PRÁCE 🧰

Přehled nejnovějších trendů v oblasti tuningových úprav aut

27. 10. 2023 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

To co bylo ještě před nedávnem obdivované, je dnes k smíchu. Aneb, pojďme se společně podívat na to, kam se posunul dnešní tuning a jaké jsou letošní nejnovější trendy.

Nejnovější trendy tuningu aut

S postupem času se však mění trendy v oblasti tuningu. Nové technologie, materiály a styly se objevují na scéně a přinášejí nové možnosti a inspiraci pro úpravu automobilů. Ať už jste fanouškem tuningu nebo jenom sledujete vývoj automobilového světa, tento článek vám poskytne přehled nejnovějších trendů a inspiraci pro případné úpravy vašeho vozu. Připojte se k nám na této cestě objevování nejnovějších inovací a trendů v oblasti tuningu aut.

Před pár lety vrcholový tuning – dnes k smíchu

Český tuning se začal rozvíjet na začátku 21. století. Začínalo to víkendovými srazy, které byly skoro stejně úspěšné jako tehdejší hudební festivaly. Nakonec to přerostlo až v konání různých soutěží jako byly sprinty, limbo nebo například nejhlasitější výfuk. Pamatujete si tyhle doby? Mimoňské války nebo Wörthersee GTI Treffen byly akce, kde se sjížděly desítky tisíc lidí, a i Čechů se svými upravenými „fakany“, feliciemi nebo starými škodovkami.

Jedna taková škodovka získala roli v klipu známé zpěvačky Rihanny. Některé tyto naleštěné krásky můžete potkat na srazech dodnes, mnoho z nich však takové štěstí nemělo a často je pak vidíte ve zuboženém stavu, jak se je někdo snaží prodat. Auta byla vždy něčím originální. Tomu napomáhaly obrovské vrstvy kitu, na které byly tehdejší majitelé velmi hrdí. Tato doba byla něčím jiná. Lidé respektovali buildy ostatních a nic nemuselo být vždy „dokonalé“. Dnes je tomu však jinak.

Tuning dnes

Dnes se nejčastěji auta skoro neupravují. Nejdůležitějšími úpravami dnešních mladých automobilových nadšenců jsou posazení aut na vzduch (vzduchový podvozek pozn. red.), dát na ně co největší kola s co nejužší gumou, ztmavit nejlépe všechny okna a auto rozleštit, aby na něm nebyl jediný škrábanec. Samozřejmě i na dnešních srazech najdete „oldschoolovky“, streetrace vozy, nebo styl VIP, jehož kořeny zasahují až do Japonska. Jaký styl tuningu se líbí vám?

Z dob dřívějšího tuningu však u aut zůstaly například hlasité výfuky, ultimátní ozvučení, velká křídla nebo „neony“ pod autem (dnes již v podobě LED pásků). Na závěr tohoto článku je zřejmé, že svět tuningu automobilů je v neustálém vývoji. Nejnovější trendy přinášejí inovace a nové možnosti pro úpravu vozidel. Minimalistický design, futuristické prvky a retro styl jsou stále populárnější. Nyní je na vás, jak využijete tyto nejnovější trendy v tuningu a přizpůsobíte si své vozidlo podle svých představ. Ať už jste fanouškem klasických úprav nebo odvážných a výrazných změn, svět tuningu je plný možností. Přejeme vám mnoho zábavy a úspěchů při vašich tuningových projektech!

Zdroj info: Auto Guide, Long care Racing Products, Auto Express.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články