PRÁCE 🧰

Pneuservis Český Krumlov - jaký vybrat?

1. 12. 2020 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Hledáte pneuservis v Českém Krumlově a okolí, protože si potřebujete nechat vyměnit, nahustit nebo uskladnit pneumatiky? Jak při takovém výběru postupovat? Níže naleznete užitečné informace, které při rozhodování využijete.

Pneuservisy Český Krumlov

Pneuservisy v Jihočeském kraji:

  1. Pneuservis Písek
  2. Pneuservis České Budějovice
  3. Pneuservis Tábor
  4. Pneuservis Český Krumlov - právě čtete
  5. Pneuservis Strakonice

Jak vybrat vhodný pneuservis?

Kromě ceny služeb vás jistě bude zajímat i jejich kvalita, tradice firmy a počet let na trhu, šikovnost personálu nebo nabídka doplňkových služeb. Otázkou také je, zda budí více důvěry malý lokální pneuservis nebo naopak ten velký. Každý z nich má totiž své výhody. Nejpodstatnější ale zřejmě bude, jestli nabízí vámi požadovanou službu nebo služby. Proto si je nejdříve určete a poté až vybírejte.

Víte, jaká služba je v pneuservisech nejčastěji poptávaná? Přezutí pneumatik. Co o něm říká zákon? Podle něj mají řidiči povinnost mít nazuté zimní pneumatiky od 1. listopadu do 31. března, pokud se na vozovce nachází souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza nebo to lze vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat. Jestliže toto pravidlo nedodržíte, zvyšuje se riziko, že dostanete od policisty pokutu a snižuje se vaše bezpečnost. Cena přezutí pneu se pohybuje od 600 do 800 Kč.

Pneuservisy Český Krumlov a okolí

Jaká je druhá nejčastěji poptávaná služba v pneuservisech? Oprava propíchnutých nebo jinak poškozených pneumatik. Jestliže máte dostatek trpělivosti a šikovnosti, vyzkoušejte to sami za pomoci spreje na opravu pneumatik. Za provedení této služby profesionály v pneuservisu si zaplatíte podle rozsahu defektu 150 až 500 Kč.

Podle čeho lze poznat kvalitní pneuservis?

Jak poznat kvalitní pneuservis

Tradice a počet let na trhu. Jak dlouhou má pneuservis historii? Firmy, které se dokázaly prosadit na trhu a drží se tu už několik desítek let, mají většinou vysokou kvalitu. Dělají svou práci dobře, a proto se k nim zákazníci rádi  vrací.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení. Kvalitní ruční nářadí, plně automatické zouvačky a vyvažovačky a zároveň velký počet zvedáků? Investice do těchto strojů vypovídají nejen o kvalitě podniku, ale i o jeho ekonomické stabilitě.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Proškolený a šikovný personál. Poznáte, jak často se zaměstnanci pneuservisu věnují školení? Na první pohled nejspíš ne. Pokud si ale všimnete, že jim vše padá od ruky, asi to s jejich vzděláváním moc v pořádku nebude.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široká nabídka doplňkových služeb. Chcete si kromě výměny pneumatik nechat i opravit ALU disky? Pak budete určitě rádi, pokud vám obě tyto služby nabídne jeden pneuservis a nebudete muset jezdit sem a tam.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Může malý lokální pneuservis kvalitou předčit velké hráče na trhu? V některých případech ano. Menší firmy vám totiž často nabídnou vyšší kvalitu služeb, nižší ceny nebo práci mimo oficiální pracovní dobu.

Pneuservisy v Českém Krumlově a okolí

V Českém Krumlově a okolí se nachází zhruba 15 pneuservisů, které nabízí rozličné služby:

  • 5 z nich vám nabídne seřízení geometrie kol
  • 3 jejich vyvážení
  • 1 plnění pneu dusíkem

Požadavky na hloubku dezénu a legislativa

Víte, jak přesně zákon stanovuje podmínky na minimální hloubku dezénu? Pro letní pneumatiky je to 1,6 milimetrů, pro zimní 4 milimetry. Pokud pravidlo nedodržíte, hrozí vám pokuta ve výši 2 000 Kč na místě. Sjeté pláště pneumatik tedy raději nepodceňujte.

Zajímají vás další informace o pneumatikách a zákoně nebo přemýšlíte nad koupí nových a nevíte, jakou značku nebo typ zvolit? Odpovědi na tyto otázky jsme pro vás připravili v článcích rádce Portálu řidiče.

Nad kterou další věcí by se měli řidiči rozmýšlet? Nad uskladněním pneumatik. Pokud si v této oblasti věříte, můžete je uskladnit u vás doma. Pozor ale na dodržení základních pravidel, aby nedošlo ke ztrátě jejich životnosti a bezpečnosti. V pneuservisu za tuto službu zaplatíte v průměru 400 Kč.

Služby pneuservisů v okolních okresech

  • Pneuservisy České Budějovice - V Českých Budějovicích najdete asi 9 desítek pneuservisů, kde vám nabídnou i netradičnější služby jako například plnění pneu dusíkem nebo TPMS.
  • Pneuservisy Jindřichův Hradec - V tomto okrese se nachází kolem 30 pneuservisů nabízejících nejrůznější služby.
  • Pneuservisy Písek - V okrese Písek můžete navštívit jeden ze zhruba 30 pneuservisů, kde si můžete nechat jak nahustit pneumatiky, tak například změřit geometrii kol.
  • Pneuservisy Prachatice - V Prachaticích najdete kolem 25 pneuservisů poskytujících širokou nabídku služeb.
  • Pneuservisy Strakonice - Ve zdejším okrese se nachází asi 40 pneuservisů, ve kterých nabízí tradiční i méně často poptávané služby.
  • Pneuservisy Tábor - V tomto okrese najdete přibližně 50 pneuservisů, ve kterých vám například prodají, nahustí nebo vymění pneumatiky.

Pneuservisy Český Krumlov a okolí pro osobní vozy

Další zajímavosti z Portálu řidiče

Zdroj médií: redakce.

Podobné články