PRÁCE 🧰

Pneuservis Tábor - jaký vybrat?

1. 12. 2020 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Hledáte vhodný pneuservis pro vás v Táboře a okolí? Přemýšlíte o tom, kde si nechat vyměnit, vyvážit nebo uskladnit pneumatiky či opravit kolo? Níže naleznete užitečné informace, které vám pomohou s rozhodováním.

Pneuservisy Tábor

Pneuservisy v Jihočeském kraji:

  1. Pneuservis Písek
  2. Pneuservis České Budějovice
  3. Pneuservis Tábor - právě čtete
  4. Pneuservis Český Krumlov
  5. Pneuservis Strakonice

Jaký zvolit postup při výběru pneuservisu?

Vybrat pneuservis vhodný pro vás není tak složité, jak by se na první pohled mohlo zdát. Vše by mělo jít víceméně hladce, pokud si nejdřív přesně určíte, jakou službu požadujete. Pozor si ale dejte na to, že každý pneuservis poskytuje trochu jiné služby.

Nejvíce poptávanou službou u pneuservisů je přezutí pneumatik. Víte, co o něm říká zákon? Povinnost používat zimní pneumatiky platí od 1. listopadu do 31. března, pokud je na vozovce viditelný sníh, led nebo námraza. Cena přezutí pneu v pneuservisu se pohybuje v rozmezí od 600 do 800 Kč.

Pneuservisy Tábor - katalog firem

Další velice často poptávanou službou je oprava propíchnutých nebo jinak poškozených pneumatik. K tomu slouží spreje na opravu pneumatiky. Pokud ale chcete mít stoprocentní jistotu, že je budete mít opravené správně, navštivte raději pneuservis. Cena opravy jedné píchlé pneumatiky se pohybuje v rozmezí od 150 do 500 Kč.

Kvalita pneuservisu

Jak poznat kvalitní pneuservis

Tradice a počet let na trhu. Jestliže pneuservis poskytuje své služby několik desítek let, zákazníci se do něj rádi vrací. Má tedy dobrou pověst. Je vyhlášený a kvalitní a nabízí profesionální přístup.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení. Co rovněž přispívá ke kvalitě pneuservisu, je moderní technické vybavení. Jedná se například o dostatečný počet zvedáků nebo automatické zouvačky a vyvažovačky.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Proškolený a šikovný personál. Šikovnost pracovníků lze poznat na první pohled. Jde jim práce od ruky nebo jim z nich naopak vše padá? Vyškolení pracovníci přispívají ke kvalitě pneuservisu.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široká nabídka doplňkových služeb. Každý řidič upřednostní pneuservis, který má širokou nabídku služeb před tím, kde mu nabídnou například pouze prodej pneumatik. Množství doplňkových služeb tedy určitě přispívá ke kvalitě firmy.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Nepodceňujte malé lokální pneuservisy. Velké firmy mají sice tradici na trhu a většinou vypracovanou dobrou pověst. Ty malé ale oproti nim mohou nabídnout vstřícnější přístup k zákazníkům nebo práci i mimo provozní dobu.

Pneuservisy - Tábor a okolí

V Táboře a okolí nejdete asi 50 pneuservisů, které nabízí různé služby:

  • 18 z nich nabízí prodej pneumatik
  • 33 jejich přezutí
  • 4 vám umožní pneu uskladnit

Zákon a požadavky na hloubku dezénu

Vlastník vozidla má povinnost pravidelně kontrolovat hloubku dezénu u aktuálně používaných pneumatik. Jejím důvodem je zajištění bezpečné jízdy na silnicích za jakýchkoli povětrnostních podmínek. České zákony stanovují minimální hloubku dezénu u letních i zimních pneumatik.

Další důležité informace o pneumatikách, péči o ně a zákonných požadavcích jsme pro vás přehledně seřadili v rádci Portálu řidiče.

Podstatnou věcí, nad kterou řidiči často také přemýšlí, je huštění pneumatik. Pokud nejsou nahuštěné správně, jejich jízdní vlastnosti nikdy nebudou ideální a následkem bývá i jejich zvýšené opotřebení. 

Služby pneuservisů v okolních okresech

  • Pneuservisy České Budějovice - Ve zdejším okrese naleznete kolem 90 pneuservisů, které nabízí služby od přezutí pneu po opravu ALU disků.
  • Pneuservisy Český Krumlov - V okrese Český Krumlov můžete navštívit jeden ze zhruba 15 pneuservisů, které vám nabídnou různé služby.
  • Pneuservisy Jindřichův Hradec - V Jindřichově Hradci se nachází asi 30 pneuservisů, kde vám prodají, uskladní i vymění pneumatiky.
  • Pneuservisy Písek - Okres Písek nabízí kolem 30 pneuservisů s širokou nabídkou služeb.
  • Pneuservisy Prachatice - V Prachaticích najdete přibližně 25 pneuservisů, ve kterých vám mohou vyvážit kola nebo například změřit jejich geometrii.
  • Pneuservisy Strakonice - V tomto okrese se nachází asi 40 pneuservisů, kde si poradí jak s výměnu pneu, tak například i s jejich huštěním.

Pneuservisy Tábor a okolí pro osobní vozy

Další zajímavé články

Zdroj médií: redakce.

Podobné články