PRÁCE 🧰

Tuning auta: Nejlepší tipy a triky

4. 11. 2023 2 min. čtení diskuze (1) Tipy a rady

Tuning auta je populární mezi lidmi, kteří chtějí vylepšit výkon a vzhled svého vozidla. V tomto článku se budeme zabývat drobnými i většími úpravami, a ukážeme vám, jak si můžete snadno vylepšit své vozidlo, aniž byste museli investovat velké množství času a peněz.

Tipy a triky pro úspěšný tuning auta

Tuning aut je pro mnoho lidí oblíbenou aktivitou, která umožňuje zlepšit výkon a vzhled jejich vozidla. Avšak úspěšný tuning vyžaduje správnou kombinaci úprav a postupů, aby bylo dosaženo požadovaného výsledku a nevznikl z toho takzvaný tuzing.  Proto jsou tipy a triky od zkušených tunerů důležité pro každého, kdo se chce pustit do úprav svého auta.

Dnes vám poradíme, „jak na tuning“ od volby správných dílů až po techniky montáže a údržby, získáte cenné informace, které vám pomohou dosáhnout požadovaných výsledků a současně minimalizovat rizika a náklady. Bez ohledu na to, zda jste začátečník nebo zkušený tuner, tyto rady vám mohou pomoci posunout vaše úpravy auta na novou úroveň.

Dechromování a LEDizace

Dříve byly chromové prvky na autě znakem luxusu, dnes se toho ale všichni zbavují. Nejčastěji přelakováním na černý lesk. To může pomoci vašemu autu pro agresivnější vzhled. Omladit své auto můžete také vyměněním klasických žárovek (například v interiéru nebo osvětlení SPZ) za bílé (či barevné) LEDky.

Stylizace tuningu

Stylová úprava auta je často cílem mnoha nadšených motoristů a fanoušků tuningu. Pokud vás vzhled auta již omrzel a chcete dát svému autu nový dech, existuje mnoho způsobů, jak toho dosáhnout. Jedním z nejdůležitějších kroků je zvolit si styl, který vám nejvíce vyhovuje a který chcete pro své auto použít. Mezi populární styly úprav aut patří například racing, retro, off-road, lowrider, bosozoku, clean style, JDM, Import, Rat Rods nebo Extreme tuning a mnoho dalších.

Dalším krokem je výběr vhodných doplňků. Mezi běžné doplňky patří například nová kola, nárazníky, spoilery, zrcátka, světla, výfuky. Důležité je také zvolit vhodnou barvu a design, který bude ladit s celkovým stylem auta. Všechny tyto věci je možné si dnes kdekoliv koupit. Pokud chcete, aby vaše auto bylo opravdu jedinečné, můžete také zvolit cestu vlastních úprav a unikátních řešení. Nicméně je důležité pamatovat na to, že úpravy aut by měly být prováděny v souladu se zákonem, a tudíž by měly mít homologaci.

Úpravy světel

Upravit si můžete také světla. Dnes již existuje mnoho druhů světlometů, jako jsou například LED světlomety, xenony nebo halogeny. Výměnou klasických světlometů za moderní LED světlomety může vozidlu dodat nový a moderní vzhled. Xenonové světlomety zase umožňují lepší viditelnost za horších světelných podmínek – pokud však mají čistou čočku (tu je možné nechat vyleštit za pár korun). Důležité je ovšem při výměně světlometů dbát na to, aby byly homologované a splňovaly předepsané normy. A co vy, jak upravujete svá auta?

Zdroj info: Auto Guide, Long care Racing Products, Auto Express.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Petr Vojkovský, 11. 1. 2024 0:03
A co STK? Laminátové nárazníky, volanty, sedadla, hlučné tlumiče výfuku, změna disků, pneumatik, snižování podvozku atd. ?

Podobné články