PRÁCE 🧰

Tipy na dárky: Alkoholtester

22. 11. 2021 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Jak vybrat alkohol tester Základní info k alkohol testerům Testery pro řidiče

Každý motorista, který si dá občas rád do nosu, jistě ocení dárek v podobě alkoholtesteru. Ten ho může ochránit od případné pokuty a sebrání řidičáku. Jaký tester vybrat, aby obdarovaného opravdu potěšil?

Alkoholtester jako dárek

Články na téma dárek pro muže do auta:

  1. Alkoholtester jako dárek - právě čtete
  2. Autokompresor jako dárek
  3. Nabíječka autobaterií
  4. Nosič na lyže
  5. Dárky pro muže do auta

Jestliže tápete nad tím, čím obdarovat blízké, možná pro vás máme řešení. Jedná se o alkoholtester. Tento dárek je vhodný pro každého, kdo si občas dá to pivo navíc, ale na druhý den musí nebo potřebuje někam jet a neví, jak na tom s hladinou alkoholu v krvi právě je. Zřejmě ho ale neocení ti, kteří jsou abstinenti nebo pijí s rozumem, když mají na druhý den někam jet. Toto si dobře promyslete, abyste obdarovaného svým darem spíš neurazili.

Z čeho vybírat

Předem apelujeme na každého vtipálka, který by snad rád koupil náhražku alkoholtesteru na přívěsku na klíče za pár korun. Takový je úplně k ničemu a především se na něj nedá vůbec spolehnout. V případě tedy, že to berete alespoň trochu vážně, pak můžete sáhnout po digitálních alkoholtesterech s dvěma různými čidly. Může to být buď ten s polovodičovým senzorem a nebo s elektrochemickým senzorem.

V případě toho druhého senzoru neuděláte chybu, protože dost vydrží a hodnoty vykazuje přesně. Obdarovaného rovněž nezapomeňte informovat o tom, aby svůj nový přístroj nechal pravidelně zkalibrovat. Čímž se zajistí jeho dlouhá životnost a především přesnost měření. Ačkoli hodnota měření není to nejdůležitější, jako spíše to, aby se hodnota vůbec ukázala. Pokud vyjde cokoliv vyššího než je nula, je to jasné znamení zůstat doma v posteli a na auto vůbec nesahat.

Jaká je cena

S cenou už je to na pováženou. Jednorázové testery budou stát pár korun, kdežto ty, které mají vydržet několik desítek měření, budou dražší. Existují i takové měřící přístroje, které stojí více než 20 tisíc korun. Ale nutno podotknout, že to už je extrém a v takovém případě uděláte lépe, když obdarovaného pošlete raději na týden k moři.

Záleží tedy na vás kolik do alkoholtesteru chcete investovat a jak moc jej obdarovaný bude používat a jestli vůbec. Pokud si nevíte rady, můžete zajít do kamenného obchodu a nechat si poradit tam. Nicméně online obchody už mají tak vytuněné své popisky, že prakticky neexistuje možnost, abyste z daného výrobku nepoznali o co se jedná a jaké funkce daný alkoholtester splňuje. V současné kovidové době se stejně preferuje ta bezkontaktní forma nákupu.

Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články