PRÁCE 🧰

Pneuservis Písek - rádce výběru

3. 11. 2020 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Hledáte pneuservis v okolí Písku za účelem přezutí či výměny pneu, kontroly tlaku, jejich plnění dusíkem nebo seřízení geometrie kol? V tomto článku najdete informace pro výběr toho správného pneuservisu přesně pro vás. 

Pneuservisy Písek

Pneuservisy v Jihočeském kraji:

  1. Pneuservis Písek - právě čtete
  2. Pneuservis České Budějovice
  3. Pneuservis Tábor
  4. Pneuservis Český Krumlov
  5. Pneuservis Strakonice

Jak vybrat ten správný pneuservis

Vybrat ten správný pneuservis nemusí být tak lehké, jak se na první pohled může zdát. Základní výběr spočívá v tom, jakou službu nebo produkt hledáte. Jednotlivé pneuservisy totiž nabízejí od přezutí a výměny pneu, přes huštění a uskladnění pneumatik až po měření geometrie kol nebo protektorování pneumatik. Za přezutí pneu si servisy obvykle účtují přibližně 600 až 800 korun.

Pneuservisy Písek - katalog firem

Druhou nejčastěji poptávanou službou u pneuservisů jsou opravy propíchnutých nebo jinak poškozených pneumatik. Jste šikovní a máte čas? Můžete si zkusit opravit pneu sami doma za pomoci spreje na opravu pneumatik. Nebudete mít však stoprocentní jistotu o kvalitě. Cena za opravu jedné píchlé pneumatiky není nikterak vysoká - od 150 do 500 Kč v závislosti na rozsahu poškození.

Znaky kvality u pneuservisů

Jak poznat kvalitní pneuservis

Tradice a počet let na trhu. Jako první znak kvality by vás asi napadla tradice pneuservisu a počet let, po které je na trhu. Takové firmy mají většinou vybudovanou dobrou pověst a zákazníci se do nich rádi vrací.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široká nabídka doplňkových služeb. Nabídne vám pneuservis kromě prodeje,  přezutí, nahuštění nebo výměny pneumatik i kontrolu tlaku v nich nebo jejich plnění dusíkem? Pak bude tato firma pro vás dobrou volbou.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Proškolený a šikovný personál. Možná by vás tento znak kvality nenapadl jako první. Je ale také velice důležitý. Vyškolenost a šikovnost personálu zvyšuje kvalitu pneuservisu. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení. Osobní i nákladní automatické zouvačky nebo vyvažovačky, velký počet zvedáků a nová zařízení na měření geometrie kol? Investice do těchto nástrojů zvyšují kvalitu pneuservisu.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Může malý lokální pneuservis předčit ten velký? Určitě může. Živnostníci totiž většinou nabízejí nižší ceny, práci i přes oficiální provozní dobu nebo vstřícnější přístup k zákazníkům.

Pneuservisy v Písku a blízkém okolí

V okresu Písek a jeho blízkém okolí naleznete 27 pneuservisů, které nabízí různé služby:

  • 22 z nich vám nabídne výměnu pneu
  • 20 pneuservisů provádí přezutí pneumatik
  • jeden z nich protektorování pneu

Jaké požadavky stanovuje zákon ohledně hloubky dezénu?

Český zákon určuje minimální hloubku dezénu pro letní pneumatiky na 1,6 mm, pro zimní pneu o trochu více - na 4 mm. Sjeté pneumatiky byste tedy neměli podceňovat, můžete za ně dostat pokutu až do výše dvou tisíc korun. Nové pneu si lze koupit online přes internet (podle specifického rozměru, výrobce nebo typu) a nebo přímo v pneuservisu, ve kterém vám rádi poradí.

Přečtěte si naši sérii článku o pneumatikách - základní informace, testy pneumatik, zákonné náležitosti, průvodce výběrem značek pneumatik a spoustu dalších tipů a rad na jednom místě v rádci Portálu řidiče.

Víte, jaké vám hrozí nebezpečí při nesprávném uskladnění pneumatik doma? Může dojít ke ztrátě životnosti a tudíž také bezpečnosti pneu. Doporučujeme vám obrátit se na ověřený pneuservis, který vám pneumatiky do další sezóny profesionálně uskladní. Cenově se tato služba pohybuje okolo 400 Kč.

Jaké služby nabízí pneuservisy v okolních okresech?

  • Pneuservisy České Budějovice - 89 pneuservisů - přezutí pneu, výměna pneumatik a huštění kol.
  • Pneuservisy Český Krumlov - 14 pneuservisů - huštění pneumatik, přezutí pneu a výměna kol.
  • Pneuservisy Jindřichův Hradec - 32 pneuservisů - prodej nových pneumatik, přezutí nebo výměna pneu, huštění kol a nebo také oprava ALU (hliníkových) disků.
  • Pneuservisy Prachatice24 pneuservisů - výměna, přezutí a huštění pneu, opravy kol a nebo vyvážení a geometrie.
  • Pneuservisy Strakonice39 pneuservisů - opravy hliníkových - ALU disků, vyvážení a geometrie kol, přezutí nebo výměna pneumatik a také prodej nových pneumatik.
  • Pneuservisy Tábor47 pneuservisů - plnění pneu dusíkem, uskladnění pneu, vyvážení kol a další.

Autorizované pneuservisy v Písku

O čem dalším jsme psali na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články