo seřízení geometrie kol? Níže naleznete užitečné informace pro výběr toho správného. 

Pneuservisy Vsetín

Jaký je vhodný postup pro výběr pneuservisu

Vybrat vhodný pneuservis není tak těžké. Nejprve si určete, jakou službu  přesně hledáte a podle toho se pak rozhodněte, který konkrétně zvolit. Jednotlivé firmy totiž nabízí různorodé činnosti - prodej, huštění, uskladnění, přezutí pneumatik nebo třeba měření geometrie kol.

Nejčastěji poptávanou z dříve vyjmenovaných služeb je přezutí pneumatik. Víte, jaká je vaše povinnost v této oblasti podle zákona? Mít zimní pneu v období od 1.listopadu do 31. března, pokud se na silnici nachází sníh, led nebo námraza. Za přezutí pneumatik většinou zaplatíte přibližně 600 až 800 Kč.

Pneuservisy Vsetín - katalog firem

Častým problémem řidičů jsou nějakým způsobem poškozené nebo propíchnuté pneumatiky. Jak je opravit? Pokud jste šikovní, můžete si na to troufnout sami za pomoci spreje na opravu pneumatik. Pneuservisy ale zaručují stoprocentní jistotu a kvalitu. Cena opravy jedné píchnuté pneumatiky se pohybuje v rozmezí od 150 do 500 Kč.

Pneuservis - znaky kvality

Jak poznat kvalitní pneuservis

Tradice a počet let na trhu. Jako první znak kvality by vás asi napadla tradice pneuservisu a počet let, po které je na trhu. Takové firmy, které se tu udržely dlouho, mají většinou vybudovanou dobrou pověst a zákazníci se k nim rádi vrací.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení. Osobní i nákladní automatické zouvačky nebo vyvažovačky, velký počet zvedáků a nová zařízení na měření geometrie kol? Investice do těchto nástrojů zvyšují kvalitu pneuservisu.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Proškolený a šikovný personál. Možná by vás tento znak kvality nenapadl jako první. Je ale také velice důležitý. Vyškolenost a šikovnost personálu zvyšuje kvalitu pneuservisu. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široká nabídka doplňkových služeb. Nabídne vám pneuservis kromě prodeje,  přezutí, nahuštění nebo výměny pneumatik i kontrolu tlaku v nich nebo jejich plnění dusíkem? Pak bude tato firma pro vás dobrou volbou.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Může malý lokální pneuservis předčit ten velký? Určitě může. Živnostníci totiž většinou nabízejí nižší ceny, práci i přes oficiální provozní dobu nebo vstřícnější přístup k zákazníkům.

Pneuservisy ve Vsetíně a okolí

Ve Vsetíně a okolí můžete navštívit jeden z 45 pneuservisů nabízejících rozličné služby:

  • 42 z nich vám nabídne výměnu pneu
  • 36 jejich nahuštění
  • 5 vyvážení kol

Jaké stanovuje zákon požadavky na hloubku dezénu?

Legislativa určuje minimální hloubku dezénu pro letní pneumatiky na 1,6 milimetrů, pro zimní o trochu více - na 4 milimetry. Sjeté pláště pneumatik byste tedy neměli podceňovat. Nové pneu si lze koupit buď online (podle specifického rozměru) nebo přímo v pneuservisu.

Přemýšlíte o koupi nových pneumatik a o tom, jaký typ zvolit? Prohlédněte si články v rádci Portálu řidiče.

Další důležitou věcí, nad kterou většina řidičů přemýšlí, je uskladnění pneumatik. Jaká hrozí nebezpečí, pokud se rozhodnete je uskladnit doma bez pomoci profesionálů? Omezení jejich životnosti a bezpečnosti. Pokud tuto variantu přesto zvolíte, odborníci radí uskladnit je při teplotě 12 až 18 stupňů Celsia.

Jaké pneu služby nabízí okolní okresy?

  • Pneuservisy Kroměříž - V tomto okrese se nachází přibližně 40 pneuservisů, které nabízí nejrůznější služby.
  • Pneuservisy Uherské Hradiště - V Uherském Hradišti můžete navštívit jeden ze zhruba 50 pneuservisů, kde vám pomůžou i s protektorováním pneumatik nebo opravou ALU disků.
  • Pneuservisy Zlín - Ve Zlíně najdete přibližně 120 pneuservisů, které nabízí služby od prodeje pneumatik, až po jejich plnění dusíkem.

Pneuservisy ve Vsetíně a okolí pro nákladní vozidla

Další články, které by vás mohly zajímat

Zdroj médií: redakce.

Podobné články