PRÁCE 🧰

10 tipů na dárek pro motoristu

4. 11. 2020 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

S blížícími se Vánoci nastává každoroční dilema s dárky. V případě, že máte mezi blízkými nadšeného motoristu, můžeme vám s výběrem malinko pomoci. Zde je našich deset tipů na dárek pro motoristu.

10 tipů na dárek pro motoristu

Články na téma tipy na dárek pro řidiče:

  1. 10 tipů na dárek pro motoristu - právě čtete
  2. Kamera do auta
  3. Handsfree do auta
  4. Nejlepší dárky do auta
  5. Vánoční dárky pro motorkáře

1. Auto

Samozřejmě, u motoristů se vše točí kolem aut. Pokud plánujete v dohledné době třeba koupit auto pro svoji druhou polovičku, není od věci to načasovat pod stromeček. Dejte pod něj jen klíčky v krabičce a auto nenápadně zaparkujte třeba na konec ulice.

2. Zážitek

Málokdo si může dovolit luxus v podobě Porsche nebo Ferrari. Ale jsou firmy, které se specializují na zážitkové jízdy s opravdu rychlými auty. Cenově se dá s přehledem vejít do pěti tisíc korun, ale zážitek je to nezapomenutelný.

Alkohol testery v nabídkách e-shopů

3. Nářadí

Kdo se rád vrtá v autech, ocení kvalitní nářadí. Takový kvalitní akumulátorový šroubovák nebo třeba momentový klíč se při opravách a údržbě hodí. Ale i jednoduchá plastová měrka na hloubku vzorku pneumatik za dvacet korun udělá radost svojí praktičností. Výběr je opravdu velký, pokud už dotyčný všechno možné nářadí má, možná ocení kompresor nebo nabíječku autobaterií.

4. Hodinky

Hodinky jako dárek

Parádní ručičkové hodinky, odkazující na oblíbenou značku aut nebo dokonce edice se jménem oblíbeného závodníka, to jsou vděčné dárky. Kdo se rád sveze na okruhu, bude možná rád za kvalitní stopky. Veteránista ocení něco v retro stylu nebo klidně staré Primky.

Nabíječky baterií Electromem

5. Alkoholtester

Víno, pivo nebo jakýkoliv jiný alkohol nejde moc dobře kombinovat s řízením auta. Tedy pokud není k dispozici kvalitní tester na hladinu alkoholu v dechu. Nebojte se připlatit za lepší model, obdarovanému to může zachránit řidičák.

6. Handsfree

Skvělá věc zejména pro majitele starších aut, která nemají autorádio s Bluetooth. Vyhněte se těm nejlevnějším modelům, které v praxi nefungují příliš dobře (druhá strana volajícího moc neslyší). Anebo sáhněte rovnou po nějakém autorádiu, které je sice dražší, ale obdarovaný pak může poslouchat i hudbu z telefonu.

7. Průmyslový vysavač

Tohle je další užitečná věc, která poslouží nejen při úklidu auta, ale v garáži nebo dílně se hodí tak nějak obecně. Opět platí, že ty nejlevnější kousky se moc nevyplatí a je lepší si připlatit za filtr s oklepem. A samozřejmě vyšší výkon znamená, že přístroj bude umět lépe vydolovat třeba psí chlupy z potahů sedaček.

8. Autokosmetika

Nejrůznější spreje, saponáty, čističe, k tomu houbičky, kartáče a podobně. Z mytí aut se dneska stala prakticky věda a pro spoustu lidí i solidní byznys. Pokud si tohle dotyčný řeší vlastními silami, určitě nějakou sadu autokosmetiky ocení.

9. Škola smyku

Velmi praktický dárek! Pod odborným vedením si člověk vyzkouší, jak se chová auto v mezních situacích, co to udělá, když ztratí přilnavost a jak z toho vybruslit bez ztráty kytičky. Krom jiného ale instruktoři vysvětlí třeba i jak v autě správně sedět - aby měl řidič vůbec šanci v tu rozhodující chvíli adekvátně zareagovat.

10. tip na dárek: Jízda na okruhu

Jízda autem na okruhu

Tady už se nejedná o žádné školení, ale možnost se prachsprostě vyblbnout jízdou na závodním okruhu. Po nutné instruktáži jsou řidiči i s auty vpuštěni na okruh a každý, kdo se holedbá, jak umí prohánět sporťáky na okreskách, má šanci ukázat, co v něm opravdu je.

Zdroj médií: pxhere.

Podobné články