PRÁCE 🧰

Pneuservis České Budějovice - katalog firem

1. 12. 2020 6 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Vyhledáváte pro vaše auto přezutí pneu, huštění pneumatik nebo geometrii kol v Jihočeském kraji? Spolehlivých a kvalitních pneuservisů je v Českých Budějovicích a okolí nespočet. Jak se ale pohybují jednotlivé ceny pneu služeb? Poradíme vám, tak aby váš výběr českobudějovického pneuservisu byl co nejméně složitý.

Pneuservisy České Budějovice

Pneuservisy v Jihočeském kraji:

  1. Pneuservis Písek
  2. Pneuservis České Budějovice - právě čtete
  3. Pneuservis Tábor
  4. Pneuservis Český Krumlov
  5. Pneuservis Strakonice

Výběr pneuservisu - čím začít?

Najít ideální pneuservis nemusí být zrovna záležitostí pěti minut. Investovaný čas za to ale určitě stojí. Nejprve byste si měli určit jakou pneu službu hledáte - v nabídce jich je mnoho, od měření a seřízení geometrie kol až po přezutí, nahuštění a uskladnění pneumatik. Pokud sázíte na jistotu, tak tu představují autorizované pneuservisy. Jestliže budete vybírat podle ceny, zkuste se podívat spíše po menších lokálních pneuservisech v okolí. Níže naleznete tipy a rady, na co dát pozor a jak vybrat ideální pneuservis.

Pneuservisy v Českých Budějovicích

Přezutí pneu na další sezónu

Většina řidičů musí minimálně dvakrát do roka přezouvat svůj vůz. Pro výměnu pneumatik na letní období není zákonem nijak stanovené datum, víte ale jak je to s přezutím na zimní pneu? Na výměně obuvy pro váš automobil není nic složitého, pustit se do toho tak můžete i s chutí doma. Poradíme vám, jak zvednout auto heverem a kam ho pod auto umístit. Pokud zrovna nemáte čas a chuť přezouvat pneumatiky svépomocí, můžete to nechat na profesionálech v pneuservisu, kde vám pneu přezují, nahustí a vyváží. Za přezutí v pneuservisu obvykle zaplatíte 600-800 Kč. Pro demontáž/montáž všech čtyř pneumatik si připravte zhruba 300 Kč.

Pneuservisy prodávající pneu v Českých Budějovicích

Defekt nebo poškození pneu

Když si poškodíte nebo propíchnete pneumatiku, v častých případech je možné ji nechat opravit. Ať už sadou na opravu pneumatiky, nebo profesionálním lepením v pneuservisu. Jen tak budete mít jistotu, že vám opravená pneumatika vydrží mnoho dalších kilometrů. Cena opravy pneu se pohybuje od 150 do 500 Kč.

Podle čeho poznat kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Profesionální a ochotný personál. Poznat, jak jsou pracovníci pneuservisu vzdělaní je mnohdy obtížné až nemožné. Vyplatí se, ale když pozorujete jejich činnosti a všímáte si, jak jim jde práce od ruky. O kvalitě služeb pneuservisu svědčí, jestli jim nářadí a disky s pneu padají, jestli mají čisto na place apod. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

Rozsáhlá nabídka služeb nad rámec. Návazné služby, které můžete při cestě do pneuservisu využít, se vždy hodí. Konrola tlaku v pneumatikách, geometrie kol nebo protektorování pneu značí, že to pneuservis se svými službami myslí vážně. Vám tyto doplňkové činnosti ve výsledku ušetří starosti a čas.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení. Zouvačky a vyvažovačky pneumatik, sloupové zvedáky, tlaková děla a špičkové nářadí na přezouvání znamená, že se nemusíte bát neprofesionality podniku. Zázemí na úrovni také vypovídá o ekonomické stránce pneuservisu.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Počet let na trhu a tradice. Známé a ověřené pneuservisy působí na trhu již desítky let, můžete si být tak jisti, že nenarazíte. Vyhlášené pneuservisy jsou zpravidla kvalití a zákazníci se do nich rádi vrací.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Malé lokální pneuservisy dokáží svou kvalitou a cenou předčit konkurenty. Při výběru pneuservisu se nemusíte obávat objednání do těch, které provozují živnostníci. Naopak to mají vůči ostatním složité, a tak nabízí precizně odvedenou práci, vstřícnost zákazníkům a práci mimo otevírací dobu.

