PRÁCE 🧰

Tipy na dárky: Kamera do auta

4. 12. 2021 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Žijeme ve světě, kde je obtížné dokazovat svou nevinu, pokud jste u incidentu jen vy a případný viník. Pro takové účely se hodí mít v autě kameru. Možná ta bude i vhodným dárkem pro motoristu k Vánocům.

Kamera do auta

Články na téma tipy na dárek pro řidiče:

  1. 10 tipů na dárek pro motoristu
  2. Kamera do auta - právě čtete
  3. Handsfree do auta
  4. Nejlepší dárky do auta
  5. Vánoční dárky pro motorkáře

Autokamera se v dnešní době může hodit opravdu jakémukoli motoristovi, který tráví za volantem většinu času. Nicméně i zachycení událostí během cesty na nákup, vás může zachránit od nepříjemností. Jen nezapomeňte na fakt, že pokud pojedete do ciziny, tak v některých zemích je využívání kamery zakázané - platí to například pro Rakousko. Rovněž je dobré si uvědomit, že než záznam umístíte kamkoli na internet nebo jej budete dál šířit, tak všechny SPZ i obličeje podléhají zákonu o ochraně osobních údajů.

V současné době můžete na trhu objevit velké množství přístrojů od různých značek a co se týká velikosti samotného produktu, tak ta je ve většině případů zanedbatelná. Nic tedy nepřekáží výhledu ani ničemu jinému, takže nehrozí pokuta - samozřejmě je nutné autokameru umístit na správné místo, aby splňovala zákonnou podmínku nepřekážet ve výhledu.

Jakou autokameru vybrat?

Ono ještě než půjdete nějakou autokameru do obchodu nebo online vybrat, je nutné znát funkce, které by měla obsahovat. Mezi ty patří například délka výdrže baterie, kvalita rozlišení obrazu a záznamu, úhel záběru, wifi nebo bluetooth připojení neboli kamera do auta bez drátu, SOS funkce, kapacita SD karty, noční vidění a nebo jestli třeba umí nahrávat do smyčky. Nebo další důležité věci, jako třeba jestli chcete kameru do auta zadní nebo přední. Tak či tak by bylo vhodné koupit kvalitnější produkt, který si jeho uživatel snadněji zamiluje a bude přístroj používat každý den, než autokameru, která je velká a také toho málo umí.

Hlavně si nemyslete, že za kvalitní a nadupanou autokameru zaplatíte desetitisíce. To není pravda. Například autokamery od společnosti Nextbase se pohybují již od necelých tří tisíc korun a za tu nejdražší zaplatíte zhruba osm tísíc korun. Mezi oblíbené a často kupované značky patří taky NiceBoy, Apeman, Lamax nebo TrueCam. Částky jsou různorodé, a tak opravdu záleží na tom pro jakou autokameru se rozhodnete a jak velký bude mít záběr možností.

V každém případě obdarovaného nezapomeňte poučit o nezanechávání kamery v autě. V některých méně bezpečných lokalitách by to mohla být zbytečná záminka pro vykradení vozu a spolu s tím i spojené nepříjemnosti. Proto je vhodné se také zamyslet nad držákem autokamery. Většinou je to ten na pevno, do kterého se kamera jen zacvakne - držák je tedy nepřenosný a zůstává po celou dobu na skle, anebo se dá celá kamera na sklo pouze přicucnout přes silikonový držák - pak lze přístroj libovolně přenášet z auta do auta.

Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články