PRÁCE 🧰

Tipy, jak na tuning interiéru auta

31. 7. 2022 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Oblíbenou disciplínou u aut je tuning a úprava vzhledu vnějšku vozidla. Nemůžeme poté odvrátit zrak od našich výtvorů a jsou na okrasu i při jízdě pro ostatní kolemjdoucí. Ale co prostor, kde trávíme 90 % všeho času u auta? Větší lásku k našemu autu v nás dokážou vzbudit právě různé vylepšení interiéru našeho auta, a že jich není málo.

Tuning interiéru auta - jak na vylepšení interiéru auta

Tuning interiéra auta, kde bych měl začít?

Vylepšení interiéru auta ani nemusí stát celou výplatu. Mezi nejjednodušší způsoby patří různé hry barev a materiálů. Rychlým řešením jsou například spreje do interiéru, které, když si dáte záležet, dokážou vzbudit kompletně nový pocit z interiéru. Dále různé potahy, existuje mnoho materiálů, druhů prošívání, barev a často mají i praktickou funkci.

Dobrou alternativou tuningu interiéru jsou i dekory a palubky. Jen si musíte dát pozor, abyste koupili dekor přesně pro váš model auta, jelikož jsou ve většině případů dělány přímo na určité interiéry (hlavně rozmístění větráčků, rádia atd.).

Pro dobrý pocit v ruce při řazení se nabízí i spousta možností při modifikaci řádící páky, nejčastěji hlavice. Výhodou jsou ovšem i praktické možnosti úprav - například prodloužení páky nebo třeba posunutí hlavy řadící páky různými směry za pomocí redukcí a úchytů.

Tuning interiéru auta, jak na to?

Pokročilý tuning interiéru auta

Další velice častou úpravou je výměna rádia/informačního systému v autech. Zde spíše převyšuje praktické využití, jelikož je na výběr od obyčejných rádií, až přes multifunkční chytré systémy, které vám dokážou usnadnit a zpříjemnit pobyt za volantem.

LED osvětlení interiéru také dokáže navodit úplně novou atmosféru. Avšak pozor, není dobré to přehánět, abyste si světlem nezhoršovali viditelnost nebo neunavovali zbytečně oči - hlavně v noci. Zvažte také ambientní osvětlení.

Pro správný drift pocit se nabízí přímo celá hydraulická ruční brzda, která ale vyžaduje spoustu dalších příprav a úprav. Jednodušší variantou se jeví prostě si pořídit novou rukojeť ruční brzdy pro ten, vám vyhovující, pocit.

Poradíme, jak na tuning interiéru auta

Další možnosti vylepšení interiéru auta

Samozřejmě nemůžeme zapomenout na volanty. Nejčastější úpravou a tuningem interiéru auta jsou různé potahy. Další možností je i výměna celého volantu, nejčastěji za nějaký sportovní typ. S tím se pojí i případné náboje volantu, které jsou často potřeba pro uchycení právě sportovních volantů. Pro skoro kompletní sportovní pocit nám už chybí jen pořádné sportovní nerezové pedály. Pro méně klouzání bývají doplněné o gumu. Pro sportovní jízdu nám už chybí jen sportovní sedačky, ty patří mezi dražší záležitost. Samozřejmě existují i úpravy, které nevyžadují výměnu celé sedačky. Různé potahy atd. vám dokáží zpříjemnit pobyt i na dlouhé cesty autem.

Pro tu sportovní jízdu můžeme pořídit skořepinové sedačky. Většinou tvrdé a nepohodlné, ale podrží vás i v té nejprudší zatáčce.

Existuje dalších mnoho vylepšení interiéru auta, jelikož si můžete upravit skoro každý centimetr. Například loketní opěrky, potahy pásů, manžety řadící páky a ruční brzdy, opěrky nohou, zkrácené řazení a nebo také kompletně nově vypadající budíky.

Tipy pro vylepšení interiéru auta

Zdroj médií: freepik, unsplash.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články