Pneuservisy v Českých Budějovicích

V Českých Budějovicích a okolí se nachází necelých 90 pneuservisů, které nabízí odlišné služby:

Kdy objednat nové pneu

Všimli jste si při běžné kontrole nebo přezouvání vozu sjetého vzorku pneumatiky? Doporučujeme neváhat a začít přemýšlet o nových pneumatikách. Zákonem daná minimální hloubka dezénu u letní pneu je 1,6 mm a u zimních pneu 4 mm. Pokud mají vaše pneu hodnoty nižší, tak si nejenže zahráváte se zbytečnou pokutou, ale také se svojí bezpečností (brzdná dráha se prodlužuje). Jestli vás nebaví a unavuje přezouvání svého vozu, můžete vyzkoušet celoroční pneumatiky a uvidíte, jak vám budou vyhovovat.

Pneumatiky jsou alfou a omegou každého vozu. Nemusíte o nich vědět první a poslední, ale vždy se hodí mít po ruce užitečné informace, které vám pomůžou. Právě z toho důvodu jsme naše články sjednotili do pneu Rádce Portálu řidiče.

Správné uskladnění pneumatik

Pomalu se blíží další sezóna a vy přemýšlíte o tom, jak a kde skladovat pneumatiky? Pneumatiky lze přes zimní nebo letní období uskladnit doma, berte ale na vědomí, že tím můžete riskovat snížení životnosti a přilnavosti k vozovce pneumatiky. Možná se tedy vyplatí nechat pneumatiky u odborníků v pneuservisu a mít tak 100% jistotu, že se s nimi nic nestane. Cena za uskladnění pneumatik je zhruba 400 Kč za sadu pneu.

Přezutí pneumatik v Českých Budějovicích a okolí

Pneu služby v okolních okresech

  • České Budějovice - V hlavním městě a kulturní metropoli Jihočeského kraje nalezneme několik desítek pneuservisů. Nejvyhledávanější služby jsou přezutí, huštění nebo výměna pneumatik.
  • Český Krumlov - Pokud nemáte zrovna namířeno ke krásnému zámku nebo do přírody, navštívit můžete v Českém Krumlově rovněž spolehlivé pneuservisy. V nabídce služeb je geometrie kol, prodej pneu nebo vyvážení kol.
  • Jindřichův Hradec - Jestliže pocházíte z Jindřichova Hradce nebo jím projíždíte a hledáte pneuservis, nebudete mít o výběr nouzi. Pneuservisy pro vás zajistí protektorování pneumatik, jejich přezutí a uskladnění na další sezónu.
  • Písek - Ve městě ležícím 44 km od Českých Budějovic, na řece Otavě je k dispozici převážně huštění pneumatik, vyvážení kol a výměna pneu. Seznam pneu služeb je k vidění zde.
  • Prachatice - Pro přibližně 11 tisíc obyvatel malého okresního městečka je v nabídce vyvážení kol, uskladnění pneumatik a geometrie kol. Můžete vybírat ale z vícero služeb.
  • Strakonice - Nejčastěji hledané služby ve Strakonicích a okolí jsou výměna pneumatik, huštění pneumatik a prodej pneu.
  • Tábor - Druhé největší město v Jihočeském kraji se chlubí celkem 47 pneuservisy. Objednat svůj automobil můžete na přezutí, výměnu nebo huštění pneumatik.

Mohlo by vás také zajímat - psali jsme na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články