PRÁCE 🧰

Ambientní osvětlení do auta

25. 9. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Patříte mezi ty, kteří si dávají záležet na tom, aby jejich vůz měl moderní a originální vzhled? Pak už možná tušíte, co je to ambientní osvětlení do auta. A možná už ho máte ve svém voze nainstalované. Pokud ne, vysvětlíme vám, co to je a kam ho nejlépe umístit.

Ambientní osvětlení do auta

Ambientní osvětlení interiéru

Vnitřní osvětlení auta udělá z obyčejné cesty jedinečný zážitek. Hlavně v nočních hodinách bude opravdu efektní. A není to nijak složité. Pokud svému technickému talentu nevěříte, můžete jednoduše koupit připravený set LED pásků určených přímo pro instalaci do automobilu. Jestliže chcete být kreativnější, můžete si pořídit pásky obyčejné a pro využití v autě si je vlastnoručně přizpůsobit.

Pak už si můžete vychutnávat osvětlení různých barev nebo barevné přechody. A pokud se vám vybraná barva omrzí, můžete ji pomocí ovladače, který je součástí balení, jednoduše změnit během chvilky.

Kam LED osvětlení do interiéru auta nainstalovat

Máte na výběr několik možností, kam osvětlení umístit:

  • Dveře a prahy – pokud chcete udělat dojem na své spolucestující, nainstalujte LED pásky na prahy dveří nebo samotné dveře. Když tyto pásky zapojíte do stropního osvětlení, efektně se rozsvítí při otevření dveří a po jejich zavření zase samy zhasnou.
  • Prostor nohou – osvětlení prostoru pro nohy oceníte hlavně, když vám při jízdě něco spadne na zem. Hledání bude mnohem jednodušší a zároveň tak jako spolujezdec nebudete znepříjemňovat řidiči rozhled rozsvícením stropního světla.
  • Zavazadlový prostor – LED pásky umístěné v kufru mohou být dobrým pomocníkem při hledání menších věcí v naložených zavazadlech. Stačí je nalepit na boční stěny nebo na spodní hranu rolety.
  • Palubní deska – pokud si chcete užívat svoji oblíbenou barvu po celou dobu jízdy, můžete světelné pásky nainstalovat na palubní desku. Nicméně nesmíte zapomínat hlavně na to, aby vás při řízení neoslňovaly.

Ambientní osvětlení do auta ve standardu

Protože tento typ interiérových světel je mezi uživateli a řidiči stále oblíbenější, vybavují jimi své vozy také přímo automobilky. Dříve výbava vyšších řad a luxusních vozů se tak stává stále běžnější. V nedávné době jej měl například námi testovaný Volkswagen Golf 8. generace nebo Opel Grandland X 1.5 CDTI a to jsou vozy nižší střední třídy.

Zdroj médií: freepik.

Podobné články